Jonge lijsters

Vorige week zag ik een vogel met wormpjes tussen haar snavel heen en weer vliegen in onze tuin. Als een ware Peter R. de Vries (maar dan de leuke versie) ging ik op onderzoek uit. Tussen de klimop vond ik een nestje vol met babyvogels!

Ah, zo lief! Elke dag, als mama vogel van huis is om op zoek te gaan naar wormpjes, kijk ik even hoe het met de vogels gaat. Ze groeien zo hard! Inmiddels hebben ze al wat donsveertjes op hun lelijke onderontwikkelde lichaampjes, kunnen ze hun oogjes open doen en maken ze al piep-geluidjes.

1

2

3

De foto’s zijn niet van verbazingwekkende kwaliteit, ik weet het. Ik wilde elke keer heel snel een foto maken, omdat ik bang was dat ik anders de mama vogel zou afschrikken, dan zou ze haar babies in de steek laten. En dat wil ik natuurlijk niet.

Back to Top