Bunny von D ♥ Wesseltje

Lekker slapen

Zoals waarschijnlijk al mijn Twitter-volgers al zullen weten hou ik ontzettend veel van konijnen. Ik vind ze zo lief! Sinds augustus vorig jaar heb ik Bunny von D als huisdier. Omdat konijnen zich heel eenzaam kunnen gaan voelen als ze in hun eentje leven heb ik gisteren samen met Robin een vriendje voor haar uitgezocht. Dus ik kan #9 van mijn To Do Lijstje (“Een huisdier adopteren”) doorstrepen.

Ik heb er speciaal voor gekozen om een konijn uit een asiel te nemen omdat ik zo niet bij kan dragen aan het konijnen ‘overschot’ in Nederland, er al veel bekend is over het dier en omdat de meeste mannetjes konijnen dan al gecastreerd zijn. En natuurlijk ook omdat zo’n konijntje uit een asiel een fijn thuis verdiend!

Ik vond meerdere konijnen leuk, dus we hebben gekeken met welk konijn Bunny von D het beste klikte. Wesseltje is het uiteindelijk geworden. Wesseltje is van het Teddy Widder ras, dit ras staat er om bekend dat het hele lieve zachtaardige konijnen zijn. En dat is hij ook zeker. Hij zat in het asiel omdat hij gedumpt was door zijn vorige eigenaar. De dierenbescherming vond hem vol klitten in zijn vacht aan op straat, hij was helemaal verwaarloosd. (Wie doet dat nou?!) Hij is toen naar het asiel gebracht en daar hebben ze zijn vacht kort geknipt zodat hij weer lekker gezond kon worden. In de tussentijd is hij nog bij een ander baasje geweest, maar ook zij was niet zo aardig tegen het konijn en kwam hij uiteindelijk weer in het asiel terecht.

Wesseltje en Bunny von D. zijn nog niet totally in love omdat Wesseltje nog te druk bezig is met Bunny berijden en Bunny met weg rennen. Maar het koppelen van konijnen kost ook aardig wat tijd, dus ik denk dat het uiteindelijk wel goed gaat komen.

En wat vinden jullie van Wesseltje, is ‘ie lief of is ‘ie lief?

Handige links op een rijtje:
Dierenopvangcentrum Enschede: docenschede.dierenbescherming.nl
Asieldieren uit erkende dierenasielen: ikzoekbaas.nl
Info over het koppelen van konijnen: konijnen.nl/koppelen.htm
Info over het Teddy Widder ras: teddywidder.nl/teddy-widders

Back to Top