Als je haar maar goed zit

Mijn lieve konijn Wesseltje kon wel een wasbeurt gebruiken. Zijn haar begon weer aardig lang te worden en bij zijn buikje begon het een beetje te klitten door vieze konijnenplas. Dus bij de plaatselijke dierenwinkel heb ik konijnenshampoo gekocht en op internet zocht ik naar een instructie hoe je een konijn het beste kan wassen. Let op: over het algemeen is het niet nodig om je konijn een wasbeurt te geven, konijnen houden zichzelf goed schoon. 

wessel-in-badWe hebben hem eerst in een teiltje gestopt en toen met een bekertje steeds wat meer water in het “bad” gegooid zodat hij aan het water kon wennen. Dit was de eerste keer dat hij gewassen werd, dus we wilden niet dat hij zou schrikken. Dit ging in het begin ook heel goed, Wesseltje vermaakte zich wel. Dit wordt een eitje, dacht ik.

Maar op een gegeven moment was Wesseltje het zat en vond hij dat het tijd werd om Iris en vriendlief ook eens flink in te zepen. Dat was hem ook zeker gelukt, we waren zeik- en zeiknat. Uiteindelijk was het ons gelukt om Wesseltje weer terug in het teiltje te krijgen en om hem volledig in te zepen en om zijn vacht weer uit te spoelen. Hij zag er zo zielig en kwetsbaar uit toen zijn vacht zo doorweekt naar beneden hing, het brak mijn hart. We hebben hem snel afgedroogd.

Door het wassen zat zijn vacht nog meer in de klit dan voor de wasbeurt. We zijn uiteindelijk zo’n twee uur bezig geweest om zijn vacht helemaal te borstelen en een beetje bij te knippen. Maar nu is hij weer helemaal fris en fruitig en zijn vacht is lekker zacht. Hij is er helemaal klaar voor om aanstaande dinsdag samen met Bunny von D. naar de dierendokter te gaan voor hun halfjaarlijkse prikjes om enge besmettelijke konijnenziektes geen kans te geven. Dan worden hun nageltjes ook weer geknipt en krijgen ze een check-up of ze nog wel gezond zijn.

Hopelijk zijn Wesseltje en Bunny von D. niet zo bang voor de dokter als dat ik ben, zodat alles goed verloopt.

Back to Top