Boek: Kwetsbaar

KwetsbaarNa het lezen van Haar Naam Was Sarah was ik erg benieuwd naar het boek Kwetsbaar geschreven door dezelfde schrijfster. Ik had er positieve berichten over gehoord dus ik begon vol enthousiasme aan dit boek. Toch was het behoorlijk teleurstellend, misschien waren mijn verwachtingen te hoog.

Kwetsbaar vertelt het verhaal van een moeder die totaal ontredderd is na dat haar dertienjarige zoon is geraakt door een auto. Terwijl haar zoon in een coma ligt probeert de moeder er achter te komen wat er nu precies gebeurt is en vooral wie er voor heeft gezorgd dat haar zoon in coma toestand in het ziekenhuis ligt.

De emoties van de moeder worden zo oprecht beschreven dat je erg met haar meeleeft. Toen ik dit boek in de trein las, kwam ik bij een passage die me ontzettend raakte, toen moest ik wel even een traantje weg pinken. En ik huil vrijwel nooit bij het lezen van boeken, dat wil toch wel wat zeggen. Omdat er weinig bekend is over het ongeluk blijf je door lezen omdat je graag wil weten wat er is gebeurt. Maar het verhaal wordt na een aantal bladzijdes ontzettend langdradig, er komt veel herhaling in voor en er wordt zoveel geschreven over de emotionele toestand dat er eigenlijk vrij weinig daadwerkelijk gebeurt. Op het einde van het boek vond ik het wel weer leuker worden om door te lezen en het einde is ook verrassend, wat het boek wel weer interessanter maakt.

Het was een mooi verhaal om te lezen, maar Haar Naam Was Sarah vond ik vele malen mooier. Dat verhaal boeide mij meer. Natuurlijk is het moeilijk beide boeken vergelijken omdat ze over totaal verschillende onderwerpen gaan. Maar je verwacht er toch meer van als je dit boek na het lezen van Haar Naam Was Sarah leest. Misschien ligt het aan mij, als anderen er anders over denken hoor ik het graag!

Pluspunten: de emoties van de moeder worden goed beschreven waardoor het verhaal een zekere diepgang heeft, het is “spannend” in die zin dat je graag wil weten wat er is gebeurt, makkelijk om te lezen, interessant onderwerp.

Minpunten: het grootste deel van het verhaal is erg langdradig en saai, het is niet heel mooi geschreven door alle korte zinnen die de schrijfster gebruikt waardoor het soms oppervlakkig overkomt, het had veel potentie door het interessante onderwerp maar het is toch een aardig teleurstellend verhaal, het had meer kunnen zijn.

Cijfer: 6

Back to Top