Recept: Gnocchi met tomaat, artisjokharten & citroen


Voor nog geen tientje kocht ik een paar weken geleden op Marktplaats The Everything Vegan Cookbook. Het eerste gerecht, gnocchi met tomaat en artisjokharten, dat ik uit dit kookboek maakte, was meteen een succes, in de tussentijd heb ik het alweer zo’n 2-3 keer gemaakt. Het is heel simpel en snel om te maken en súperlekker.

Het enige “ingewikkelde” ingrediënt was de nutritional yeast. Na wat zoeken kwam ik er achter dat dit edelgist betekent in het Nederlands en gewoon te verkrijgen is bij Ekoplaza of een andere natuurwinkel. Het kost rond de 3,50 euro maar dan heb je ook een aardige bus vol. Edelgist is een goede vervanger voor (Parmezaanse) kaas, het geeft een wat hartige smaak aan je gerecht en het zit vol met goede bestanddelen: vitamine B, kalium, magnesium en veel eiwitten. Als je een zoutarm dieet volgt kan je dit spul dus ook prima gebruiken om je eten wat meer op smaak te brengen.

Recept voor gnocchi met tomaat & artisjokharten

Hoeveelheid: 2-3 personen

Ingrediënten:

  • 1 pak gnocchi
  • 1 potje artisjokharten, uitgelekt en grof gesneden
  • 2 grote tomaten
  • 1 handje verse basilicum
  • 1/2 kopje zwarte olijven, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • 2 eetlepels nutrional yeast (edelgistvlokken)
  • zout & peper

Bereidingswijze:

  1. Bereid de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Op een laag vuurtje de gekookte gnocchi met de rest van de ingrediënten (behalve de verse basilium!) combineren en even roeren voor 3-4 minuten.
  3. Serveer op een bord met de verse basilicum, peper en zout naar smaak en eventueel extra edelgistvlokken.
  4. Eet smakelijk!

Bron: uit het kookboek ‘The Everything Vegan Cookbook‘ (p. 157), iets aangepast.

Back to Top