Jouw Marktkraam: mijn eigen winkeltje!

Toen ik dinsdag een artikel over rondkomen met een studentenbudget plaatste, schreef ik ook dat ik oude spullen niet weggooi, maar verkoop. Ik heb één grote doos in de bijkeuken staan waar ik oude meuk in gooi en één keer in de zoveel tijd breng ik dat naar de kringloop. Maar ik heb ook vaak spullen die ik nèt iets te mooi vind om aan de kringloopwinkel te doneren en die verkoop ik dan. Dat is het idee erachter althans, vaak komt het er niet van. 

jouw marktkraam enschede

De offline versie van Marktplaats

Het staat dan op mijn bucketlist om te verkopen, maar ik stel het uit en nog langer uit. Dan moet ik eerst alles uitzoeken, foto’s van maken, alles op Marktplaats zetten.. En dan wordt het nog erger want dan zit binnen no time je inbox vol met korte berichtjes vol spelfouten en heb je gedoe met pakketjes naar het postkantoor brengen. Of het ergste: je zit netjes thuis te wachten en degene van het spelfouten-mailtje komt helemaal niet opdagen en laat nooit meer iets van zich horen. En daarom vind ik Jouw Marktkraam ideaal, want het lost al die problemen op! Van Corine en Janneke, de eigenaressen van Jouw Marktkraam Enschede, kreeg ik een mailtje of ik voor drie weken een kraam uit hun winkel wilde uittesten om zo mijn ervaring met jullie te delen. Corine gaf mij een rondleiding langs alle kramen in hun winkel en ik was gelijk om: wàt een gaaf concept!

jouw marktkraam enschedejouw marktkraam enschede

Hoe Jouw Marktkraam werkt

Jouw Marktkraam Enschede is een grote winkel en staat vol met houten kramen. Iedereen kan er één kraam huren voor een week of langer. Er zijn zelfs mensen die al maanden dezelfde kraam huren. En mensen die zo succesvol met hun kraam zijn dat ze er nog een extra kraam naast huren. Jouw Marktkraam zit trouwens op meerdere plekken in Nederland, dus als je niet in de buurt van Enschede woont, niet getreurd! Op jouwmarktkraam.nl vind je alle locaties. De eerste week betaal je 25 euro voor je kraam. Als je de huurperiode vervolgens besluit te verlengen, betaal je 20 euro per week. Deze prijzen kunnen per locatie verschillen. Het enige wat je hoeft te doen is jouw kraam leuk in te richten met de spullen die je wil verkopen. Elk product in je kraampje geef je een prijssticker waar jouw unieke barcode op staat. Deze prijsstickers krijg je van de winkel. Zo wordt je opbrengst bijgehouden. Je kan zelfs in de Jouw Marktkraam app zien hoeveel je al hebt verkocht. Heel leuk! De app is beschikbaar voor Apple en Android en kost 1 euro. Ik ben elke dag tientallen keren aan het refreshen om te zien of ik al miljonair ben, dat snap je natuurlijk wel. Aan het eind van de huurperiode wordt je volledige opbrengst naar je bankrekening overgemaakt. En kan je je spullen die uiteindelijk niet zijn verkocht weer mee naar huis nemen, of je doneert ze aan de Goede Doelen Kraam.

