Recept: Pannenkoekentaart

Oeh la la, ziet dit er niet goed uit? Zo smaakte het trouwens ook. Jum! De pannenkoekentaart maakte ik als moederdagrecept voor de HEMA blog.

pannenkoekentaart

Ingrediënten voor 1 pannenkoekentaart:

Voor het pannenkoekenbeslag:

  • 250 gram bloem
  • zout
  • 2 biologische eieren
  • 500 ml biologische melk (ik gebruikte sojamelk)
  • boter of olie om in te bakken

Suggesties voor de vulling:

  • chocoladepasta
  • 250 gram aardbeien in dunne plakjes

Suggesties voor de topping:

  • slagroom
  • extra fruit (zoals: aardbeien, bramen, bosbessen, frambozen)
  • snoepjes of strooistel ter decoratie*
  • poedersuiker

* Let op: niet alle snoepjes (zoals de meeste hartsnoepjes) en decoratiestrooisels zijn vegetarisch in verband met gelatine of bepaalde E-nummers, check de ingrediëntenlijst als je hier zekerheid over wil.

Variatietips:

Omdat ik hem voor HEMA schreef heb ik trouwens een standaard recept voor de pannenkoeken gebruikt; je kan dit natuurlijk aanpassen naar wat jij wil! Denk aan een vegan variant op basis van banaan, of een extra healthy variant met boekweit.

pannenkoekentaart

Bereiding:

  • Maak het pannenkoekenbeslag: doe de bloem samen met een snufje zout in een zeef boven een kom en schud zodat het in de kom terecht komt. Voeg er de eieren aan toe en giet de melk erbij. Klop met een garde, of gebruik een mixer, tot het een glad en luchtig beslag is zonder klonten.
  • Bak de pannenkoeken: verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en smelt er wat boter (of olie) in. Giet met een soeplepel wat beslag in de pan, zorg dat het beslag mooi verdeeld in de pan is en bak op middelhoog vuur tot de onderkant van de pannenkoek goudbruin wordt. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant ook goudbruin. Herhaal dit tot al het beslag op is.
  • Maak er een taart van: bestrijk een afgekoelde pannenkoek met chocoladepasta, leg er wat plakjes aardbei op. Doe dit met alle pannenkoeken terwijl je ze op elkaar stapelt tot een taartje.
  • Versier de taart: bestrijk de bovenkant met slagroom, garneer met het extra fruit en de hartsnoepjes. Strooi er wat poedersuiker overheen met behulp van een zeefje zodat het mooi gelijk verdeeld is.
  • Snij voorzichtig een puntje uit de taart en eet smakelijk!

pannenkoekentaart

Dit recept schreef ik oorspronkelijk voor de HEMA blog,
zie de blogpost met nog meer foto’s hierrr!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

21 reacties op “Recept: Pannenkoekentaart

  1. Djuli

    Wow wat een goed idee! Ik ga hier een vegan variant van maken. Ziet er echt zo lekker uit 🙂

  2. Denise

    Jammer dat je er niet voor hebt gekozen om een plantaardig recept te plaatsen. Zou een leuke en makkelijke manier zijn om HEMA lezers bekend te maken met plantaardig eten.

    • Iris

      Die staan er ook genoeg op, hoor! Ik ga voor HEMA voor dezelfde vega/vegan mix als die je ook op mijn blog vindt, ik ben zelf immers ook geen veganist.

  3. Hahaha ik heb nét tien seconden geleden mijn lunch op, en toen aag ik dit…. HONGER!!!
    Grr.. Jou schuld hahaha
    T ziet er veel te lekker uit xD

  4. Zijn die hartsnoepjes vegetarisch!? Meestal zit daar gelatine in. En de decoratiehartjes waar je naar verwijst zijn ook niet vegetarisch (E120)…

    • Iris

      Ja klopt, het is goed dat je het zegt, ik zal het er nog even bij vermelden! Ik let daar zelf nooit zo op, maar kan me voorstellen dat dat verwarrend is.

  5. Deze gaat om mijn verwen mijn man lijst. Hij is helemaal weg van pannekoeken en je kan hem er zelfs voor wakker maken. Laat staan als ik dit heerlijke recept van jou maak! Thanks for sharing!

  6. Pingback: 31 Recepten Met Aardbeien: De Veelzijdigheid Van Het Zomerkoninkje

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten