Cocktails maken met Iris

Vorige week vrijdag hadden Nick en ik het geweldige idee om cocktails te maken. Nick kwam bij mij met zijn Cocktail Bijbel en we gingen op zoektocht door Eibergen om alle benodigdheden te bemachtigen. Een stuk of vijf winkels verder hadden we een shaker, martini glazen en voor 50 euro aan sterke drank gevonden. Het avontuur kon beginnen.

cocktails

We begonnen met een vertrouwde Cosmopolitan. Hier voor heb je nodig:

 • Cocktail shaker
 • Martini glazen
 • IJsblokjes
 • Limoensap
 • Cranberrysap
 • Wodka
 • Cointreau
 • Decoratie fruit, bijvoorbeeld frambozen

Het drank en sap moet je allemaal in de juiste proportie in de shaker gieten. Ik heb geen flauw idee wat de juiste verhouding is, dus dat zal ik hier niet stap voor stap uitleggen. Wij deden het op gevoel met een vleugje goed geluk. Ben je toch ontzettend benieuwd naar de bereidingswijze dan kan je dit beschamende filmpje met mij in de hoofdrol bekijken (maar liever niet, anders krijg je een heel raar beeld van mij):

Na al het gelach en chaotische geklungel is er toch nog een prachtige cocktail uitgekomen. En niet geheel onbelangrijk; hij smaakte héél goed!

cosmopolitan

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

8 reacties op “Cocktails maken met Iris

 1. Ioon

  Ik heb erg moeten lachen. xD
  En het valt me mee dat alles zo goed ging. Bij mij had de keuken echt wel helemaal onder gezeten.

  En het ziet er simpeler uit dan ik dacht! Mijn favoriete cocktail is Sex on the Beach, staat die ook in de bijbel?

 2. Me!

  Ik heb me rot gelachen met dat filmpje. Weet je zeker dat je nog helemaal niets gehad hebt daar… Zonder flauwekul, je bent op het filmpje veel leuker dan je foto doet vermoeden.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten