An apple a day keeps the doctor away

Ik heb een hele leuke souvenir van Lowlands mee naar huis genomen, een griepje. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik me zo ontzettend verrot heb gevoeld. Volgens mij was het ergens op de basisschool toen ik zo benauwd was dat ik dacht dat ik dood zou gaan. Nu dacht ik gelukkig niet dat ik dood zou gaan, maar ik wilde het wel bijna omdat ik me zo ziek voelde. Vandaag gaat het alweer een stuk beter, ik ben alleen nog de longen uit mijn lijf aan het hoesten maar de oorpijn en snotneus is zo goed als verdwenen.

VerbeteringNaast de hele week ziek in bed te hebben gelegen, heb ik ook heel iets leuks gedaan; een Macbook gekocht. Ik was al een hele tijd aan het sparen voor zo’n mooie grote 27″ iMac, maar bij nader inzien leek een laptop mij toch handiger in verband met school. Dus afgelopen woensdag heb ik eindelijk de stap genomen om al mijn spaargeld uit te geven aan een Apple juweeltje. Het is de Macbook Pro 15″ (met i5-processor, ik heb me laten vertellen dat dat heel goed is) geworden.

Een hele verbetering, zoals op de foto wel te zien is. Mijn “oude” laptop, oud tussen aanhalingstekens omdat ik hem nog maar net iets langer dan een jaar heb, viel bijna uit elkaar. Ik ben er een keer heel hard mee tegen een deurpost aangelopen (deukje), er is een zware spaarpot op gevallen (nog een deukje en wat lampjes deden het niet meer) en tot overmaat van ramp zijn er twee boekenplanken met alles wat daar opstond op mijn laptop en op twee volle glazen wijn gevallen, die vervolgens met volledige inhoud over mijn laptop vlogen waardoor mijn laptop K.O. ging (toetsenbord en cd-speler kapot). Ik ben nogal een kluns, kan je wel stellen.

Ik ben dus erg blij met mijn nieuwe aanwinst. Tot dat ik er echt op ging werken, wat een rotding. Het is in het begin heel onhandig om mee te werken als je je hele leven met Windows hebt gewerkt. Maar ik merk wel dat het steeds iets beter gaat. Woensdag moest ik nog Googelen naar waar in vredesnaam de delete-knop op mijn Macbookje zat, vandaag druk ik als een ware Mac-ervaringsdeskundige de function en backspace toetsen tegelijk in. Ik denk dat ik nog wel een weekje nodig heb om er helemaal aan te kunnen wennen.

Back to Top