Filmtips XLV

Zoals beloofd nu ook het lijstje met filmtips van juli online! Die van juni kwamen de vorige maand online. Gemist? Zie hier! En dan gaan we nu verder met de vijf mooiste en leukste films die ik in juli zag:

lunchbox

The Lunchbox (2013) – Officiële titel: Dabba. Mumbai heeft een beroemd lunchbox-systeem. Indiase vrouwen maken voedzame lunches en een voedselbezorger (dabbawala) brengt de lunchboxen naar de kantoormedewerkers. Elke dag worden duizenden lunchboxen heen en weer bezorgd, het is zo bekend omdat er bijna nooit fouten worden gemaakt. In The Lunchbox gaat het per ongeluk toch mis, waardoor een jonge huisvrouw via briefjes in de lunchbox in contact komt met een oudere man. Mooie film! Bekijk hier de trailer.

coconuthero

Coconut Hero (2015) – De 16-jarige Mike heeft geen zin meer in zijn crappy leven en doet een zelfdodingspoging. 99% van de mensen die hun leven willen eindigen door zichzelf in het hoofd te schieten overlijden en 1% blijft leven, vertel Mike. Mike is de 1%. En dan hoort hij dat hij een hersentumor heeft. Qua beschrijving niet de vrolijkste film, maar de film is juist heel luchtig en heeft droge humor. Bekijk hier de trailer.

singstreet

Sing Street (2016) – Deze coming-of-age film speelt zich af in de jaren ’80 in Dublin. Een jongen wil indruk maken op een meisje en begint een band. Een echte feel good film. Met leuke muziek! De muziek die voor de film werd gemaakt heeft een echte 80’s vibe. Bekijk hier de trailer. (Doe maar, want ik kan de sfeer van de film niet goed uitleggen in woorden.)

everybodywantssome

Everybody wants some!! (2016) – Deze film zou een vervolg/remake van Dazed and Confused zijn. Fijne, slome film zonder specifiek plot. Vind ik altijd wel fijn want dat zou het voorspelbaar maken. Maar ik kan me ook voorstellen dat je de film daardoor saai vindt. Bekijk hier de trailer.

neighbours

Neighbours 2: Sorority Rising (2016) – Ik doe altijd net alsof ik te intellectueel voor dit soort comedy-films ben. Maar stiekem was dit toch echt de leukste film die ik in de hele maand zag. O ja, Zac Efron hielp ook mee. Net als het eerste deel van Neighbours heeft deel twee ook weer véél foute humor. Het is gewoon echt een slechte film. Ik houd d’r van. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

12 reacties op “Filmtips XLV

 1. Ik ken geen enkele film uit dit lijstje! *gaat zich schamen* Sing Street lijkt me een erg fijne film. Die gaat op m’n watchlist!

 2. Oh wow Coconut Hero klinkt inderdaad echt als een zware film, maar als hij juist luchtig is wil ik hem wel zien! Beetje zoals It’s Kind of a Funny Story misschien? Sing Street lijkt me ook fun, die zet ik ook op mijn lijstje! ^^

 3. Leuke tips! Bij die ene Ierse film moet ik meteen aan de serie Moone Boy denken, heb je die gezien? Speelt zich ook een beetje in dezelfde tijd af in Ierland, leuke serie ook!

 4. Te intellectueel lijken voor een bepaalde film en ondertussen bij de allerflauwste grappen onder de tafel liggen van het lachen. Herkenbaar…

 5. Oooh leuk, ik kende nog geen enkele film! Oké, behalve Neighbours 2 dan, maar ik vond de eerste zo vreselijk dat ik zelfs niet aan de tweede wil beginnen…

 6. Tessa

  Neighbours 2 heb ik toevallig ook pas gekeken maar vond ik erg flauw. De eerste vond ik nog wel grappig maar deze was té fout. The Lunchbox en Coconut Hero lijken me mooie films, die zet ik op m’n watchlist!

 7. Eva

  Zac Efron is een beetje mijn guilty pleasure, en ik ben tegen guilty pleasures maar ik kan daar écht niet volledig eerlijk voor uitkomen. Althans. Of wel? Nouja in ieder geval.. ik vond Neighbours 1 veeeeeul leuker (die scene met dat verkleedfeestje als de Niro!!) dan twee maar inderdaad, Efron. Mmm.

 8. Saskia

  Dank voor de tips. Ondertussen sing Street gezien. Gelukkig bestaat er een playlist van de muziek op netflix. Zo leuk 🤗.