OOTD: Windward Made tas (met 25% kortingscode!)

Ik laat je weer kennis maken met een aantal eerlijke merken, zoals People Tree en Kuyichi. Maar wat ik je vooral wil laten zien, is mijn nieuwe waanzinnig mooie handgemaakte tas:

windward made tas

Ik draag:

 • Cisco cardigan – van People Tree, dit vest verscheen al eerder in deze blogpost.
 • Sjaal – gebreid door de moeder van Steve, onbetaalbaar.
 • ‘Gold splatter on black’ tas – van Windward Made, hier te koop voor 72 euro (voor alle ikbenirisniet-lezers: 54 euro, check de kortingscode onderaan de blogpost!)
 • Recycled black jeans – broek gemaakt van gerecycled & biologisch katoen van het Nederlandse merk Kuyichi, o.a. te koop bij Men at Work voor 99,99 euro.
 • Vintage riem – vroeger van mijn moeder geweest geel_hartje

Het is écht heel erg moeilijk om leuke outfit-foto’s te maken als je in je eentje thuis bent. Dus vanaf nu focussen we alleen op de tas, oké? Hieronder het bewijs dat ik wel een hoofd heb.

windward made tas

Dutch design van Windward Made

Inge combineerde haar passies voor duurzaamheid en handgemaakt design en startte haar eigen label Windward Made. Vanuit haar huis, in een dorpje in het zuiden van het land, maakt ze allerlei moois van duurzame stoffen. Ze verft haar zelfontworpen designs op de stoffen en knipt ze in de juiste maten. Vervolgens naait ze haar ontwerpen met behulp van een vintage naaimachine. De producten in de Windward Made webshop hebben allemaal een luxe uitstraling, maar zijn ook simpel en tijdloos. Daar houd ik erg van, mooi! En dat de producten met zoveel zorg en liefde zijn gemaakt is nog mooier. Inge zorgt ervoor dat ze altijd werkt met duurzame stoffen, zoals hennep en biologisch katoen. De ecologische verf die ze gebruikt is op waterbasis en bevat geen giftige stoffen. Ze vindt het belangrijk dat haar producten ook duurzaam zijn in die zin dat ze járen meegaan. De tas die ik van Inge heb gekregen is dan ook van stevige kwaliteit, heel fijn!

windward made tas windward made tas windward made tas windward made tas

Gold splatter on black tote bag

Ik vind het gouden patroontje op de zwarte tas súpermooi. Eenvoudig qua ontwerp, maar zeker niet saai. Ik houd echt van dit soort grote tassen. Mijn stevige Dille & Kamille tas heb ik compleet afgedragen, ik had er nog geen goede vervanger voor, nu wel! Deze tas is perfect voor nouja.. àlles. Ruim genoeg om mee te nemen naar colleges, maar ook stevig genoeg voor boodschappen en winkelsessies. Over een maand worden er geen gratis tasjes meer uitgedeeld bij winkels, wist je dat al? Een goed moment dus om nu te investeren in een grote tas waar je al je aankopen in kan meenemen. Wat ik ook fijn vind aan deze tas is dat er een apart vakje voor je telefoon en portemonnee in zit genaaid. Zo hoef je nooit meer een kwartier in je tas te grabbelen bij de kassa, zoekend naar je portemonnee. Ook fijn: de tas is gemaakt van 55% hennep en 45% biologisch katoen. De tas is mooi afgewerkt en je merkt gewoon dat je hier te maken hebt met een tas van goede kwaliteit die met veel liefde en zorg is gemaakt.

windward made tas

25% korting

Met de code ‘IKBENIRISNIET’ krijg je 25% korting op alle producten in de Windward Made webshop! Deze code is geldig tot en met 20 december. Tot die datum komt je bestelling (binnen Nederland) ook nog voor de kerst binnen. En die korting geldt niet alleen op de mooie tas uit deze blogpost, maar ook op bijvoorbeeld deze schattige plantenpotjes, die met de code nog maar 24 euro kosten. Of deze clutch (ook te gebruiken als toilettas) in hetzelfde printje als mijn tas voor nog maar 21 euro! Inge maakt al haar producten met duurzaamheid in het achterhoofd, dus haar webshop is zeker het bekijken waard als je nog op zoek bent naar unieke, duurzame cadeaus voor de feestdagen. Of gewoon voor jezelf natuurlijk.

Deze blogpost bevat een product (de tas) dat ik heb gekregen van een webshop.
Lees mijn disclaimer voor meer info.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

28 reacties op “OOTD: Windward Made tas (met 25% kortingscode!)

 1. Je hebt een mooie outfit aan!
  Leuke tas.
  Handig zo een flinke korting.
  Ik ga meteen een kijkje in de webshop nemen die dit verkoopt.

  Xoxo

 2. Wauw, ik ben echt verliefd op die tas geworden. Wat gaaf! Ik vrees dat ik ‘m zo in mijn digitale winkelmandje stop..

  • Iris

   Yes wat leuk! Ik ben er mega enthousiast over dus ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen 😀

 3. Ah wat een leuk merk, inderdaad heel bijzonder, producten die met liefde gemaakt zijn! 🙂 En je outfitfoto’s zijn top hoor! 😉

  • Iris

   Ah dankje! Ik was er zo lang mee bezig, ik kan echt niet overweg met de timerfunctie, de helft van de foto’s waren bewogen hahaha.

 4. Deze tas is niks voor mij, voor andere vind ik het prachtig, maar glitters bij mij, nope. Ik ga wel even een kijkje nemen op de website of ik iets anders leuks zie.

 5. Iris

  Leuk! Ik ben er trouwens erg blij mee dat je straks geen plastic tasjes meer kunt krijgen, aangezien ze er soms klakkeloos drie geven als ik een pen heb gekocht.

 6. Lisette

  Wat is ‘non-toxic ink’, en het verschil met normale verf? Misschien leuk om hier een keer een artikel over te schrijven? Ik denk eigenlijk nooit na over hoe spullen geverfd worden..

  • Iris

   De meeste kleding die je nieuw in de winkel koopt bevat veel gif door o.a. pesticiden die gebruikt worden in de (niet biologisch) katoenteelt, maar ook door de verf die chemische stoffen bevat. Bijv. om de verf te laten hechten aan de stof. Ik kan me herinneren dat Greenpeace er een paar jaar geleden een campagne over had: http://www.greenpeace.org/gpkids/nl/Onderwerpen1/gifvrije-wereld/ Hoe het precies zit qua chemische samenstelling tussen verschillende verfsoorten weet ik niet hoor! Ik denk dat het belangrijkste verschil zit in verf op waterbasis of op terpentinebasis. Al is textielverf uit hobbywinkels volgens mij altijd wel op waterbasis. Ik zal er eens wat meer over opzoeken! Hoop dat je hier alvast iets aan hebt 🙂

 7. Martha

  Whaaaa!!!! Super leuk!!! Ik ben echt mega fan van de glitters die erop zitten!!!! Er staat ook eenzelfde soort sjaal op de site, ook zwart met van die glitters, super leuk voor kerst!

  • Iris

   Ja die is leuk he! Ik word ook helemaal blij van het printje 😀

 8. Lizzy

  Wauw, wat een gave tas! Echt heel origineel, en ik heb het nog niet eerder gezien! Leuk dat je korting mag geven! 🙂

 9. Hanneke

  Je ziet er heel tof uit Iris!
  (en je hoofd staat ook heel blij op de foto 🙂 )

 10. valerie

  Wauw die tas is mega leuk! Grote kans dat ik hem volgende week bestel.

   • valerie

    Joepie besteld. Nu in spanning afwachten! Dankjewel voor de leuke tip! 😀

 11. Judith

  Wat mooi zeg, ik vind deze posts echt motiverend om niet genoegen te nemen met niet-duurzame mode en door te zoeken naar leuke duurzame kleding. Is die broek echt zwart en wat voor model is het?

  • Iris

   Dat is leuk om te horen! 😀 Hij is niet zo pikzwart als dat die op de foto lijkt, maar ook niet donkergrijs ofzo hoor, het is wel echt zwart. Het model is skinny en vrij hoog. Maar hij had van mij nog wel ietsje hoger gemogen. Oh en hij loopt al snel uit, dus als je hem te strak koopt (dat deed ik) zit ‘ie daarna perfect! Hier kan je hem wat beter zien qua model: https://www.kuyichi.com/shop/women/women-jeans/carey-recycled-black

 12. Kim

  Wat een onwijs leuke tas Iris! Zeker handig voor boodschappen en wellicht snuffelt Bunny von D er ook wel graag in 😉 hihi. Ik ben -zoals je wellicht weet- groot fan van fair fashion dus juich dit helemaal toe 🙂

 13. Wat een gave tas! En je jeans ook, ik hartje Kuyichi <3 Als ik weer in shape ben (en blijf) trakteer ik mezelf op een nieuwe Kuyichi jeans 🙂

 14. Pingback: Weekoverzicht: IKEA, Huis aan Huis & het sufste kerstpakket ooit | IKBENIRISNIET