Ik ga weer aan de studie

Een tijdje geleden heb ik het grote nieuws al op Twitter gedeeld; ik heb een opleiding gevonden. Mijn hoofd voelde nog te veel als pudding aan om er een blogje over te schrijven, maar nu ik toch niet kan slapen zal ik eens een poging wagen. Tromgeroffel: ik ga weer Psychologie studeren!

study

Nee, niet weer dat slappe aftreksel (hbo toegepaste psychologie) dat ik al twee jaar heb moeten doorstaan. Maar nu “voor het echt” op de universiteit. Op de Universiteit van Twente welteverstaan, want in Twente; that’s where the party is. Dat hoop ik althans. Ik heb die hele campus nog nooit van mijn leven gezien. Het wordt een heuse verrassing! Ik moet alleen nog een kopie van mijn hbo-propedeuse en wat ander papierwerk richting Enschede sturen en dan is mijn aanmelding officieel.

Ik heb met bloed, zweet en tranen gezocht naar leuke opleidingen: sociologie, cultuur wetenschappen, kunstacademie, communicatie & media design, noem het maar op. Maar uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik het hier nog veel te leuk* vind om voor een opleiding te verhuizen, waardoor al veel opleidingen afvielen. En eigenlijk vind ik psychologie ontzettend interessant. Ik hou er wel van om mensen te analyseren, theorie├źn van Freud, Jung en Adler in mijn hoofd te proppen en mij te verdiepen in de (fucked up) mens. Dus waarom niet?

Ik probeer het gewoon en dan zie ik wel hoe het me afgaat. Ik vind het nog wel spannend omdat ik nog niet goed weet wat ik van het wo-niveau moet verwachten, voornamelijk omdat ik het lakse werken van het hbo (lees: uitstellen, uitstellen, nachtje doorhalen voor de deadline, voldoende!) gewend ben. Maar ik heb in ieder geval erg veel zin om me weer in te zetten voor iets dat ik leuk en interessant vind. Want dat niets doen begint me ook aardig de keel uit te hangen. Het zal wel een hele aanpassing worden om van mijn nachtelijke voor-de-laptop-hang leefstijl naar een burgerlijk overdag druk-druk-druk ritme over te gaan, maar ik ga mijn best doen.

Heb ik toevallig nog universitaire psychologie studenten onder mijn bloglezers? Ik ben wel benieuwd naar jullie ervaringen.

* Leuk is misschien een te groot woord, ik blijf liever nog een tijdje in mijn comfort zone tot ik mijn leven een beetje op orde heb. Ik weet niet of ik als plattelandsmeisje al helemaal klaar ben voor het chaotische stadse leven. Maar ooit zal het gebeuren, wees niet bang.

Update januari 2018: Wat heerlijk om dit terug te lezen. Ik schreef dat ik wel zou zien hoe het me af zou gaan, gelukkig ging het me best goed af. In 2016 haalde ik mijn masterdiploma in psychologie aan de UT.

Back to Top