Avocado toast met vegan kaviaar (+ win TEDx ticket!)

Avocado toast is altijd goed! En met vegan kaviaar maak je het extra chic. Maak er een mooie foto van op een marmeren ondergrond en laat de Instagram-likes maar binnen stromen. Het idee voor deze avocado toast vond ik bij ROE, alleen gebruikte ik uiteraard geen echte visseneitjes, maar algenparels. (Wat een vies idee trouwens ook, visseneitjes.) (En JEMIG, wat is echte kaviaar duur!) Echte kaviaar smaakt zout, maar deze bolletjes op basis van algen smaken zoetzuur. Dat is een superlekkere combinatie met de romige avocado!

Avocado toast met vegan kaviaar

Recept: Avocado toast met vegan kaviaar

Ingrediënten:

  • 1 dikke snee bruin brood
  • 1/2 rijpe avocado
  • een snuf chilivlokken
  • peper & zout
  • vers citroensap
  • 1 eetlepel vegan kaviaar

Bereiding:

  1. Toast het brood.
  2. Snij de avocado in dunne plakjes en beleg hiermee het getoaste brood.
  3. Bestrooi met chilivlokken, peper & zout en een kneep citroensap.
  4. Verdeel er de vegan kaviaar over.
  5. En klaar is je fancy avocado toast! (Avocado toast is helemaal een dingetje op Instagram, dus vergeet de #avocadotoast hashtag niet.)

Avocado toast met vegan kaviaar

Wat kan je nog meer met vegan kaviaar?

  • Maak amuses van avocadomousse en versier met de vegan kaviaar
  • Tip van Carla: maak Russische blini’s met zure room of gevulde eitjes met wasabi
  • Tip van Annemiek: versier er ijs mee en strooi er wat suiker op
  • De vegan kaviaar is zoet-zurig van smaak (net mini-besjes!) dus ook lekker bij muesli of andere zoete gerechten

“Breed alges, not cows”

Ik was zo vrij om de bolletjes op basis van zeewier ‘vegan kaviaar’ te noemen. Maar eigenlijk zijn het algenparels. De algenparels zijn een nieuw product dat je binnenkort in de webshop van Jutta Reinke kunt vinden. Jutta heeft net als ik gestudeerd aan de Universiteit Twente, nu woont ze in Berlijn. Samen met een vriendin is ze Evergeen Food begonnen: een bedrijf in duurzame voeding. Ze is vooral groot fan van chlorella, een zoetwateralg dat veel voedingsstoffen bevat. En is van mening dat we méér met algen zouden moeten doen en mìnder met vlees. Omdat dit een veel duurzamere bron van voeding is volgens Jutta. Als je benieuwd bent naar haar verhaal hierover, lees dan vooral even verder. Want op het aanstaande TEDx event in Deventer, dat deze keer het thema Brave New World heeft, zal ze er meer over vertellen.

Avocado toast met vegan kaviaar

Win 1 x 2 tickets voor TEDxSaxionUniversity

Ik mag één lezer verblijden met twee tickets (t.w.v. 35 euro per ticket) voor het aanstaande TEDx event in Deventer op dinsdag 29 november 2016. Het is een mooi dagprogramma (van 15:00 uur tot 21:00 uur) dat in het teken zal staan van interessante presentaties, poëzie en muziek. Jutta zal vertellen over de toekomst van eten; alle andere sprekers kan je hier vinden. Je krijgt een ticket voor jezelf en een extra ticket zodat je een vriend(in) mee kan nemen, yay!

Om kans te maken op de twee tickets hoef je alleen een reactie onder deze blogpost achter te laten waarin je vertelt dat je meedoet met de winactie. Let erop dat je een geldig e-mailadres in het daarvoor bestemde vakje invult zodat ik contact met je op kan nemen als je hebt gewonnen.

De winactie loopt tot en met 21 november. De winnaar wordt willekeurig gekozen.

Avocado toast met vegan kaviaar

Doe je mee? Ik ben ook heel benieuwd wat jullie van de algenparels vinden! 

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen van een webshop, thanks Jutta! De prijs van de winactie wordt beschikbaar gesteld door TEDxSaxionUniversity. Zie mijn disclaimer voor meer info.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

17 reacties op “Avocado toast met vegan kaviaar (+ win TEDx ticket!)

  1. Interessant, dat algenverhaal! En je toast ziet er inderdaad heel erg lekker uit! Fijn idee, vegan kaviaar! En ook leuk dat het anders dan ‘de echte’ smaakt.

    • Iris

      Ja inderdaad! Ik hoorde dat echte kaviaar helemaal niet zo lekker is haha, heb het zelf nooit gehad. Maar vind deze algenparels juist wel lekker fris zoet-zuur, kan je met veel dingen combineren!

  2. Mylene

    Oke oke oke? Ik denk dat ik maar mijn bed uit moer om wat te eten, want nu ik dit zie, knort mijn maag enoooorm

  3. Mateusz

    Wat een tof recept ben echt benieuwd hoe die vegan kaviaar smaakt ben sinds een tijdtje vegetariër en probeer nieuwe dingen te ontdekken. Ik doe natuurlijk ook mee aan de winactie ik wilde altijd al naar een Ted x lezingen ik baalde enorm toen ik toelaat achterkwam dat die in Amsterdam was vorig jaar

  4. Inge

    Wat een leuk idee, al weet ik niet of ik nou echt warm word van algenbolletjes.. of vegan kaviaar, haha! 🙂

  5. Dat ziet er wel super lekker uit zeg! Heel bijzonder 🙂 Ik heb dinsdag helaas de hele dag college, maar het evenement klinkt wel super interessant!

  6. Esther

    Hmm, klinkt goed!! Ik probeer steeds vaker wat uit met zeegroenten. Best lekker, soms een beetje te zout..

    En ik doe graag mee aan de winactie, lijkt me leuk :)!

  7. Lana Al Ali

    Ik zou graag kans maken op de twee tickets voor TEDx!:)

  8. Iris

    Het lijkt me heel gek spul. Echte kaviaar vind ik al vreemd (visseneitjes eten?), maar dit wil ik wel proberen.

  9. Ingrid

    Ik doe graag mee aan de winactie om een vliegende start te maken met gezonde voeding.

  10. Claire

    Wat een fancy bammetje! Mega Pinterest/Instagram waardig haha. Helaas kan ik 29 november niet, maar wel super leuke winactie 🙂

  11. Carla

    Bedankt voor de vermelding 🙂 maar als ze friszoet zijn ipv zout dan is dit wel een beter recept!

  12. Pingback: Weekoverzicht: Stoet (alweer) & gezellige afspraken | IKBENIRISNIET