Favo Youtube-filmpjes

Ik ben totaal gebroken na mijn extreem lange dag op de UT. Om 6 uur ’s ochtends opstaan (niet te doen voor een nachtbraker als ik) en 7 uur ’s avonds was ik eindelijk weer thuis. Dus ik heb niet veel energie en inspiratie meer over om nog een enerverend blogje te schrijven. Sebas kwam met het idee om een top 3 samen te stellen van mijn favo Youtube-filmpjes, en natuurlijk doe ik dat dan!

Ik kan meerdere top-3’s bedenken; grappige filmpjes, leuke reclames, de mooiste liedjes, noem maar op. Maar vandaag ga ik voor de mooie arty filmpjes waar ik helemaal kriebels van in mijn buik kan krijgen. De filmpjes met droge humor waar ik nog steeds om kan lachen nadat ik het honderd keer gezien heb, bewaar ik voor een ander inspiratieloos moment. Dus hier is ‘ie!

Mijn favo mooie Youtube-filmpjes top 3:

1. Free Fall

Freediving op een artistieke manier gefilmd. Ik krijg er een beetje de rillingen van als wereldkampioen freediver Guillaume Nery voor dat grote zwarte gat staat, nogal beangstigend. En verder kan ik er niet veel zinnigs over zeggen, ik vind dit gewoon heel mooi. En ik blijf het mooi vinden, zelfs nadat ik dit filmpje inmiddels al zo’n tientallen keren heb bekeken.

2. Jamie Woon – Missing Person

Deze videoclip is ooit in één take opgenomen met een ouderwetse filmcamera op een festival. Het is niet mijn lievelingsliedje en ook de videoclip is niet ontzettend spannend. Maar de combinatie van beide is bijna magisch. En hoe die Jamie Woon recht in de camera kan kijken terwijl hij ‘Missing Person’ zingt, man.. Super mooi!

3. Polina Semionova

Ik ben helemaal niet zo’n fan van dans, ook al heb ik vier jaar met veel plezier op stijldansen gezeten (ja ja, deze mevrouw heeft Goud Ster in stijldansen behaald). En met ballet heb ik eerlijk gezegd ook vrij weinig, ook al heb ik wel ooit het Zwanenmeer van Tsjaikovski bijgewoond. Maar als ik het onderstaande filmpje van de wereldberoemde ballerina Polina Semionova bekijk vind ik dat zó mooi. Ik zou er bijna spijt van krijgen dat toen ik nog lenig was nooit op ballet ben gegaan. (Oké, stiekem heb ik mij wel een keer ingeschreven voor een balletles, maar ik was vreselijk. Onvoorstelbaar vreselijk.)

Back to Top