Serie tips II

Ik kijk meer series dan ooit te voren! Ik was er nooit zo’n fan van, geef mij maar films. Maar ik moet zeggen dat ik zowel films als series wel evenveel kan waarderen nu. Vandaag weer drie nieuwe serie-tips, alle drie zijn ze te zien op Netflix.

serie modern family

Modern Family (5 seizoenen) – Nog nooit heb ik zoveel moeten lachen om een serie. En dan met name om Phil Dunphy, geweldig. De serie gaat over drie gezinnen, ze zijn heel verschillend, maar wel familie van elkaar. Verder geen diepzinnig verhaal, of ingewikkelde plot twists, gewoon lekker wegkijken. En veel lachen! Ook wel eens fijn. De eerste vier seizoenen zijn te zien op Netflix, maar de vijfde is ook beschikbaar, in de winkel, of ergens op internet.

fargo

Fargo (1 seizoen) – Eerst zag ik de film Fargo en die vond ik geweldig. Daarna was ook de TV-serie op Netflix te zien, awesome! Deze gaat over een andere verhaallijn maar heeft wel dezelfde sfeer en droge humor als de film. De serie gaat over Lester Nygaard, een verzekeringsverkoper. Ik vond hem wat zielig en sneu in het begin, een grijs muisje. Zijn leven is verder niet zo bijzonder. Tot Lorne Malvo arriveert in het kleine stadje waar hij woont en heel zijn leven omgooit. Ik vond het zo jammer toen het seizoen was afgelopen, hopelijk komt er een seizoen 2! Dat moet haast wel, want volgens mij vindt iedereen deze serie geweldig, op IMDB scoort Fargo een zeer verdiende 9,1.

breaking bad

Breaking Bad (5 seizoenen) – Ik denk dat iedereen Breaking Bad wel kent, toch? Of in ieder geval op zijn minst over heeft gehoord. Deze serie kijk ik momenteel, ik ben net aan seizoen 4 begonnen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik in het begin dacht dat het niet zo mijn ding was, maar omdat Teske er altijd zo enthousiast over was, moest ik het natuurlijk wel kijken. Walter White is gediagnosticeerd met longkanker en om voor zijn familie te kunnen zorgen, gaat hij crystal meth maken met een ex-leerling van hem. Hij leidt op een gegeven moment een bijzonder dubbelleven, als vader en echtgenoot in een happy family en als de grote Heisenberg. Breaking Bad scoort zelfs een 9,6 op IMDB! Alle seizoenen zijn te zien op Netflix.

Meer kijktips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

48 reacties op “Serie tips II

 1. Kirsten

  Series vind ik ook erg leuk om te kijken…
  Blijkbaar is Breaking Bad echt enorm goed, dus moet er toch maar eens aan naar kijken…

 2. Manon

  Jaaah Breaking Bad ik vind het zoo jammer dat ik alles al gezien heb! Nu zijn we dus opzoek naar iets wat net zo goed is maar dat hebben we nog niet gevonden. Fargo ken ik nog niet dus daar ga ik eens wat meer over opzoeken 🙂

  • iris

   Fargo is echt héél leuk 😀 Of het net zo goed is als Breaking Bad weet ik niet hoor, persoonlijk vind ik Fargo leuker om te kijken. Want Breaking Bad is soms een beetje langdradig, of ligt dat aan mij? :p

 3. Anne

  Oh, vooral Fargo lijkt me echt wel tof! Wij zijn een beetje verslaafd aan Forbrydelsen, de Deense versie van the Killing 😀

 4. Lizet

  Breaking Bad is fan-tas-tisch! Ik behoor echt tot het evangelie en probeer iedereen over te halen om die serie te kijken. Ik heb hem al drie keer gezien. Pareltje, echt hoor. En de twee-na-laatste en laatste afleveringen hebben zelfs een 10 op IMDB!

 5. Bente

  Er zijn echt duizenden series die ik nog wel gaan volgen heb er alleen niet de tijd voor 🙁 Breaking Bad zijn we ook in begonnen maar is er niet meer van gekomen om verder te kijken..

 6. meike

  Alledrie FANTASTISCHE series! Phil Dunphy inderdaad <3
  En volgens mij komt er een tweede seizoen van Fargo!!

 7. Roxanne

  Ja ik weet het ook niet met series hoor. Ik heb bv anderhalf jaar over Lost gedaan. Ik kan me gewoon niet zolang op iets concentreren ofzo. Een film langer dan twee uur vind ik al heftig. Al is Modern Family wel echt heel leuk en dat vraagt ook geen opperste concentratie natuurlijk.

  • iris

   Ah ja dat probleem heb ik een beetje met Breaking Bad! Aan Lost begin ik dan ook maar niet :p Meestal doe ik ook 100 dingen tussendoor trouwens, terwijl ik een film/serie kijk, anders word ik ook kriebelig. Modern Family is dan ideaal, ik wil alle seizoenen weer opnieuw kijken, zo grappig 😀 <3

 8. Andrea

  Alledrie de series nog niet gezien. Ik kijk op dit moment Orange is the new black en ik was ook bezig met pretty little liars. In september begint Scandal weer (dat is echt een aanrader). “Vroeger” keek ik heel veel series te gelijk maar nu heb ik er helaas te weinig tijd voor. Met de herfst op komst wordt dat hopelijk weer wat meer.

 9. Miranda

  Ik ben gek op series. Modern family is zo leuk!

  En breaking bad… Tja. Ik heb alle seizoenen gezien, vind het wel leuk. Maar vond het eerlijk gezegd wel een beetje overrated. Ik snap de hype niet helemaal zeg maar:) heb al veel mooiere series gezien, zoals bijv. Dexter en homeland (die kijk ik nu, we beginnen net bij seizoen 2)

  • iris

   Oh herkenbaar inderdaad, ik had er ook meer van verwacht. Misschien omdat iedereen er zo lyrisch over is, waren mijn verwachtingen een beetje te hoog. Maar ik vind het wel leuk om te kijken, al vind ik de ene aflevering wel leuker dan de andere, grappig dat dat zo verschilt. Homeland heb ik 2 afleveringen van gekeken, maar het is toch niet zo mijn ding. Al hoorde ik van veel mensen dat je er echt even in moet komen.

 10. Marieke

  Jaaa, Breaking Bad is echt een van de beste series ever en Modern Family, oohhhh love it so much! Wacht met smart op seizoen 6. Ik moet ook altijd vreselijk hard lachen.

  Fargo moet ik nog gaan zien, maar staat zeker hoog op m’n lijst!

 11. Manon

  Oh ik vind het zo jammer dat Breaking Bad afgelopen is! Ik vond dat echt een van de beste series die er is 🙂 Mijn vriend vond Fargo ook een hele gave serie, ik heb ‘m zelf niet gezien…

 12. Fargo moet ik nog de film EN de serie kijken, pff. Zoveel om te zien! Breaking bad ben ik nu mee bezig, naast The Leftovers (aanrader!) en Call the midwife (ach, zo fijn).

 13. Nikki

  Ik heb altijd het idee dat ik de enige persoon op aarde ben die geen series kijkt. Het duuuuuuurt zo lang. Leg het me gewoon in anderhalf uur uit, dan kan ik daarna weer verder met m’n leven. Dit tot grote ontsteltenis van mijn vriend, die niets liever doet dan series marathonnen. Hij heeft bovenstaande series dan ook allemaal gekeken, geloof ik.

  • iris

   Hahaha dat had ik ook! Ik kijk de series vooral door mijn vriend eigenlijk, die zet het dan aan. Want hij is ook van de series marathonnen. Als ik in mijn uppie thuis zit, zet ik toch eerder een film aan dan een serie.

 14. Sas

  Leuk! Ik had pas ook een top 3 van series van Netflix geplaatst, totaal andere haha! Dit zijn echt niet mijn series…

 15. Marlous

  Ja Fargo was zo tof! Lekker koelbloedig, maar toch ook humoristisch. Ik dacht dat het een miniserie was (dus maar 1 seizoen), ook omdat het einde nogal gesloten is. Maar ik zeg geen nee tegen een volgend seizoen! 😀

  • iris

   Ik las ergens eens dat als er nog een seizoen komt, het een ander verhaallijn heeft. Maar wel in dezelfde sfeer als de film en het eerste seizoen van de serie. Geen idee of het een betrouwbare bron was hoor. Maar dat zou wel echt heel tof zijn!

 16. Jaaa Fargo is zo tof! Tijdens de eerste aflevering twijfelde ik heel erg omdat ik dacht dat het niet echt een goede serie voor mij zou zijn maar juist omdat het humor en van alles door elkaar is vond ik het juist super leuk! 😀

 17. ENJOY!

  Modern Family!! Even onbedaarlijk lachen. Ik kijk het meestal samen met de pubers en liggen we alledrie dubbel. Zo herkenbaar allemaal 🙂 Heerlijk….

 18. Rianne

  Breaking Bad heb ik een tijdje gevolg, maar later mee gestopt (waarom weet ik eigenlijk ook niet?). Ik moet die serie echt weer gaan oppakken!

 19. Ineke

  Oh wat leuke tips.. Ik heb al eens preview gezien van modern family en lijkt mij inderdaad leuke serie :)..

 20. Ik ben expres nog niet begonnen aan Modern Family, want ik denk dat ik dat in één ruk uit kijk. Haha. Breaking Bad was echt gaaf. Alles gezien. Laatste aflevering met open mond afgesloten. Geweldige serie. Binnenkort heb ik ook een ‘Series op Netflix’ ingepland staan. Dus leuk om te zien wat iemand anders kijkt!

 21. Ilse

  Ik heb eens een begin gemaakt met Modern Family omdat ik er goede dingen over hoorde, maar eigenlijk vind ik het zo saai. O.o Ik ga binnenkort beginnen aan seizoen 1 Fakin’ It, want het is toch maar acht afleveringen. Het is van de makers van Awkward. En dat kijk ik soms wel. =3

 22. Wouter

  Modern Family is zó leuk, echt zo hilarisch. Gloria en Jay zijn ook echt geweldig. En nadat ik Breaking Bad heb gezien kan ik er ook niet over ophouden. Want een fantastische serie, onwijs goed geschreven. Vooral de aflevering met de vlieg

 23. Anneleen

  Ooooh mijn vriend en ik vonden breaking bad ook ontzettend goed!! Zijn nu op zoek naar een nieuwe serie om samen te kijken

 24. Kim

  Leuk zo’n post, ik heb er net ook iets over geschreven!
  Netflix is echt een geniale uitvinding, Pretty Little Liars is echt een tip!!

 25. Thanks voor de tips! Ik neem binnenkort Netflix (als ik mijn nieuwe tv heb woehoe!) dus dan kan ik je tips goed gebruiken. Breaking Bad heb ik al gekeken: geweldige serie!

 26. Femke

  New Girl met Zooey Deschanel is echt geweldig, ik lach me echt elke keer helemaal dood.
  Modern Family is inderdaad echt heel erg leuk!
  Liefs Femke

 27. Nancy

  Ik vind Modern Family ook zo hilarisch! De rest van de series heb ik eerlijk gezegd nog niet gekeken, ik had zelf ook altijd het idee dat ik Breaking Bad niet zo interessant zou vinden eigenlijk. Misschien – als ik tijd heb – toch eens aan beginnen 😉

 28. Linda

  Ik duim ook echt dat er een tweede seizoen van Fargo komt, na de eerste aflevering was ik verkocht! De sfeershots, de humor, de mooie mensen in de serie, love it! Ben hierna Lilyhammer gaan volgen, erg leuke serie maar tippen aan Fargo kan het helaas niet 🙁

 29. Raya

  Breaking bad is een serie die ik echt graag wil kijken! Al moet ik eerst wat andere series uitkijken voor ik een andere kan beginnen 😉

 30. Susy

  Leuk die tips! Ik vond BB en fargo ook helemaal geweldig. Maar ben grote fan van The Killing, echt een aanrader!

 31. Pingback: Serie tips III | IKBENIRISNIET