De 5 beste vegetarische recepten van 2016

In 2016 plaatste ik 25 recepten. Veel minder dan ik had gewild, maar met een goed excuus: ik was een groot deel van 2016 niet zo actief op mijn blog door het afstuderen. Van de vegetarische recepten die ik in 2016 publiceerde, werden deze het meest bekeken:

De beste vegetarische recepten van 2016

1. Quesadilla’s met zoete aardappel (3000x)

Stiekem baal ik een béétje dat deze op nr. 1 staat want holy guacamoly wat een lelijke foto’s. Ik moet nog steeds van die daglichtlampen kopen. Want als het zo vroeg donker is, motiveert me dat niet echt om mooie foto’s te maken. Maar laat dat je er vooral niet van weerhouden om dit te maken, het is zó lekker! Bekijk hier het recept.

De beste vegetarische recepten van 2016

2. Chili met zoete aardappel (2700x)

2016 was wel het jaar van de zoete aardappel blijkbaar. Deze chilli was ook heel populair! Ik vind dat zo lekker met yoghurt. Eén van mijn favoriete gerechten voor doordeweeks. Niet altijd met zoete aardappel overigens, je kan er goed mee variëren. Bekijk hier het recept.

De beste vegetarische recepten van 2016

3. Noodlesoep met oesterzwammen (2450x)

Dit maak ik héél vaak. Niet altijd zoals in dit recept, het is maar net welke groente ik in huis heb, maar qua basis komt het altijd aardig overeen. Jum! Bekijk hier het recept.

De beste vegetarische recepten van 2016

4. Aubergine en bulgur (2100x)

Oók al zo lekker! De smaken passen perfect bij elkaar en het is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Toch ziet het er best culinair uit, al zeg ik het zelf. Dat zijn de beste recepten, niet? Bekijk hier het recept.

vegetarische stoofpot

5. Vegetarische bourguignon (2000x)

Ik heb hier gemixte reacties op gehad. Sommige mensen vonden het ‘meh’. Maar de meesten vonden het juist superlekker. Ik denk dat je het vooral niet te veel moet vergelijken met een stoofpot met vlees. En je kan het natuurlijk altijd een beetje aanpassen naar je eigen smaak, in de reacties staan al wat leuke suggesties! Je vindt dit gerecht ook in dit vegetarische kerstmenu dat ik laatst plaatste.

Wat ik trouwens echt zonde vind, is dat de zuurkoolpizza niet in de top 5 staat! De zuurkoolpizza is absoluut mijn favoriete culinaire ontdekking va 2016! Ik maak hem nog regelmatig. Welke is jouw favoriet?

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

12 reacties op “De 5 beste vegetarische recepten van 2016

 1. Kelly

  Ik heb geen van deze recepten uitgetest, maar wel de zuurkoolpizza (aangepaste versie wel, MAAR TOCH!) en ik ben er ook heel enthousiast over! Ik ga ‘m alleszins ook nog regelmatig maken! GROTE HOERA VOOR ZUURKOOLPIZZA!

 2. Ohh ja de zuurkoolpizza en de vegetarische bourguignon zijn absolute blijvers hier! De zuurkoolpizza is mijn nieuwe lievelingseten geworden, en de bourguignon vind ik gewoon zo fijn winters en handig als ik even geen inspiratie heb 🙂

 3. Inge

  Wat een fijn overzicht! Ik moet ze allemaal nog proberen. De zuurkoolpizza vind ik nog steeds zo’n vreemde combinatie dat die eigenlijk op nummer 1 staat! 😀

 4. Iris

  Ja, inderdaad, de zuurkool is in dit lijstje niet zo erg aanwezig. Mijn advies aan de wereld: eet zuurkool en je voelt je beter.

 5. Karin

  Oh daar staan wat heerlijke recepten tussen. Ik heb ze opgeslagen! Dank voor het overzichtje! Denk dat ik vooral die vegetarische stoofpot gauw eens uitprobeer, maar dan in de slowcooker. Lijkt me ook wel een succes!

 6. Saskia

  Nummer 5 is mijn absolute favoriet!! Wij aten het met aardappels uit de oven en dan lekker dippen.
  Weet nu al wat ik ga maken als we over een week geen gourmet meer kunnen zien! <3

 7. Karlijn

  Zoete aardappel chili is echt een van mijn favorieten! Vooral de kruidenmix die je in dat recept gebruikt, ik gebruik het ook in veel meer recepten, zo lekker 🙂

 8. Avi

  En waar is de risotto? Mensen, Iris is de risotto koningin!!
  En inderdaad de zuurkoolpizza (of het mengsel op brood of door de stamppot doen) is to dy for.

 9. Britt

  Oh men, ik krijg er honger van om half 11 ’s morgens! Deze ga ik opslaan!

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten