Tip: PostSecret

PostSecret.com is een online community en kunstproject waar mensen anoniem een geheim inzenden op een ansichtkaart. Deze website staat al jaren onder mijn favorieten. Elke zondag worden er nieuwe geheimen op de website gezet, verdrietige maar ook grappige en soms herkenbare geheimen.

Eén van de verdrietige geheimen die ik me nog goed kan herinneren is een kaart met de tekst “I have lived in San Francisco since I was young. I am illegal. I am not wanted here. I don’t belong anywhere. This summer I plan to jump off the Golden Gate”. Kippenvel. Op dezelfde dag na het publiceren van de kaart op PostSecret werd een Facebook-groep aangemaakt met de titel “Please don’t jump”, als reactie op de ingezonden kaart. Binnen 24 uur had de groep 20,000 leden. Uiteindelijk werd het initiatief ook offline voortgezet: positieve boodschappen werden met stoepkrijt op de brug geschreven. Of het uiteindelijk heeft geholpen om de zender van de kaart niet te laten springen weet niemand, de kaart was uiteraard anoniem. Maar ik vind het toch een mooi idee, dat zo veel mensen kunnen meeleven en echt willen helpen.

De Golden Gate Bridge is overigens de “populairste” plek om zelfmoord te plegen in Amerika. Gemiddeld berooft eens per twee weken een persoon zich op deze plek van het leven. Hier is een hele indrukwekkende documentaire over gemaakt genaamd ‘The Bridge‘, zeker het bekijken waard.

Een paar kaarten van PostSecret:


Bekijk de nieuwste kaarten op de website postsecret.com.

Back to Top