Weekoverzicht: capsule wardrobing & een verdronken telefoon

Gelukkig nieuwjaar, lieve lezers! Heb je een gezellige jaarwisseling gehad? Hopelijk voel je je niet te brak van alle champagne. Zelf zit ik al fris & fruitig aan een smoothie (het is nu 10 uur ’s ochtends). O ja. Ik was zo handig om zojuist mijn telefoon in de wc-pot te laten vallen. En daar had ik de meeste foto’s mee gemaakt voor dit weekoverzicht! Mijn telefoon ligt de aankomende dagen in een bakje rijst en kan ik even niet gebruiken, dus ik moest dit even creatief oplossen. Aanschouw mijn fantastische tekentalent.

Lievelingsliedje van de week:

Zondag

Zondag - Gourmetten

Eerste kerstdag – Mama kwam ’s middags bij ons langs. We dronken thee en aten taartjes. Ze had zelfs een kerstcadeau voor Ollie meegenomen! (Soms vragen mensen aan me: hoe vindt je familie het dat je geen kinderen wil? Voel je geen druk om je moeder oma te laten worden? Mijn moeder is al de trotse oma van Ollie, zit helemaal goed dus.) (Sowieso een beetje een gekke vraag hoor, je gaat toch geen kinderen uitpoepen alleen omdat je familie dat zou willen?) (Maar ik dwaal af.) Mijn moeder had het gourmetstel meegenomen, ik regelde alle vegetarische hapjes en mijn moeder nam wat vlees mee voor haar en Steve voor erbij.

Ik hield mijn hart vast voor wat Ollie zou gaan doen met allemaal eten op tafel. En vooral ook met vlees op tafel! Hij is van ons natuurlijk niet gewend dat er vlees valt te jatten. Al jat hij ook net zo goed (hele!) komkommers van het aanrecht trouwens. Maar het ging heel goed. Alleen op het allerlaatst toen ik de tafel aan het afruimen was sloeg hij zijn slag. En raad eens waar hij voor ging? Niet eens het vlees, maar een tofuworstje en een mini-vegaburger.

Maandag

Maandag - Nijnies

Tweede kerstdag – We maakten een heeele lange wandeling met Ollie, hij moest deze middag/avond namelijk best lang alleen zijn. Zolang hij goed moe is van het wandelen gaat dat altijd goed, dan slaapt hij gewoon de hele tijd. Ik maakte een salade om mee te nemen naar het kerstdiner bij de schoonfamilie in Oldenzaal. Steve haalde ondertussen de Greenwheels-auto op die we hadden gereserveerd. Maar die was nog niet teruggebracht door de vorige gebruiker. Shit. Dat was overigens de eerste keer dat dit gebeurde. De klantenservice was gelukkig heel aardig en kon gelijk een andere auto voor ons regelen die in de buurt stond. En zo konden we toch gewoon in Oldenzaal komen!

Het was heel gezellig, we hebben lekker gegeten, wijn gedronken en ik heb bij de konijntjes gekeken. Jimmy (Sir James Hopsalot, misschien ken je hem nog wel, wij koppelden hem ooit aan Bunny maar dat ging helaas niet goed) heeft namelijk ein-de-lijk een vriendinnetje! De moeder van Steve heeft hem aan heeeel veel konijntjes proberen te koppelen, er was alleen nooit een match. Nu is Lizzy in zijn leven, het ging vanaf het eerste moment gelijk goed. Nu zijn ze heel happy samen 

Dinsdag

Dinsdag - muntthee

Ik had een rustig dagje voor mezelf gepland om bij te komen van alle sociale dingen. Ik zat nog in mijn pyjama achter mijn computer te hangen, lalala. Toch maar even in mijn agenda bladeren. OHHH SHIT. Blijkbaar had ik me vergist in de dagen en had ik vandáág een afspraak en niet morgen, zoals ik dacht. Ik had nog 1,5 uur om me helemaal klaar te maken, Ollie uit te laten, te eten en te fietsen richting de stad. Toen ik na veel gehaast eindelijk aankwam, bleek de afspraak niet door te gaan. Zul je altijd zien. Maar dat was helemaal niet erg want zo had ik tijd om een kopje thee te drinken met de leuke José, ze maakt mooie illustraties en ze doet dit fulltime als freelancer. Ik vind het zo leuk om met andere ondernemers te praten, zo leerzaam! En José is ook gewoon héél leuk. Haar werk kan je op haar website zien, ze heeft een vrolijke stijl! (En ze kan honderd keer beter tekenen dan ik, ik beloof het.)

Woensdag

Woensdag - Social hangover

Ik deed elke dag wel iets gezelligs met lieve mensen de afgelopen dagen. Maar ik merkte daardoor wel dat ik effe aan mijn socialegebeurtenissen-quotum zat. Toen ik wakker werd was ik eigenlijk al gelijk klaar met de dag, ha. Hebben jullie dat ook wel eens? Alles ging zo moeizaam. Zoals die scene in Melancholia als Kirsten Dunst zich probeert voort te bewegen, maar nauwelijks vooruit komt door wortels (of wat zijn het?) die zich aan haar ledematen hebben vastgegrepen. Ik wilde douchen, maar alle handdoeken zaten in de was. Ik wilde kleren aan doen, maar ik had geen sokken en shirts meer. Toen wilde ik koffie maken, maar het aanrecht stond vol met afwas waardoor er van alles omviel toen ik mijn koffiemok zocht tussen de zooi. Ik had honger, maar er was geen eten in huis. Maar als ik eten wilde halen, moest ik eerst een fatsoenlijke outfit bij elkaar rapen.. En ga zo maar door. BLEH. (Dit is eigenlijk gewoon een standaard beschrijving van al mijn dagen, maar normaal kan ik er wel om lachen. Deze dag níet.)

Donderdag

Donderdag - afwas

Pfiew, vandaag ging gelukkig weer beter. Niet denken in problemen, maar in oplossingen! Problemen zijn uitdagingen! LET’S DO THIS. Ik begon vol goede moed aan de afwas. Maar nadat ik nette stapels van al het servies had gemaakt, vond ik het eigenlijk wel netjes genoeg en was de motivatie om af te wassen ook gelijk weg. Verder heb ik lekker geblogd, gewandeld met Ollie, de standaard dagelijkse dingetjes. Helemaal prima.

Vrijdag

Afgelopen week plaatste ik een blogje met mijn goede voornemens. Eén van die voornemens is dat ik graag een capsule wardrobe wil. Of in ieder geval een minimalistische garderobe. Om mezelf te motiveren dit echt goed aan te pakken, besloot ik om er een mini-serie in filmpjes van te maken voor op Patreon. Het eerste deel nam ik deze dag op en plaatste ik ook gelijk online (op Facebook plaatste ik een korte sneak peek van de video!). Voor nu was de eerste stap vooral om te documenteren hoe de beginsituatie eruit zag (lees: kleren óveral en nergens, behalve in mijn kast). Deze week ben ik dus bezig met het draaien van honderd wasjes. Dan kan ik straks goed zien wat ik nu precies allemaal heb qua kleding. En dan kan ik het tweede deel opnemen!

Zaterdag

Zaterdag - Oud & Nieuw

Arme Steve had flink de griep te pakken. Wat een heerlijke timing ook weer, vorig jaar met oud & nieuw was hij ook al zo ziek. Toen nog van de ontsteking in zijn lijf door de sarcoïdose, nu bleef het gelukkig bij een simpel griepje. Maar leuk is anders. Het plan was eigenlijk dat Steve oud & nieuw met zijn vrienden zou vieren en dat ik bij Ollie zou blijven. Echt heeeel vervelend dat ik een hond heb en sociale dingen moet afzeggen, heeeel jammer hoor. (Tip voor introverte mensen die liever een pyjamaavond houden dan naar een feestje gaan: neem een hond!) Stiekem vond ik het wel gezellig dat Steve nu ook thuis bleef. Overdag aten we oliebollen met bezoek en ’s avonds hadden we vegaburgers, champagne, chips en Netflix! Ik was zo lui en moe dat ik rond half 12 maar in bed ben gaan liggen. Om één voor twaalf maakte Steve me wakker, luisterden we naar het terrorvuurwerk (waar Ollie gewoon doorheen sliep) en viel ik weer in slaap.

Hoe was jullie week?

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

47 reacties op “Weekoverzicht: capsule wardrobing & een verdronken telefoon

 1. Marije

  Oke… zeggen dat je vaker je telefoon een zwemles moet gaan geven gaat te ver… maar ik hou van je tekenstijl! Super leuk om zo je week te bekijken.
  Ben erg benieuwd naar je ervaring vwb de capsule wardrobe, lijkt mij ook wel wat! Praktisch, overzichtelijk en daar hou ik van 🙂
  En bij deze nog de beste wensen *proost*

 2. Mooie tekeningen!
  Hoop dat je vriend snel beter is.
  Fijn dat het andere konijn nu wel een vriendinnetje heeft.

  De beste wensen Xoxo

 3. Daisy

  Iris, de beste wensen voor 2017!
  De tekeningen zijn kei leuk.

 4. Ohhh nee, wat stom van je telefoon. Je hebt het wel heel leuk opgelost dat je niet bij je telefoonfoto’s kan. Hoop dat ‘ie het straks weer goed doet!

 5. Suuuuuper leuk zo met die tekeningen! Van mij mag dat veel vaker 😀 Foto’s is ook super leuk, hoor, maar dit is weer eens wat anders! En je kunt echt leuk tekenen! 😀

 6. Lies

  Super leuk die tekeningen!
  Vandaag een luierdag hier want gisteren wel gaan feesten en pas om half 4 in bed. Straks nog gourmetten met papa en zus en dan zitten de feesten er op.

 7. Romy

  Wauw, die tekeningen! Ik vind ze echt leuk! Leuk om zo op je weekje terug te kijken! Helaas een paar bleh-momentjes, maar gelukkig ook een inspirerend gesprek met een tekenaar en andere leuke dingen. Wat grappig dat Ollie juist voor de vegetarische dingetjes ging. Onze katten vinden alles wat vegetarisch is, ook altijd wel interessant 😉

 8. Sofie

  Fijn overzichtje weer, ik vind het wel leuk met de tekeningetjes 🙂 Mijn week was een dogsit-week 🙂

 9. Nadia

  Jij kan ook goed tekenen! Ik kijk al uit naar je ervaringen in het minimaliseren van je kledij, daar wil ik namelijk ook verder werk van maken. Een heel gelukkig nieuwjaar!

  • Lonneke

   Súper leuk je tekeningen, mag je vaker doen! En ik ben benieuwd hoe het met de hand lettering gaat, ik denk dat ik me daar ook maar eens aan ga wagen, ziet er zo leuk uit!

 10. Iris

  Haha, ondanks dat het niet leuk is dat je telefoon in de wcpot is gevallen (heb ik ook eens gehad), vind ik de tekeningen wel echt super leuk! Wij waren ook nog half ziekig, want anderhalve dag daarvoor was het helemaal mis bij ons alle twee. Meer details wil je niet weten. Wij hebben dus ook lekker rustig oud en nieuw gevierd en zijn daarna lekker naar bed gegaan. En eerlijk, eigenlijk vind ik dat wel lekker. Gelukkig nieuwjaar! <3

 11. Audrey

  Je tekeningen zijn echt leuk! Ook echt top dat je het zo opgelost hebt ipv niet nader te noemen luie beautybloggers 😉

 12. Nou, ik moet eerlijk zeggen dat je best aardig tekent hoor! Ik doe het je niet na! Ik ben toevallig ook bezig met een capsule garderobe. Toevallig, dankzij Marie Kondo. Zo fijn!

 13. Iris

  Helemaal niet erg dat je geen foto’s hebt, dit is minstens net zo leuk! Je hebt echt wel tekentalent hoor! Het is voor jezelf natuurlijk wel fijn als je telefoon het doet, maar ik kan niet klagen.

 14. Linda

  Gelukkig nieuwjaar Iris en Steve en Ollie! 🙂
  Ik hoop dat het goed gaat komen met je telefoon, maar deze tekeningen zijn ook wel heel leuk! Creatief opgelost hoor! Wat knap dat Ollie gewoon tegen vuurwerk kan! Wij zijn zelf naar Rotterdam geweest naar het vuurwerk kijken, maar het was zo mistig dat we bijna niets zagen haha. Gelukkig was het wel heel gezellig. Onze konijnen zijn wel bang voor vuurwerk, maar vooral de ene en de ander lijkt er niet zoveel om te geven haha. Als ze in het hok zitten kunnen ze lekker wegkruipen voor de knallen, dus dat is wel fijn 🙂

 15. Gelukkig nieuwjaar Iris! Dat 2017 maar een mooi jaar vol leuke verrassingen mag worden.
  Ik moest lachen om het woord terrorvuurwerk. Helemaal goed gekozen.

 16. britt

  Oooh, dit heb je echt zot mooi gemaakt! (DOe het vaker in zulke illustratie’s, kei leuk!) Ik heb zelf ook al een heleboel gelezen over capsule wardrobing en het interesseert me wel eigenlijk. (: Want waarom zou je duusd kleren moeten hebben die je amper draagt om dan nog stéééds van die dagen te hebben dat je niet weet wat je aanmoet? Ik ga me er nog eens in verdiepen. (:

 17. Allereerst happy new year 🙂 Leuk verslag, zeker met de tekeningen 🙂 Ik ben zo benieuwd naar je capsule wardrobe 🙂

 18. Julie

  Zo leuk die tekeningen! Mis echt geen foto’s op deze manier. Creatief opgelost. 🙂

 19. Inge

  Wat super leuk opgelost met die tekeningen! Wel balen van je telefoon.. Fijn dat Ollie geen moeite heeft met vuurwerk. Mango is er ook echt niet bang van en vond de kleurtjes erg leuk om te zien. Vanmorgen toen de gordijnen open gingen keek hij bijna teleurgesteld: geen kleurtjes meer?!

 20. Kim

  Ah die was. Wat een klus is dat he? Hoop dat je de kleding snel uitgezocht hebt.

 21. Nynke

  Leuke oplossing en gelukkig nieuwjaar!
  Als je een iPhone hebt zou je wel gewoon bij je foto’s kunnen met je Mac via de Photos app! (Als je tenminste iCloud gebruikt).

  • Iris

   Dankjewel! Jij ook een gelukkig nieuwjaar gewenst 😀 Ik gebruik geen icloud, helaas! Maar hoop stiekem dat mijn telefoon het nog gewoon doet zodat ik straks toch de foto’s nog heb. Dus dat is nog even spannend!

 22. Wat een tof overzichtje zo! Ow ps trouwens over die kinderen hé… Nee je zou nooit kinderen moeten willen voor je Familie, jij zit er je hele leven aan vast… Niet je familie. Bij mij willen ze allemaal dat ik straks voor een tweede ga. Maar ben al lang blij dat de eerste is er aankomt… Want mensen vergeten wel eens wat je er voor moet doen, of waarom je het zelf niet wilt…

 23. Joyce

  Je tekeningen zijn echt ZO tof, wauw! En je was echt mijn inspiratie afgelopen week, ik heb afgelopen vrijdag mijn hele kledingkast uitgemest en nu nog 30 items over. Pyjama’s en sportkleding tel ik niet mee, schoenen ook niet (maar ik heb wel 15 paar weggegeven/gedoneerd) dus ik ben helemaal happy, soms moet je dingen gewoon doen 😀

  De beste wensen voor dit nieuwe jaar trouwens nog <3

  • Iris

   Zo! Dat heb je goed gedaan. 30 is een mooi getal! Aankomende week ga ik tellen hoeveel ik nu heb, ben heel benieuwd. Ik hoop dat ik ook rond de 30 uit kan komen uiteindelijk.

 24. Daphne

  Die tekeningen zijn fan-tas-tisch!!! Vooral die van maandag: wat een lieve nijntjes! En van donderdag: zó herkenbaar, zo’n terroraanrecht. En ja: stapelen doet echt wonderen, dan lijkt het altijd veel minder erg. En staat zomaar Netflix hoger op de prioriteitenlijst 😀
  Mijn week was zo eentje van ’s ochtends vol goede moed opstaan met een hoofd vol lijstjes van mogelijke projecten om te kunnen ondernemen, om vervolgens de rest van de dag op de bank te hangen. Zó moe van de kerstdagendrukte. Gelukkig had ik besloten dat ik mocht luieren van mezelf: daar is eind van december toch voor bedoeld! En een rustig Oud&Nieuw kan ik ook altijd waarderen: wat een heisa om zo’n jaarwisseling!

 25. Haha zo leuk bedacht, deze getekende diary. Ik vind wel dat je een mooi stijltje hebt! Hopelijk komt je telefoon snel weer tot leven.

 26. Eva

  Die tekeningetjes vind ik een hele leuke toevoeging aan je artikelen!

 27. Linda

  Gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat 2017 een geweldig jaar voor je zal worden.
  Wat heb je dit super leuk gedaan! Echt geweldig, al vind ik het wel rot van je telefoon. Ben benieuwd hoe je je capsule wardrobe gaat inrichten, ik zag op youtube iemand die een 365 dagen wardrobe heeft, en toch een minimale hoeveelheid kleding heeft, zoiets wil ik ook wel, maar hoe dat aan te pakken?. Ik ben benieuwd hoe jij het gaat doen. Ik hoop dat Steve snel weer beter is.

 28. Siroon

  Gelukkig nieuwjaar! En wat mij betreft mag het vaker, die tekeningen, super leuk!
  Interessante gedachte van de capsule wardrobe, ik heb er bij Olga ook al eens over gelezen. Hopelijk lukt het je, ik kijk nu al uit naar de blog!
  Sterkte met je telefoon!

 29. LOVE al deze tekeningen, dit heb je echt heel leuk opgelost! Al zijn telefoonfoto’s natuurlijk ook altijd een goed idee, hopelijk is je telefoon nog te redden…

 30. Roos

  Haha ik vind het zo heerlijk om te lezen dat je zo droog verteld over introversie en oud&nieuw. Ik kan mij hier helemaal in vinden (en ja ik lag ook om 12 uur te slapen) en weet heus dat ik niet de enige ben. Toch voelt het fijn om te lezen dat meer mensen zo zijn. 🙂

  Oh en een hondje nemen staat al op mijn bucketlist 😉

 31. Eva

  Tering Iris is er ook iets wat je niet kan? Die tekening zijn zo lief en leuk <3 Perfecte oplossing voor een stukke telefoon.
  En wat klinkt jullie kerst fijn zo, rustig en vooral veel lekker eten, zo hoort het!

 32. Nienke

  Wat kun je leuk tekenen! Ik keek net op je FB en zag daar allemaal posts die ik nog nooit gezien had. Ik volg je via Bloglovin’ en dacht dat ik daardoor niets miste, maar wel dus. Stom. Ik dacht, ik zeg het maar even want ik weet niet of andere mensen dit ook hebben..

  PS. Gelukkig nieuw jaar!

  • Iris

   Oh hee dat is gek! Ik gebruik Bloglovin’ de laatste tijd niet echt meer. Vind het zo onoverzichtelijk geworden, dus heb zelf ook nog niet gezien dat daar iets mist. Ga ik even naar kijken, bedankt voor het opmerken! Gelukkig nieuwjaar 😀

 33. Saskia

  Ineens vroeg ik me wat af toen ik over het gourmetten las (en miss heb je hier al over geschreven hoor): hoe doen jullie dat als Steve geen vegetariër is? Ik zou wel vega willen worden maar mijn vriend wil gewoon graag af en toe een stukje vlees en dat gun ik hem ook maar vind het praktisch lastig toe te passen (vooral omdat ik zelf ook nog de verleidingen van het vleesetende lastig te weerstaan vind)

   • Saskia

    Thanks! Ik kook inderdaad ook meestal vega zonder dat hij het mist, en op zondag (ja lekker retro wie is toch die man…) doen we vaak een luxe stukje vlees van de slager die ons vertelt waar het vandaan komt (ook al maakt dat voor het milieu-aspect niet zoveel uit). Oh en een guilty pleasure frikadel.. :O

 34. Charlotte

  Wat schrijf je toch leuk. Ik ken je website nog niet zo lang maar blijf maar terugkomen!

  Trouwens, voor iedereen die een capsule wardrobe wil (of kledingkast wil opruimen en kleding over heeft), je kan dit ook doneren aan dierenlot, waar de opbrengst volledig gaat naar de dierenhulporganisatie bij je in de buurt. Kleine moeite, grote hulp.
  https://www.dier.nu/geef-kleding/voor-donateurs/

 35. Nadia

  Nog een bedenking bij de minimalistische kleerkast: die wil ik ook en die is al tamelijk minimalistisch maar euh,
  ik wil toch vooral bij de aanschaf van kleren en schoenen letten op de duurzaamheid, als je weinig kleren hebt, is het belangrijk dat die ook lang(er) meegaan, zo jammer als ik denk dat ik enkele goeie stukken heb, die dan na een bepaalde tijd toch versleten zijn en weer aan vervanging toe zijn. Sommige kledij gaat echt niet lang mee, schoenen verslijten bij mij ook heel snel en vind ik o zo jammer. Samengevat: ik zoek dus naar duurzame(re) merken. Herken je mijn vraag? Is het ook een zoektocht of heb je al jouw weg daarin gevonden? Warme groetjes

  • Iris

   Ik ben een paar jaar geleden begonnen met het verduurzamen van mijn kledingkast, dus ik let er dan op of het een eerlijk merk is, wat het materiaal is (bijv. bamboe of bio katoen) en de kwaliteit. In mijn ervaring gaan die kledingstukken behoorlijk lang mee. Het is alleen wel veel duurder, maar ik winkel niet zo vaak en omdat de kleding lang mee gaat valt het dus relatief gezien wel mee met hoeveel duurder je uit bent. Mijn favoriete eerlijke kledingmerken die items hebben van goede kwaliteit zijn Miss Green, Armed Angels, People Tree en Kings Of Indigo. Ik heb een hele fijne legging van Miss Green die ik misschien wel wekelijks draag en die gaat nu al voor z’n derde jaar mee! Hoop dat je hier iets aan hebt!

   • Nadia

    Bedankt om te delen, Iris, ik vind het ook wel een extra centje waard, ik probeer het zeker uit! De website van BuyMeOnce is trouwens ook inspirerend. Groetjes

    • Iris

     Wat een goede tip, die website kende ik nog helemaal niet. Dankjewel!

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten