Victorie

Onderstaand mailtje kreeg ik gisteren in mijn virtuele postvak. Zie je de roze pijltjes wijzen naar die prachtige 6? Dat is mijn cijfer! Ik ben nog nooit zo trots geweest op een behaald resultaat. Ik ben zelfs trotser dan toen ik twee jaar geleden te horen kreeg dat ik na zes jaar eindelijk mijn havo-diploma had gehaald.

wiskunde

Een ramp met cijfers

Ik ben altijd vreselijk slecht in wiskunde geweest (lees: understatement). Op de havo heb ik het laagste niveau van wiskunde uiteindelijk kunnen afsluiten met een 5.45, dat naar boven afgerond net op het nippertje een 6 werd. Het zit er dik in dat ik lijd aan dyscalculie. Vraag me dus ook niet waarom ik mij in vredesnaam voor VWO wiskunde op gaf tijdens mijn ex-opleiding. Ik denk dat het iets te maken heeft met dat ik graag wil bewijzen dat ik het best wel kan.

Toen ik mij inschreef voor de wiskunde cursus had ik eerlijk gezegd nooit verwacht dat ik het ook echt zou halen, ik wilde het gewoon proberen en kijken wat er uit kwam. Het eerste tentamen stond gelijk aan het hele 5e jaar wiskunde op het vwo. Voor dit tentamen haalde ik een 7. Om het wiskunde-certificaat te behalen, moest ik ook voor het tweede en laatste tentamen (dat gelijk staat aan het 6e jaar van het vwo) een voldoende halen. Ik heb de hele nacht zitten ploeteren om vervelende normaalverdelingen, matrix-redenaties en termen als standaardafwijking en exponentiële groei in mijn declaratief geheugen te stampen. Ik haalde een 4. Gelukkig kon ik gisteren dit tentamen herkansen, het ging al stukken beter dan de vorige keer en ik ervoer een sprankeltje hoop dat het een voldoende zou kunnen worden.

study

Een zes!

En ja hoor. Een freakin’ 6! Dus binnenkort kan ik mijn certificaat ophalen, yes! Het is heel goed geweest voor mijn zelfvertrouwen op studie-gebied, ik heb namelijk nogal last van faalangst als het op studeren aankomt. En verder is het ook handig als ik er nog voor kies om naar de universiteit te gaan. Bij veel opleidingen waar statistiek aan bod komt (zoals sociologie, antropologie en psychologie) heeft de school vaak als voorwaarde dat je vwo-wiskunde hebt gehaald om toegelaten te kunnen worden.

Heck yes!

Back to Top