Recept: Bulgur met geroosterde pompoen en oesterzwammen

Het lukt nog niet echt met uitgebreid en lekker koken de laatste tijd. Ik doe heel erg mijn best om een beetje ritme te krijgen in dit pas-afgestuurde leven, maar met grote moeite. Vind ik ook niet erg, dat heeft even tijd nodig. Dus ik kook veel simpele dingen en laatst kocht ik een kant-en-klaar-maaltijd bij de Jumbo (owww schànde, I know). Het was iets met bulgur, cranberry’s, pompoen en boerenkool. Met uitzondering van de boerenkool was het stiekem best lekker. Dit wilde ik ook zelf maken! En met dat in mijn achterhoofd ontstond deze pilav met bulgur met geroosterde pompoen en oesterzwammen.

Bulgur met geroosterde pompoen

Bulgur met geroosterde pompoen

Hoeveelheid: Dit recept is voor 2 personen (we zijn grote eters dus ik vind dat altijd moeilijk om te zeggen! Mocht je iets over houden dan is het de volgende dag in ieder geval ook nog erg lekker als lunch.)

Ingrediënten voor de bulgur met geroosterde pompoen pilav:

 • 1/2 pompoen, geschild en in blokjes gesneden
 • flinke snuf zout & peper
 • 1 tl tijm
 • 1/2 tl chilivlokken / pul biber
 • olijfolie
 • 175 gram bulgur
 • 260 ml water
 • 1/2 bouillonblokje (of laat dit weg als je anti-bouillonblokjes bent)
 • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
 • 1 knoflookteen, in flinterdunne plakjes
 • 200 gram oesterzwammen, grof gesneden & de dikke steeltjes in dunne plakjes
 • 150 gram verse spinazie, grof gesneden
 • een handje noten, eventueel geroosterd voor meer smaak
 • een handje cranberry’s
 • 1/2 citroen, voor het sap

Tip: Dit gerecht is lekker met een yoghurtsausje. Om het veganistisch te houden kan je ongezoete sojayoghurt gebruiken, bijvoorbeeld die van Albert Heijn eigen merk. Roer er een beetje citroensap en een snuf zout door en gooi dit op het laatst over je eten. Met normale yoghurt kan het ook, kies dan biologische volle yoghurt.

Bulgur met geroosterde pompoen

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verspreid de pompoenblokjes over een bakplaat en bestrooi met de zout, peper, tijm, chilivlokken en besprenkel met olijfolie. Plaats deze in de voorverwarmde oven, de pompoen is gaar na ongeveer 20 minuten.
 2. Bereid ondertussen de bulgur. Weeg 175 gram bulgur af en doe dit in een pan met 260 ml water. Breng dit aan de kook, voeg het halve bouillonblokje toe, roer even door, zet de deksel op de pan en zet het vuur uit. Laat ongeveer een kwartier staan.
 3. Bak ondertussen de rest van de groenten. Verwarm wat olie in een pan en fruit de uienringen. Voeg na een paar minuten de knoflook toe. Bak de oesterzwammen mee en als deze gaar zijn, voeg dan de spinazie toe. Roer even mee totdat het geslonken is en voeg de noten en cranberry’s toe.
 4. Als de bulgur klaar is, breng deze dan op smaak met een beetje citroensap (ik gebruik zelf het sap van een halve citroen, maar misschien vind je dat te zuur) en een klein scheutje olijfolie.
 5. Meng de gebakken groente en pompoenblokjes met de bulgur en je bent klaar!
 6. Serveer eventueel met het yoghurtsausje als je dat lekker vindt.

Bulgur met geroosterde pompoen

Het was echt heeeel lekker (Steve vond dat ook en hij houdt niet eens zo van pompoen!), ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

14 reacties op “Recept: Bulgur met geroosterde pompoen en oesterzwammen

  • Malu

   Wat ben ik dól op jouw recepten!
   Ik ga het meteen vanavond maken. Heb er onwijs veel zin in!

  • Iris

   Jaaa ik vind het ook een echt herfst-recept! Met boerenkool zou het nog herfstiger zijn, maar helaas vind ik dat echt niet te eten haha.

 1. Iris

  Meteen opgeslagen, er zitten alleen maar lekkere dingen in, dus ik geloof dat het me heel erg goed zal bevallen.

 2. Sanne

  Ik ben gek op alle ingrediënten, dus dit klinkt echt perfect! En lekker verwarmend 🙂 hmmm I loooove pompoen. En oesterzwammen.
  Liefs

 3. Gelieke

  Ooh dat klinkt heel lekker! En het kleurt zo mooi 🙂
  En eigenlijk vind ik alles waar pompoen in zit per definitie lekker, haha.

 4. Juul

  Ik heb dit net voor m’n huisgenoten gemaakt en het viel mega goed in de smaak!

 5. Pingback: Weekoverzicht: HEMA feest, griep & nepdraadjesvlees van fruit | IKBENIRISNIET

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten