Film: Where The Wild Things Are

Normaal gezien als ik een film-blogje plaats, schrijf ik over de films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Ook de laatste weken heb ik weer tientallen films gekeken, maar er zaten niet veel noemenswaardige films bij die ik hier op mijn blog wil plaatsen. Omdat het toch weer eens tijd is geworden voor een film-blogje; een heel bericht geweid aan mijn lievelingsfilm allertijden. Where The Wild Things Are is bijna magisch, je moet hem gezien hebben.

where_the_wild_things_are10
Where The Wild Things Are is gebaseerd op een kinderboek geschreven in 1963. Maar de verfilming is zeker geen doorsnee kinderachtige animatiefilm. De film heeft een soort van verdrietige ondertoon (en is dus ook zeker niet voor kinderen bedoelt) waar ik heel erg van hou. In de film volg je Max op zijn avonturen in een fantasiewereld met grote harige knuffelbare monsters, waar hij naar toe vlucht na een ruzie met zijn moeder.

Douglas: Will you keep out all the sadness?
Max: I have a sadness shield that keeps out all the sadness, and it’s big enough for all of us.

Back to Top