Recept: Quinoa met granaatappelpitjes

beste-quinoa-recept

Eigenlijk is dit gewoon een aangepaste versie van deze taboulé met bulgur, maar dit is zo lastig uitleggen op Instagram als iemand vraagt of ik een recept heb voor deze quinoa-maaltijdsalade. En aangezien ik dit gerecht elke week minstens twee keer eet, verdient ‘ie het ook wel om een eigen plekje in de receptenlijst te hebben. Het originele recept was met bulgur, maar dat eet ik bijna nooit meer omdat ik verliefd werd op quinoa. Dus ik denk dat ik die uiteindelijk verwijder en vervang voor deze versie die veeel lekkerder is:

Ingrediënten voor 2 personen:

mint-hartje 200 gram quinoa
mint-hartje 1/2 granaatappel
mint-hartje 1 bakje cherrytomaatjes
mint-hartje 1/2 komkommer
mint-hartje 100 gram feta
mint-hartje 2 lenteuitjes
mint-hartje 1 bosje peterselie
mint-hartje Voor de dressing: 1 citroen, olijfolie, (gedroogde) munt, knoflook(poeder), peper & zout.

Bereiding (met plaatjes!)

1. Spoel de quinoa in een zeef onder stromend water. Om de quinoa zit vaak nog een dun laagje van iets (?) dat bitter smaakt. Door de quinoa goed te wassen, spoel je dit laagje weg. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.

quinoa

2. Terwijl de quinoa kookt kan je ondertussen de granaatappel ontpitten. Ik deed dit door ze eruit te kloppen met een houten lepel, maar er zijn meerdere manieren om de pitjes er snel en makkelijk uit te krijgen.

granaatappel

verse-granaatappelpitjes

3. Maak de dressing door het sap van één citroen en ongeveer dezelfde hoeveelheid aan olijfolie te mengen. Voeg er ongeveer een halve theelepel gedroogde munt aan toe en flink wat knoflookpoeder. Naar smaak (veeeeel) peper en zout toevoegen.

dressing

4. Snij de komkommer in de lengte verwijder de zaadlijsten met een theelepel, snij vervolgens in stukjes. Snij de cherrytomaatjes in tweeën of vieren. Snij de bosui in ringetjes, verkruimel de feta en hak de peterselie fijn. Doe dit allemaal in één grote schaal.
groente-voor-in-salade5. Als de quinoa helemaal klaar is kan je deze toevoegen aan de schaal met de gesneden groenten en feta en de dressing er doorheen roeren. Ik doe dit altijd met de quinoa die nog warm is, maar je kan de quinoa ook eerst volledig af laten koelen.
quinoa-met-granaatappelpitjes

Hier nog een leuk filmpje over granaatappelpitjes en eet smakelijk!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

36 reacties op “Recept: Quinoa met granaatappelpitjes

  1. Linda

    Jammie, dat ziet er lekker uit! Lijkt me fijn om eens te proberen!
    Quinoa heb ik nog nooit gegeten, zag pas ook een recept in de Allerhande wat me erg lekker leek. Toch maar eens proberen dus! (:

  2. Iris

    Wat ziet dat er verrukkelijk uit 🙂 Zeker iets om te onthouden.

    Granaatappel schijnt, behalve supergezond te zijn, ook symbool te staan voor vruchtbaarheid; dus toen wij met onze Keltische studievereniging op 1 mei Beltaine gingen vieren hadden we ook een granaatappel die we ritueel gingen opeten. Ik had het nog nooit gegeten, wat een geweldige grote vrucht is dat. Heel lekker maar we moesten inderdaad de pitjes er uit peuteren 🙂 Dank dus voor de link naar handige foefjes!

    Oh en hallo! Ik volg je blog al een tijdje en durf nu voor het eerst iets te zeggen.

  3. Vera

    Dat ziet er héérlijk uit! Heb sinds kort ook quinoa ontdekt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

  4. Sara

    Granaatappel en quinoa is ook zo’n heerlijke combinatie! Ik probeerde het ook eens een keertje uit toen ik gewoon alle overgebleven groenten en fruit bij elkaar aan het gooien was en werd instant verliefd.

  5. Jummie, ziet er echt heerlijk uit!
    Ik ben verzot op Quinoa, maar jou combinatie heb ik nog nooit op (tijd om daar eens verandering in te brengen)

  6. Jamilla

    Wat een aparte combinatie! Ik ben gek op granaatappel dus ik wil dit wel proberen, toevallig heb ik zowel quinoa en granaatappel al in huis, yes!

  7. Ik biecht het maar gewoon eerlijk op: ik heb nog nooit quinoa gegeten. Maar het lijkt me lekker (echt waar!), dus ik ga het gewoon een keer proberen.

  8. Carmen

    Grappig, ik vind – volgens mij als enige mens op de wereld – bulgur dus echt suuuuperlekker, lekkerder dan quinoa. Dit gerecht klinkt top, net als de tabouleh! Ik ga het binnenkort proberen, met bulgur dan wel 😉

  9. Malu

    Oh ik had vandaag granaatappelpitjes op. Maar als ik ze had bewaard had ik dit kunnen maken. Zonde!

  10. Harrie

    Kun je ipv de feta edelgistvlokken gebruiken? Lijkt me wel kunnen. En dan misschien zwarte olijven, kikkererwten, kappertjes. Ik zou ook de quinoa warm laten, zodat het een lauwe salade wordt. Het is nu 4 uur ’s nachts en m’n maag rammelt, ahum.

  11. Vera

    Ik heb dit recept nu al twee keer gemaakt en ik ben van mening dat wanneer dit het enige is dat ik ooit nog mag eten ik een zeer gelukkig mens ben! Wat is dit ontzettend jammie! Thanks!

  12. Eva

    Ik smacht hier dus zo langzamerhand al weken naar he.. Maar een dwarsliggend vriendje helpt niet echt mee.. Pfft 😉

  13. Pingback: Fotodagboekje VI | IKBENIRISNIET

  14. Pingback: Recept: Quinoa met heel veel groen | IKBENIRISNIET

  15. Pingback: Vegan kerstmenu #2: Groen, groener, groenst | IKBENIRISNIET

  16. Pingback: De Nom Nom Nom Tag | IKBENIRISNIET

  17. Pingback: Kookboek: Vegalicious | IKBENIRISNIET

  18. Pingback: Minivakantie #1 | Suzanne met een z

  19. Pingback: 5x Zomerse Salades | IKBENIRISNIET

  20. Daniëlle

    Dit was mijn eerste kennismaking met Quinoa en ik moet eerlijk zeggen dat ik het eigenlijk net couscous vind, haha, hoop dat je me nu niet een onontwikkelde smaakbarbaar vind xD recept was wel erg lekker 🙂

  21. Pingback: 5 lievelingsrecepten voor doordeweeks | IKBENIRISNIET

  22. Hella

    Ik heb dit gerecht al een paar keer gemaakt. Hier is het ook echt favoriet!
    Super lekker 🙂

  23. Pingback: Recept: English Breakfast Lunch Salade | IKBENIRISNIET

  24. Linda

    Een combinatie die ik echt nooit zelf zou bedenken, maar ik heb het vanavond gemaakt en het was een groot succes. Erg lekker!!

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten