Recept: Bucatini met paprikasaus

In mijn weekoverzicht zag je de bucatini met paprikasaus al voorbij komen. Ik wil het recept vandaag met jullie delen omdat het hier zo’n succes was! Het originele recept komt uit het Italiaanse kookboek De Zilveren Lepel. Ik heb het niet veel aangepast; enkel de hoeveelheden en het gebruik van room op sojabasis. Deze pasta is dus ook geschikt voor veganisten. Oja, als je geen bucatini (holle spaghetti) kan vinden, kan je ook prima normale spaghetti gebruiken.

Bucatini met paprikasaus

Recept voor bacatini met paprikasaus

Uit de Zilveren Lepel

Hoeveelheid: ongeveer 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 klein uitje
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 100 ml (soja)room
  • 150 gram bucatini of spaghetti
  • 2 theelepels marjolein / Italiaanse kruiden / basilicum / wat jij wil
  • zout & peper
  • Tip: lekker met vegan parmazaan

Serveer eventueel met extra groente (een groene salade bijvoorbeeld) en geroosterde noten en/of pijnboombitten.

Bereiding:

  1. Snij de ui fijn en hak de knoflook ook fijn. Zet een pan op het vuur en verhit de olie. Fruit de ui en knoflook voor 10 minuten op laag vuur terwijl je af en toe roert.
  2. Snij ondertussen de paprika’s in blokjes en doe deze ook in de pan, bak ze 10 minuten mee tot ze gaar zijn.
  3. Doe alles uit de pan in een keukenmachine of blender en pureer tot het een saus wordt.
  4. Doe de saus weer in de pan, roer er de (soja)room door en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur op het allerlaagst en kook ondertussen de bucatini/spaghetti in een andere pan volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  5. Als de bucatini gaar is, laat deze dan uitlekken en roer deze door de saus. Verwarm nog 1 minuut door en voeg er de kruiden aan toe.
  6. Serveer in diepe borden en hoppaaa je hebt een authentiek Italiaans gerecht gemaakt. (Bonustip: Maak een Instagramfoto en noem het gerecht ‘Bucatini con salsa ai peperoni’ om extra culinair over te komen.)

Bucatini met paprikasaus

Eet smakelijk!

Back to Top