Koopziek

Hét jasje!

Gisteren zag ik dit jasje al in het foldertje van de Shoeby. Een aanval van koopziekte symptomen vonden in mijn lichaam plaats; mijn hart begon sneller te kloppen, mentaal begon ik te kwijlen en het stemmetje in mijn hoofd zei “hebben hebben hebben!”. Zelfs het zien van het prijskaartje kon de symptomen niet doen verdwijnen.

Eigenlijk heb ik helemaal geen geld voor een jasje, maar ik stapte vandaag toch maar even op de fiets om naar de winkel te gaan. Niet om te kopen hoor. Nee, ik wilde gewoon even kijken, zien of het jasje in het echt net zo mooi was. En even aanpassen kan ook geen kwaad natuurlijk. Drie verkopers zeiden in koor “OOH! Wat staat ‘ie je leuu-heuuk!”. Daar trap ik niet in, nuchter als dat ik ben. Maar toen kwamen de angstaanjagende woorden van verkoper #2: “We hebben er niet zo veel van, dus hij is waarschijnlijk snel uitverkocht”.

Snel rende ik naar de kassa.

De volgende keer als ik alleen even wil kijken naar een gewild kledingstuk laat ik mijn pinpas wel thuis.

Dus.

Wat vind je van mijn nieuwste aanwinst?

Back to Top