Serie tips III

Na deel I en deel II van mijn serie tips volgt weer een nieuwe serie van drie tips. Ze zijn alle drie te bekijken op Netflix. Heb jij ze al gezien?

serie op netflix lilyhammer

Lilyhammer (2 seizoenen) – Nadat we klaar waren met Fargo was ik een beetje verdrietig, want ik vond het zo’n leuke serie om te kijken. Meerdere mensen raadden mij Lilyhammer aan, deze zou qua sfeer en droge humor wat weg hebben van Fargo. En dat klopt inderdaad, erg leuk! Al vind ik Fargo wel leuker, dat wilde ik altijd graag verder kijken. Lilyhammer is qua verhaal wat simpeler, heb ik het idee. Ik keek het vooral even tussendoor tijdens het eten bijvoorbeeld. Maar het kijkt lekker weg hoor! De Amerikaanse Frank Tagliano (gespeeld door Steven van Zandt) vlucht naar Lillehammer, een klein plaatsje in Noorwegen, om onder te duiken voor de maffia. Van gerespecteerde gangster in New York, wordt hij een werkloze immigrant in Noorwegen. Dat is niet altijd even makkelijk voor hem. De eerste twee seizoenen staan op Netflix, en vanaf 21 november komt ook seizoen 3 op de Nederlandse Netflix te staan.

serie op netflix dexter

Dexter (8 seizoenen) – Whoa, ik keek Dexter zo intens dat ik er regelmatig nachtmerries van kreeg. We hebben alle seizoenen in een paar weken uitgekeken dus ik zat er helemaal in. En soms is het best spannend! Dexter werkt als forensisch analist bij de Miami police. Hij houdt zich daar vooral bezig met bloed, aan de patronen van de bloedspetters bij een plaats delict kan hij zien hoe de moord heeft plaatsgevonden. Maar naast zijn baan bij de politie is hij ook een seriemoordenaar. Hij vermoordt alleen slechte personen die aan het juridisch systeem konden ontsnappen, mensen die het verdienen om dood te gaan, volgens hem. In seizoen 1 is dat best eentonig, vond ik. Op een gegeven moment weet je het wel. Maar seizoen 2 werd echt een stuk beter en wilde ik steeds weer verder kijken. Het seizoen daarna vond ik weer wat minder, het ging echt met pieken en dalen. Maar al met al vond ik het een geweldige serie om te zien. Op IMDB scoort Dexter zelfs een 9! Alle seizoenen zijn te zien op Netflix.

serie op netflix the killing

The Killing (4 seizoenen) – Met The Killing ben ik nog maar net begonnen, maar ik vind dit nu al de beste serie die we hebben gekeken. Er is een Deense en een Amerikaanse versie van, beide staan ze op Netflix. De meesten vinden het Deense origineel de beste versie, dus ik verlies vast hipsterpunten als ik zeg dat ik de Amerikaanse rip-off leuker vind. Ik heb van beide de eerste aflevering gekeken, maar de Amerikaanse versie vond ik mooiere beelden hebben (..en is minder eng, ik houd niet van eng). In The Killing proberen Sarah Linden en Stephen Holder de moord op een 17-jarig meisje op te lossen. Onwijs spannend en zo mooi gefilmd. Alle seizoenen zijn te zien op Netflix.

Meer kijktips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden inclusief leuke films.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

39 reacties op “Serie tips III

 1. Tessa

  Ik kijk echt te weinig series op netflix, ik gebruik het eigenlijk alleen maar voor films haha! Ik denk dat ik mijzelf niet helemaal vertrouw.. nog een aflevering..nog een aflevering 😀
  Liefs, Tessa

 2. Lotte

  Ik heb alles gezien! SPOILER!!!!!!

  Ik vond het einde van Dexter helaas heel matig 🙁 En het is zo als je zegt, een serie met veel ups&downs. Maar zeker een dikke dikke aanrader. En dont get me starting about the killing! Menn wat was dat razend goed! Weg van de hollywood glamour, perfecte mensen en standaard cinematografie. Ik heb alles in een zeer kort tijdsbestek er doorheen gejaagd.

  • iris

   Ik vond het einde ook heel stom, maar ik was er al op voorbereid doordat mensen al hadden gezegd dat het een suf einde was, dus dat scheelde wel :p
   Dat vind ik ook zo gaaf aan The Killing inderdaad! Ik ben nu al bij aflevering 9 geloof ik, na 2 dagen haha! Echt heel tof.

 3. oh oh ohhhh ik moet het laatste seizoen van dexter nog kijken! maar ik vond de afgelopen seizoenen ook zo suf, vooral 7, dat ik nog niet echt de drang voel om ervoor te gaan zitten, haha 😉 maar toch snel eens doen!
  xo, cheyenne

 4. Simone

  Dexter is inderdaad een topserie. Fijn dat jij alles achter elkaar kon kijken. Ik moest steeds een week of maanden wachten! De andere 2 klinken interessant, dus die staan nu in mijn Episodes app op de To-Watch List. Samen met héél véél andere. #addicted

 5. Merel

  Fijn artikel! Ik ga The Killing ook kijken. Heb je The Bridge al gezien? Ik heb de Scandinavische versie gekeken en omygod, wat was dát heftig. Maar heftig goed.

 6. The Killing heb ik wel van gehoord, maar nog niet gekeken. Fargo heb ik ooit 1 aflevering van gezien, maar ik vond het niks :S

 7. Bente

  Maar waar moet ik nou de tijd vinden om alles te kijken? Ben zelf nu met Breaking Bad bezig, we gaan nu aan seizoen vier beginnen. Dexter heb ik tot en met seizoen twee gezien en wil ik ook nog af zien (ZO spannend!) maar het komt er maar niet van!

 8. Dexter vind ik ook awesome! En The Killing ook, al vond ik de twee hoofdacteurs op een of andere manier maar irritant.

 9. Eva Leek

  Ik heb het eerste seizoen van The Killing in het Deens gezien, was super leuk. Misschien moet ik de Amerikaanse ook maar eens kijken.

 10. Och man, toen ik Dexter keek… wat een ramp. Ik deed niets anders meer en heb alle 8 seizoenen er in een week of 2-3 doorheen geknald. Daarna voelde ik me helemaal depri! Laatst heb ik weer zoiets gehad met Pretty Little Liars en het blijkt maar weer: hoe veel ik ook van series houd, het is niet zo verstandig om iets te beginnen waar al veel seizoenen van zijn. Toch zou ik het wel graag weer willen, je kijkt het toch sneller ‘even’ dan dat je een film op zet. Ten minste, ik wel! Misschien is The Killing voor mij ook wel wat, al zo veel over gehoord! Wie weet :).

 11. Over The Killing heb ik meer goede verhalen gehoord! Misschien toch maar eens proberen? Ook al houd ik niet van detectives.. 😛

 12. Joyce

  Nog nooit gezien, behalve Dexter en hoewel het verhaal fantastisch is, viel ik er bij in slaap. Misschien heel stom, maar blijkbaar is die serie niet aan mij besteed haha!

 13. Natasja

  Leuk! Al deze series heb ik ook met veel plezier gekeken. Misschien tips voor jou: Bron/Broen en The Shield. Die laatste serie moest ik even inkomen, maar ik vermoed dat het deels een inspiratiebron voor Breaking Bad is geweest.

 14. Mylène

  Dexter heb ik van begin tot eind gevolgd. Ik vond de laatste seizoenen wel steeds minder worden, maar toch blijft het een serie waar ik van heb genoten. De andere twee series ken ik nog niet. Ik zet ze op mijn lijstje, nu nog tijd vinden, haha.

 15. Kelly

  The killing staat ook op mijn ‘nog te kijken lijstje’. Met de kerstdagen ben ik een week vrij en dan wil ik zeker beginnen!

 16. Ruth

  Zoals Merel al zei moet je echt The Bridge kijken. Echt een supergoede serie, heel knap in elkaar gezet. Volgend jaar komt seizoen 3 uit. Het is zelfs zo populair dat er een Amerikaans-Mexicaanse en een Brits-Franse (met oa Stannis uit Game of Thrones als je dat kent) remake van is gemaakt. Misschien is Millenium als je crime/thrillers leuk vind?

 17. Jamilla

  Oh nee Dexter is echt niks voor mij, ben nu trouwens wel benieuwd naar Fargo haha. Nog een tip trouwens: True Detective. Zo goed!!

 18. Jitske

  Netflix *hartje*
  Heb net The Paradise uitgekeken, heerlijke kostuumdrama van de bbc. Perfect voor tijdens mijn zwangerschapsverlof! Denk dat ik maar aan de Amerikaanse versie van the killing ga beginnen! De deense vond ik ook op een gegeven moment een beetje stom. Nog een goede tip: weeds. Ook op netflix uiteraard.

 19. Thalia

  Fun fact over Dexter: Michael C. Hall (hij speelt Dexter) en Jennifer Carpenter (speelt zijn zus, Debra) waren op de set verliefd geworden en in 2008 getrouwd (helaas later ook weer gescheiden)!

 20. Shaz

  Netflix heeft zoveel leuke shows! The Killing staat nog op mijn watchlist. Dexter heb ik al helemaal afgekeken en ik vond het einde behoorlijk teleurstellend.

  Momenteel ben ik bezig met Gilmore Girls en het blijft een leuke serie.

 21. Waldo

  wij hebben net 4 seizoenen ‘Haven’ gekeken in paar maandjes 😀 op Netflix. Heerlijke serie. Hou je ook van sprookjes (maar dan anders…) dan is ‘Once Upon A Time’ een superserie. Nu gaan we naar “Fringe” kijken. De eerste (pilot) beloofde al veel goeds.

 22. Lieske

  Ik herken wel wat je zegt, ik houd ook totaal niet van eng, maar ik vind detectives wel echt heel leuk om te kijken. Zo lekker tegenstrijdig. Het liefst zie ik detectives waar er geen moorden worden gepleegd, maar gewoon een juwelenroof of tasjesdief ofzo, haha. Wat wel echt een leuke serie is en ik toch best wel verslaafd aan ben geworden is Castle, weet niet of je die al kent, maar die kan ik je zeker aanbevelen. Het gaat over een schrijver, die op een gegeven moment inspiratieloos is en bij de NYPD mee gaat lopen om daar op nieuwe ideeën voor zijn boeken te komen. Het is echt een hele leuke en goede serie, elke aflevering heeft zijn eigen verhaal, maar er is ook een groot doorlopend verhaal, en hele leuke inside humor. En meestal is de serie niet te eng, af en toe wel een paar creepy uitzonderingen, maar voor mij goed te doen (en ik kan daar normaal echt niet tegen, heb nog altijd nachtmerries van sommige andere series :P)

 23. Veerlez

  Weer allemaal series die ik niet kijk! Mocht ik ooit weer minder series volgen, dan ga ik lijstjes nog eens uitpluizen en kijken met welke serie ik zal beginnen 🙂

 24. Karlijn

  Van The Killing heb ik zo nu en dan stukjes van de Deense serie gezien (mijn moeder is helemaal fan van Scandinavische detectives) maar hmmm, het sloeg bij mij niet echt aan. Misschien vind ik de Amerikaanse versie toch leuker 🙂

  • iris

   Ik vind van wel, ik kijk het elke avond. Films, docu’s, series 😀

   • Ruth

    Dat klinkt erg goed. Ik hoor van sommige mensen dat er niet zo veel aanbod is…? Maar dat hoor ik jou eigenlijk helemaal niet zeggen 😉

    • iris

     Nee vind ik niet hoor, het wordt ook steeds wel aangevuld! Maar als je per se nieuwe films wilt zien die net uit zijn dan valt het aanbod misschien wel tegen. Maar er staan echt wel veel goede films en series tussen 😀

 25. Deisy

  Lilyhammer is een geweldige serie hihi 🙂 Ik hou ook van die droge humor :p The killing kijk ik ook weleens, maar is een beetje op de achtergrond geraakt: ga ik toch maar weer eens kijken. Leuke lijst in ieder geval

 26. Birte

  Ik heb ook alle afleveringen van Dexter gezien en vind het één van de beste series ooit. Ook van The Killing ben ik grote fan, al heb ik wel enkel de originele reeksen gezien.

 27. mascha

  er is al… een deel 4… van the killing…?
  *sprakeloos*
  *doet een hyperactief dansje*
  wacht… echt? 😮

 28. Annemarie

  Ik kan ook echt masters of sex aanraden!!

  Nu 1 seizoen op Netflix 🙂