jouw marktkraam enschede jouw marktkraam enschede

Mijn kraam

Woensdag kreeg ik honderd prijsstickers mee en thuis ben ik direct spullen gaan verzamelen, ik poetste alles mooi op en gaf het prijsstickers. Ik hield de prijzen van een doorsnee kringloopwinkel aan en gaf zo het meeste kleine prijsjes. Veel dingen waren 1 of 2 euro. Mijn duurste item (175 euro) is mijn oude digitale spiegelreflexcamera. Ik had geen idee hoeveel spullen ik op één kraam kwijt zou kunnen; mijn ruimtelijk inzicht laat me in de steek bij dat soort dingen. Dus ik pakte maar extra veel spullen bij elkaar. Je kan je kraam altijd nog weer komen aanvullen tijdens de huurperiode namelijk. Vrijdag aan het eind van de middag bracht ik al mijn spullen naar Jouw Marktkraam en richtte ik mijn kraam leuk in. In totaal heb ik 110 spullen op mijn kraam gestald, veel meer dan ik in eerste instantie had verwacht! De kraam bestaat uit drie grote planken en bovenaan een stang waar je kleding aan kan hangen. Op die manier kan je er heel wat spullen kwijt. De dure camera kreeg trouwens een plekje bij de vitrine naast de kassa, wel zo’n fijn idee. Deze is trouwens nog niet verkocht, dus mocht je nog op zoek zijn naar een prima werkende spiegelreflex; het gaat om de Canon EOS 400D, inclusief veel extra’s zoals een originele lens en battery grip van Canon. Ik heb goed op Marktplaats gekeken en op Twitter rondgevraagd wat mensen voor een soortgelijke set zouden bieden en ben daar met mijn prijs onder gaan zitten. Goede deal, dacht ik zo! (De verkoper in mij komt al helemaal naar boven doordat ik nu mijn eigen kraam heb, valt het al op?)

jouw marktkraam enschede

Wat brengt dat nou op?

Ik dacht zelf dat het met mijn spullen niet zo zou aantikken. Ik heb veel dingen, zoals boeken en DVD’s, die maar een prijsje van 1 euro hebben. Is het dat wel waard? Zou je je dan afvragen. Blijkbaar wel! Juist de goedkopere artikelen vliegen als warme broodjes over de toonbank. De blogger van About Fashion, die een kraam had voor 4 weken, verdiende uiteindelijk meer dan 400 euro, lees over haar verkoopervaring hier. Ze verkocht veel make-up en dat deed het erg goed. Ook hoorde ik over een stel dat enkel servies verkocht en uiteindelijk na een paar weken met 800 euro naar huis ging. Dat is natuurlijk wel een héél hoog bedrag, daar moet je echt geluk mee hebben. Maar zo zie je dat je niet per se allemaal mooie dure spullen nodig hebt om te verkopen om een leuk bedrag op te halen. Zelf heb ik nu twee volle verkoopdagen achter de rug; zaterdag en dinsdag (zondag en maandag zijn ze gesloten). In de app kan ik zien dat ik inmiddels 28 spullen heb verkocht en daarmee al op een bedrag van 48,75 euro zit. Naast het feit dat het mooi is voor je portemonnee, is het idee achter Jouw Marktkraam ook erg duurzaam. Spullen krijgen een tweede leven en hiermee worden weer grondstoffen bespaard. En het is ook gewoon heel leuk! Ik had niet verwacht dat ik er zo veel lol in zou hebben. Ik vind het ineens helemaal niet zo moeilijk om afstand te doen van mijn spullen. Marie Kondo kan trots op mij zijn.

Jouw Marktkraam Enschede is te bezoeken aan de Haaksbergerstraat 318.

jouw marktkraam enschede

Ik ben zó benieuwd wat het uiteindelijke bedrag wordt als de drie weken voorbij zijn. Wat denken jullie? Over drie weken zal ik het eindbedrag samen met enkele verkooptips met jullie delen in een nieuwe blogpost.

Ik maak gebruik van de kraam op uitnodiging van Jouw Marktkraam. Lees mijn disclaimer voor meer info.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

85 reacties op “Jouw Marktkraam: mijn eigen winkeltje!

 1. Kim

  Oh die app erbij is echt super handig! Ik denk er al tijden over om dit te doen. Heb al eens op een markt gestaan om spullen te verkopen maar dat viel qua werk wat tegen. Het liefst ben ik overal vanaf. Nu hopen dat dit concept ook hier naar toe komt 🙂

  • Iris

   Ja poeh, dat lijkt me ook niet wat. Want dan moet je constant bij je kraam blijven, al die mensen die langskomen en willen onderhandelen over de prijs. Oh ik zou dat heel vermoeiend vinden, haha! Ik hoop ook voor je dat het snel bij jou opent. Bedoel je in Groningen trouwens? Want laatst reageerden twee lezers dat er een soort gelijk concept in Groningen is dat Mijn Tafel heet (aan de Oosterstraat).

  • Wij huren bij Om te, huren om te verkopen op de Asselsestraat in Apeldoorn. Hele leuke winkel van het zelfde concept. Ook een franchise organisatie. Het grootste verschil is dat wij niet meer stickers hoeven te schrijven en artikel lijsten in hoeven te vullen. Dat gaat via een modern voorraad beheersysteempje. Je kan met alles wat op internet kan inloggen en je voorraad direct aan vullen. En kijken welk produkt verkocht is.

   Stickers schrijven viel ons heel erg tegen met 130 produkten. Niet echt van deze tijd.

 2. Ysanne

  Super leuk concept! Ben helemaal enthousiast geworden haha. Je moet natuurlijk wel echt een hoop spullen hebben, wil je zo’n kast kunnen inrichten en €25 winst eruit halen (maar je hebt natuurlijk meer dan je denkt).

  • Iris

   Ja klopt, dat is echt zo! Want ik had in de loop der tijd al véél spullen naar de kringloop gedaan. Ik had er stiekem een beetje spijt van, want veel daarvan had ik nog makkelijk voor 1 of 2 euro kunnen verkopen, maar ik was toen een beetje lui haha. Dus ik dacht ook dat ik misschien niet meer genoeg spullen had, maar ik vind er steeds weer wat bij! En mijn moeder heeft ook al bij haar thuis gekeken of ze nog wat spullen had die weg moesten zodat ik ze kan verkopen haha. Dus zo heb ik al heel wat bij elkaar verzameld.

 3. Yvonne

  Wat een leuke tip, ik zag hem al eerder bij je voorbij komen. Ik ga me er in verdiepen en kijke of er wat in de buurt van Arnhem zit! Ideaal voor mijn spullen in het thema #zerowaste

  • Harrie

   Wat Corine hieronder zegt: in de Looierstraat (de voormalige ‘uitzendburostraat’). Rechts van de bruidsjurkenwinkel en links van FJ interieur. Weet geen nummer, liep er vorige week voorbij.

   • Yvon

    Hoi Harrie,

    ik heb inmiddels een ruimte gehuurd. Het zit onder bij de Plus supermarkt, doorlopen tot achterin.

    Het klopt inderdaad dat dit idee niet geheel nieuw is, maar de andere concepten werken vaak met contracten van een jaar. Daardoor is Jouw Marktplaats veel laagdrempeliger, met contracten vanaf 1 week.

  • Harrie

   Ik lees hieronder opmerkingen over ‘nieuw’ en dergelijke: minstens acht jaar geleden zat er een ‘huur je hok/plaats/kubus/stalletje’-winkel op de Nieuwstad in Arnhem maar sloeg het concept niet aan. Good place, wrong time 😉

  • Iris

   Yes ik ook!
   En wat súperleuk zo je reactie met je ‘nieuwe’ naam, ik werd er helemaal vrolijk van (nadat ik eerst dacht hé wie is dat, OJA!). Vond je het zelf ook leuk om in te typen in het naam-vakje? Hihi 😀

   • Zoë

    Haha, ZO gek hè! Vanochtend had ik een meeting en moest ik me voorstellen, zei ik toch nog “Hoi! Marte.” OH NO. KUT.
    Ik moet er zelf ook nog aan wennen! Volop verwarring, ook bij het e-mailen.
    Dit zojuist was inderdaad ook wel even een *momentje*.
    Pfff. Nooit verwacht hoe vermoeiend het voor mezelf zou zijn 😉

 4. Roos

  Wat leuk! Zoiets hebben we in Nijmegen ook maar dan hebben mensen spullen zelfgemaakt. Dan kun je ook een kraam huren waar jouw spulletjes in komen te staan. Ieder z’n vak heet dat, heel tof concept 🙂 X

 5. Wat een ontzettend leuk concept vind ik dit. Ik heb even gekeken maar jammer genoeg zit er nog geen filiaal bij mij in de omgeving.
  Veel succes met je verkoop in de komende weken Iris 🙂

 6. Oh wat leuk! En echt handig die app, zo kan je meteen zien hoeveel er al verkocht is.
  Ben heel benieuwd hoeveel je in totaal gaat ophalen.
  Bij mij in de buurt zit ook zo’n soort winkel en ga vanmiddag meteen even langs om te zien of het wat voor me is.
  Groetjes, Rensina

 7. Mirjam

  Wat een super leuk initiatief!! Ik heb zelf een hoop spullen die ik niet via Facebook of Marktplaats verkocht krijg, omdat mensen niet op komen dagen enzo.. Ik zit er al tijden aan te denken om op een rommelmarkt te gaan staan, maar heb ik daar zin in? Ehh, NEE! Helaas zit er geen marktkraam bij mij in de buurt 🙁 maar misschien over een tijdje wel, dus ik hou het in de gaten 🙂

 8. Laura

  Ik blijf het een beetje vreemd vinden dat het concept eigenlijk al bestaat en dan ook nog eens uitgebracht wordt onder een andere naam. Hier in het noorden hebben we namelijk mijn tafel. Wat eigenlijk precies het zelfde is en al langer bestaat. Waarom ze daar niet mee gewoon de rest van nederland in gegaan zijn snap ik niet xD. Maar desondanks is het een erg leuk concept! Hier in het dorp zit er ook eentje en ik kijk er wel eens af en toe. Soms hebben ze best leuke spullen alleen veel mensen vragen er hier best wel veel geld voor. Beetje jammer 😛

  • Iris

   Officieel komt het concept uit Finland, die zijn er mee begonnen al heel lang geleden. Daarna kwamen initiatieven als Mijn Tafel en Jouw Marktkraam ook in Nederland. Volgens mij zijn er nog wel meer soorten winkels die hetzelfde concept hanteren. Ik vind het juist wel leuk dat het door meerdere bedrijven wordt opgepakt 🙂

   • Laura

    Ja dat het uit finland komt dat wist ik inderdaad. Het blijft voor mij gewoon vreemd omdat je hier natuurlijk mijn tafel hebt haha. Maar het is inderdaad leuk dat er meerdere komen.

   • Tia

    De eerste winkel in Nederland met dit concept was SNUFL, op Kamp 63 in Amersfoort. Dat was al 3 jaar geleden. Naast kraamhuur heeft SNUFL ook een andere concept, namelijk kosteloos inbrengen. Dit houdt in dat je zonder kosten je spullen naar de winkel kan brengen. Ze mogen 8 weken daar staan, en wat wordt verkocht krijg je 40 % van de opbrengst. Ideaal!

 9. Simone

  Ik vind dit zo’n leuk concept! Ik las er laatst al iets over, maar volgens mij is er bij mij in de buurt nog niet zoiets. Wel jammer. Voor een weekje is dat wel te proberen. Als de spullen niet zouden aanslaan, is het wel duur als je meerdere weken achter elkaar moet betalen.

  • Iris

   Ja klopt inderdaad. Je kan het natuurlijk eerst voor één week proberen en dan per week bekijken of je wilt verlengen. Ik denk dat in de meeste gevallen de huurprijs er makkelijk wordt uitgehaald. Vooral kleine frutsels van 1 euro per stuk zijn zo weg. Want de winkel wordt echt druk bezocht merkte ik, hier in Enschede in ieder geval 🙂

   • Simone

    Ja dat is wel fijn. Ik heb genoeg PlayStation spellen en boeken die maar liggen te verstoffen haha. Dus hopelijk is er snel iets in de buurt. Met verzenden ben je meestal meer krijgt voor de pakketkosten als voor het spel/boek… Geniaal dit!

 10. Femke

  Wat een ontzettend slim concept dit! Ook de transparantie vind ik een echte pré. Een eerlijke manier van omgaan doordat je het door middel van een app gewoon in de gaten kan houden. Enne: je camera is inderdaad een heel goede deal 😉 ‘Jammer’ genoeg ben ik zelf al in het bezit van een Canon eos 600D 🙂

 11. Hé, wat een gaaf idee, zeg! Lijkt me wel iets om even over na te denken om te proberen. Die app erbij is ook echt heel handig!

 12. Laura

  Wat leuk! En deze zit bij mij in de straat! Ik ga zeker even en kijkje nemen, ik zit met een overschot aan spullen, haha!

 13. Ik weet niet of ik genoeg spulletjes heb om het echt wat te laten opleveren, maar de tijdswinst en stress die dit scheelt is het ZO hard waard. In Groningen zit dus een ander bedrijf die dit doet en ik ga snel eens langs! Supertof dat je hierover schrijft :D.

 14. Hee, ik kom op jouw blog via de Facebook pagina van jouw marktkraam! Wat ontzettend leuk dat je daar een kraam hebt voor enkele weken! En ik was helemaal verrast om te zien dat je naar mijn blog verwijst, erg lief, dank je wel!! Ik hoop dat jij ook een super goede omzet draait!! Het is echt leuk om dat in de gaten te houden!! Succes met je verkoop!!

  • ellen

   Dit is echt een super goed idee. Heb zelf heel veel op rommelmarkten gestaan, maar dat gesleep opbouwen afbouwen gezeur over iets van 1 euro waar ze dan dan 50 cent voor willen geven of nog minder. Toch eens over nadenken zo’n kraampje. Maar ja zit dan wel weer met mijn uitkering want eigenlijk mag ik dit eigenlijk niet doen. Noemen ze fraude. Maar nogmaals goed concept. En buurvrouw succes met de verkoop. groetjes

 15. Malu

  Wat een ontzettend leuk concept!
  Ik kende het al, want de bedenkster er van stond onlangs op de bedrijvenbeurs in mijn woonplaats. Ik heb toen met haar lang zitten praten hierover. Zo duurzaam <3 Ik ben fan.
  Ik denk dat ik binnenkort ook wat spullen verkoop. Al vind ik 25 euro voor een kraampje iets wat prijzig.

 16. Nienke

  Weet iemand of iets dergelijks ook in Zeeland bestaat? 😀

 17. Bente

  Wat een leuk concept! Ik heb meteen al even gekeken maar helaas: niet bij mij in de buurt! Wellicht over een tijdje 🙂

 18. Sytse

  Ik vind dit ook zo geniaal! Maar volgens mij hebben wij dat niet in de buurt.. Of tenminste, niet meer. Jammer want nu ik samenwoon hebben we zoveel troep over. Het is geen echte troep hoor, spullen.

 19. Joyce

  Wat superleuk! Heb er ooit weleens een item van gezien op tv en ik ben benieuwd naar je artikel; gaat het wat opleveren of niet? Spannend!

 20. Iris

  Wat slim! Ik zou dit ook zeker doen als je gaat verhuizen en niet alles naar de kringloop wilt brengen. Daarentegen kan het neuzen in andermans kraam er weer voor zorgen dat je thuis komt met nieuwe spullen.

 21. Emilia

  Ik vind dit dus zooo’n leuk concept! Ik was meteen enthousiast toen je erover tweette. Ik heb de site bekeken en ja hoor, ze hebben gewoon een locatie in Rotterdam, vlakbij. 😀

 22. Shaz

  Dit is echt geniaal! Ik zette niets meer op MP om de redenen die jij eerder noemde, maar dit zou ik zeker overwegen. Jammer genoeg heb ik mijn schoonmaakbui al gehad en alles gedoneerd aan de weggeefwinkel.

 23. Jill

  Oh wat een super tof concept! Ik woonende in Rotterdam, wacht nu tot jouw marktkraam in Rotterdam Noord opent. Ik ben druk met DIY’en dus een super leuke plek om het te verkopen!

 24. Wendy

  Heel leuk concept! En het loopt goed zo te lezen. Jammer dat er niet echt een leuk dichtbij zit. Maar wie weet komt dat ooit nog. 🙂

 25. YES! Er zit er hier ook een in de buurt. Kunnen Vossenkind en ik een lekker centje verdienen voor zijn spaarpot!

  • Iris

   Ah superleuk! Ben benieuwd hoe het jou en Vossenkind gaat bevallen 😉 Ik kan me voorstellen dat bijvoorbeeld babykleertjes het tweedehands heel goed doen! Want het meeste is vaak nog heel mooi en nieuw, toch? Omdat ze er zo snel uitgroeien?

   • Nou dat dus! En we wonen hier ook nog eens op een postzegel en ik heb al mn oude studieboeken nog en kookboeken vol recepten waar ik allergisch (letterlijk) voor ben. Laatst was ik aan het MP’en en na een aantal teleurstellingen ben ik dat wel ff zat hahaha.

 26. Lotte

  Wat een ontzettend leuk concept! Ik wil ook heel graag wat spullen verkopen, maar ik ken mezelf; ik ben véél te lui om alles te fotograferen, advertenties te maken en op te sturen. Dit is echt ideaal als je het hele marktplaats gedoe niks vind. Ik ga snel checken of er ook zoiets in of rondom Amersfoort beschikbaar is:) Thanks voor de leuke tip en het delen van je ervaring!

 27. Anita

  Wat een mooi concept. Genoeg spullen in huis om idd in een marktkraam te vullen. Ik ga eens kijken!

 28. Daisy

  Hier in de buurt, in Oss (Noord-Brabant) zit ook een “jouw martkraam” .
  Heb al een paar keer gedacht om ook een kraam te huren, echter het bleef bij denken. Mijn daadkracht ontbrak.
  Ik verkoop nog redelijk via marktplaats en voor aanstaande zondag heb ik een plaats op een carboot sale gereserveerd. Ik ben benieuwd!
  Mocht ik nog veel meuk overhebben, zal ik toch mijn marktkraam nog eens overwegen.
  Van de app had ik overigens nog niet gehoord. Handig!

 29. Daisy

  Ook hier dus mensen met irritante spelfouten.
  Sorry, Iris!
  Ik zit ook heel onhandig op mijn smartphone te werken en kan getypte tekst niet altijd terug lezen.
  Voor mij is het eigenlijk wel oké dat ik het toch verstuur. Ben ook altijd zo’n perfectionist die de spelfouten er uit haalt. Maar dat de boodschap helder is, is eigenlijk veel belangrijker. Moet je mij horen………………ahum.

  • Iris

   Nou, zo veel spelfouten zie ik helemaal niet hoor. Het is hartstikke duidelijk! Dus maakt helemaal niet uit 😀 Succes met het verkopen van je spullen!

 30. Puck

  Enschede is een beetje ver weg, maar wat een leuk initiatief. Ik heb veel van mijn te goede spulletjes uiteindelijk toch maar naar de kringloop gebracht, dus nu niet meer zoveel over. Ach, daar kan ik ook wel mee leven. Andere mensen hebben het slechter dan ik en zo lever ik toch mijn bijdage aan de maatschappij.

 31. Mooi concept hé! Mijn oud buren in Leeuwarden zijn de eigenaren van dit concept, zij hebben het bedacht en hebben nu al flink wat winkels opgezet. Je hebt al flink wat verkocht, wat leuk!

  • Iris

   Oh wauw wat leuk zeg! Ik zie inderdaad dat er steeds meer winkels bij komen in Nederland, heel tof 😀

 32. Hele leuke manier! Marktplaats daar ben ik ook niet voor gemaakt, veel te veel gedoe inderdaad. Dit is wel een uitkomst voor spullen die nog wel enige waarde hebben en die je niet zomaar weggeeft. Het zit hier niet heel dicht in de buurt maar wie weet binnenkort wel. Ook leuk voor mensen met een DIY hobby.. of je eigen taarten al wordt dat wel iets lastiger misschien haha.

 33. Sheila

  Wat een goed idee! Ik ben sowieso al gek op rommelmarkten en verkoop er ook graag. Mijn favoriete was verkopen op Koninginnedag (want ik heb nog niet verkocht op Koningsmarkt). Dat scoorde altijd goed. Gemiddeld was mijn opbrengst €500. Op marktplaats sta ik ook altijd met mijn wat spullen. Maar dit is veel leuker. Ik ga eens kijken of er iets in de buurt is.

  Bedankt voor de geweldige tip!

 34. Isabel

  Wat leuk! Hier in de buurt heb je ook wel zoiets, maar net anders. Zonder app ook – wel super handig.

 35. Rowan

  Oh dit lijkt me echt heel erg leuk! Al zou ik denk ik geen winst maken doordat je €25 per week moet betalen..

 36. Tisha

  Ik vind het zo grappig om te zien hoe het verkopen van spullen door de jaren heen is gedigitaliseerd, en nu het juist weer heel erg in is om je spulletjes op een fysieke plek te verkopen, denk aan rommelmarkten en eigen winkels! Mijn Marktkraam heeft daar erg slim op ingespeeld!

  Ps: wat is je nieuwe lay-out mooi!

 37. Hee, wat leuk, wist helemaal niet dat zoiets in Enschede zit! Ik kom dagelijks in Enschede 🙂 zal eens gaan kijken!

 38. avc

  He, wat een supergoed concept! Dit hebben we ook nodig in België!!!

 39. Ester

  Leuk idee! Ik heb nu ook veel spullen op Marktplaats gezet, veel cd’s en dvd’s ook voor kleine prijsjes. Ik had me voorgenomen om dit in de zomervakantie te doen, omdat ik nu alle tijd heb voor als mensen langs willen komen, of om dingen op de post te doen. Hopelijk wil het een beetje vlotten… Ik denk wel dat het in zo’n winkel sneller verkoopt omdat mensen geen verzendkosten hoeven te betalen, en mensen gaan daar speciaal naartoe om “een koopje” te vinden, om het even wat. Op Marktplaats zullen mensen meer gericht op zoek zijn denk ik.

 40. baukje

  hier in drachten zitten er 3 .ze heten allemaal anders 2 er van zitten op een b lokatie .alleen waar ik zit zit midden in het centrum en heet mijn marktkraam de zaak is nog niet echt .vol maar door de lokatie loopt het super goed dat hij nog niet vol zit komt omdat hij nu zo een 2 a 3 weken open is , en het is nu natuurlijk vakantie periode ik verwacht als deze periode voor bij is het nog beter gaat lopen ik heb nu in 2 weken 200 verdiend en dat voor een zaak die nog niet helemaal vol is en ook nog eens in de vakantie periode .

 41. Pingback: Weekoverzicht: sushi, logeerkonijn en master Psychologie | IKBENIRISNIET

 42. Iris

  Heel leuk! In Groningen heb je ook Mijntafel, wat ook echt heel leuk is. Ik woon zelf alleen een half uur ervan af dus ik toch niet helemaal praktisch. Maar wie weet voor later een keer leuk. Ik verkoop zelf wel eens wat dingetjes via Marktplaats, maar dat gaat niet altijd even snel.

  • Peter

   Tja, en je hoeft niet eens naar de kassa. Dus beter kan niet voor koopjesjagers, uitzoeken en de winkel uitlopen.
   Heb zelf een tafel gehuurd hier aan de Oosterstraat in Groningen, en binnen een week was de helft van mijn kleding al weg, en niet verkocht. Prijskaartjes met daarop beveiliging stickers worden van de kleding af getrokken en die vind je als afval op je tafel terug.
   Mensen die overwegen om een tafel te huren of te belenen, raad ik dit af, die kunnen het beter op marktplaats zetten of voor de eerst volgende vrijmarkt bewaren. Weet je te minste zeker dat je er nog een paar centen voor krijgt dan dat het je zelf geld kost voor de tafelhuur en je de spullen kwijt bent.

 43. Pingback: Weekoverzicht: internetvrijedag, bluh & bbq | IKBENIRISNIET

 44. Pingback: Jouw Marktkraam Enschede: mijn ervaring | IKBENIRISNIET

 45. Pingback: Jouw Marktkraam Enschede: mijn ervaring - LikeFood

 46. Pingback: Lily loves #16 • Your Daily Intake

 47. Pingback: WEEKEND GUIDE // 17 – 19 juli | My Blog

 48. Pingback: Weekoverzicht: Ollie's verjaardag, Jouw Marktkraam & winweek | IKBENIRISNIET