About Blanks boekjes om in te schrijven en schetsen

Ik heb een voorliefde voor notitieboekjes (ik heb er echt te veel) en een nog grotere liefde voor konijnen. Dus toen onderstaande boekjes op mijn deurmat vielen, werd ik helemaal vrolijk. Deze About Blanks schetsboeken zijn gemaakt van oude boekenkaften, elk boekje is dus uniek. Het schetspapier komt uit verantwoord beheerde bossen (FSC) en de boekjes worden in samenwerking met een sociale werkplaats gemaakt.

about blanks schetsboeken

Recycled & Handmade

Kjell maakte voor zichzelf een schetsboek met een kaft van een bestaand boek. Al snel maakte hij ook schetsboekjes voor vrienden en familie en voor hij het wist startte hij zijn eigen bedrijf. Ook Kjell heeft een groen hart en vindt het belangrijk om creatief om te gaan met bestaande materialen, want grondstoffen worden steeds schaarser en hergebruik wordt belangrijker. Vandaar om te kiezen voor kaften van oude boeken die anders toch maar ergens stof liggen te verzamelen. Het ziet er ook gewoon onwijs leuk uit, vind ik! Vooral als er konijntjes op staan of te maken hebben met mijn eigen groene idealen:

About Blanks schetsboek About Blanks schetsboek About Blanks schetsboek About Blanks schetsboek

About: Blanks

Op de website about-blanks.com kan je de boekjes zien die op dit moment te koop zijn. De prijzen liggen tussen de 14,95 euro en 16,50 euro per schetsboek. Hartstikke leuk als duurzaam cadeautje voor een vriend, of gewoon voor jezelf. Het enige nadeel is dat ze zo leuk zijn dat ik er nauwelijks in durf te schrijven omdat het bijna zonde is. Ik weet nog niet zeker wat ik ermee ga doen, maar ik denk dat het konijnenboekje een soort van knip-en-plak journal wordt met teksten en doodles, dat heb ik altijd al eens bij willen houden namelijk. En misschien dat ik het groene boekje gebruik voor briljante ingevingen of lievelingsrecepten? Lastig! De schetsboeken van About Blanks zijn in ieder geval online te koop in de webshop en offline in winkels in o.a. Amsterdam, Haarlem en Rotterdam, hier vind je een overzicht met verkooppunten. Dit zijn een paar van mijn favorieten:

about blanks

Leuk, toch? Wat vind jij?

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

46 reacties op “About Blanks boekjes om in te schrijven en schetsen

 1. Sytske

  oh ja ik ben ook zo’n notitie boekjes sucker.. maar houd mezelf meestal tegen omdat ik tegenwoordig niet zo’n schrijver meer ben. Vroeger schreef ik dagboeken vol, maar nu niet meer.. Maar dit initiatief is echt heel leuk!

 2. Leuk want ik ben gek op notitieboekjes 😉
  Ik ga meteen even op de website die dit verkoopt rondkijken.

  Xoxo

 3. Bente

  Ik vind notitieboekjes ook leuk alleen gebruik ik ze echt nooit (behalve op mijn werk) dus ik heb me voorgenomen ze niet meer te kopen!

 4. Anne

  Aaaah, ik ben echt gek op notitieboekjes en houd me echt al maanden in, maar deze zijn gewoon de bom! Dus die mag ik best. 😉 Supertof!

  • iris

   Haha! Dat vind ik ook 😉 Alleen al als cadeautje voor jezelf omdat je je al maanden inhoudt! (Goh wat gek dat mijn geld altijd zo snel op gaat)

 5. Chantal

  Wat leuk! En je kunt ze zo in je boekenkast zetten zonder dat mensen meteen doorhebben dat het een notitieboekje is 🙂

  • iris

   Oeh, nu je het zegt! Dit had ik vroeger moeten hebben toen ik nog een dagboek bij hield 😀

 6. Sophie

  Wat een leuke boekjes! Ik zou het in het begin ook heel zonde vinden, maar als je echt creatief bent is het juist heel leuk om ze vol te kliederen 🙂

 7. Stella

  Ik heb er ook zo eentje! Met een kabouter erop, echt heel leuk! Ik ben er gek op. Ik vind het echt een leuk concept! Wat leuk dat jij ze opgestuurd kreeg, past helemaal bij jouw blog ook. En de boekjes passen ook bij jou! Veel plezier ermee/ervan (?) Liefs!

 8. Nienke

  Supertoffe boekjes! Ik denk dat mijn notitieboekjes voorraad hard toe is aan een beetje familie-uitbreiding! En ik denk dat ze heel leuk in de kast staan 🙂

 9. Inge

  Hele leuke boekjes! maar vervolgens schrijf ik niet in zulke boekjes omdat ik ze té mooi vind en voor iets heel speciaals moet bewaren haha

 10. Pauline

  Ik ben dit niet zo lang geleden ook tegengekomen, een super leuk en creatief idee!

  Liefs,
  Pauline

 11. Osina

  Wauw, wat gaaf! Mijn verzameling is zeker toe aan een uitbreiding 😉 bedankt voor het delen!

 12. Laura

  Ah, super leuke notitieboekjes! Wat leuk ook trouwens dat er zo veel online komt de laatste dagen Iris 🙂

 13. Mylène

  Wat een leuke boekjes! Ik ben zelf ook gek op notitieboeken. Ik probeer mijn Moleskine nu wel echt vol te schrijven, want vaak blijven mijn boekjes leeg of vul ik maar tien bladzijdes. Misschien moet ik daarom eerst mijn ander boekje volschrijven voor ik een Blanks boekje aanschaf, maar jeetje, ze zijn zo leuk!

 14. Melissa

  Wat een mooi concept! Wat is het toch met notitieboekjes dat ze zo leuk zijn om te kopen maar je vervolgens niet weet wat je er eigenlijk in wil schrijven? Zo is de helft al halfvol in een laatje beland, haha. Ik sla ‘m op in mijn bladwijzers tot ik een ander notitieboekje vol heb. 🙂

 15. Nancy

  Wat een enorm leuke boekjes! Ik ben dol op notitieboekjes en ik denk altijd dat ik er veel te weinig heb haha. Ik koop er dus nogal eens een paar. Belangrijke punten: mooi uiterlijk, fijn papier en handig op te bergen. Ik geloof dat deze boekjes dat allemaal hebben.

 16. Cariena

  Wat een ontzettend gaaf idee om te recyclen! Ziet er ook nog eens leuk uit.

 17. Rianne

  Bedankt voor de tip. Als papierliefhebber zit ik mij nu enorm in te houden om niet acuut meerdere boekjes te bestellen.

 18. Wat een leuk concept! Wel slim ook omdat het zo echt een soort limited edition wordt en het een soort jacht wordt op de leukste kaftjes! 😀

 19. Oooh super leuk!! Wat een gaaf idee om boekenkaften te gebruiken. Ik heb al miljoenduizend boekjes maar mocht ik er eentje nodig hebben ga ik voor zo een!

 20. Tamarah

  Wat tof dat je deze notitieboekjes opgestuurd hebt gekregen en dat je er ook nog eentje hebt ontvangen met konijntjes of hazen? erop! Leuk dat ze hieraan gedacht hebben! Ik vind ze erg leuk wel wat prijzig maar wel groen natuurlijk! Ik ben benieuwd naar je creaties in het boekje!

 21. Tisha

  Dit is echt een typisch gevalletje van: Had ik het zelf maar bedacht..
  Superleuke boekjes! Ik vind ze wel duur, dat is een beetje jammer..

 22. Jacques van Alphen

  Het papier van de Blanks boekjes is nogal dun.
  Zijn deze boekjes ook verkrijgbaar met papiersoorten die dikker en steviger zijn ?

  Jacques van Alphen
  Beeldend kunstenaar en oud docent tekenen

  • iris

   Deze vraag zou je het beste aan About Blanks zelf kunnen stellen, want dat weet ik niet!

 23. Pingback: Weekoverzicht: werken aan mijn doelen | IKBENIRISNIET

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten