Poging tot studeren #fail

Nu ik ben begonnen met een nieuwe opleiding wil ik heel goed mijn best doen met studeren. Niet meer dat uitstellen en uitstellen en uiteindelijk stressen voor de deadline. Nee. Iris zit nu op de universiteit en het is tijd om volwassen te worden (ik en volwassen? NOOO! Dat wordt toch niet wat. Ik bedoel meer volwassen qua inzet en doorzettingsvermogen). Maar met dat voornemen lukt het nog niet zo aardig.

studeren

Inmiddels zit ik alweer in de vierde week van het eerste kwartiel. Het wordt tijd om eens flink aan de slag te gaan. Want ook al is deze periode nog maar net begonnen, ik loop al flink achter met het vele leeswerk. En hoe meer ik achterloop, hoe minder zin ik heb om er daadwerkelijk aan te beginnen. Voornamelijk omdat ik op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer zie.

Ik weet best wel hoe het moet. Een planning maken zodat je overzicht krijgt. Elke dag een beetje doen, zodat je niet aan het einde van de periode in eens 2000 bladzijdes moet lezen. Samenvattingen maken, tussendoor pauzes houden, niet afgeleid raken, bladiebla..

Dus afgelopen weekend begon ik heel verstandig met het maken van een planning en plakte die op de muur voor mijn neus. Mijn bureau had ik ook netjes opgeruimd. Mijn bedoeling was om elke dag aan één vak te besteden en daar een paar hoofdstukken voor te lezen om er uiteindelijk een samenvatting van te maken zodat ik het beter onthoud. So far so good. Totdat ik daadwerkelijk begon met het lezen en het maken van de samenvattingen. Na één hoofdstuk, waar ik ongeveer anderhalf uur mee bezig was, had ik er gewoonweg genoeg van. En sindsdien heb ik het studeren ook weer aan de kant geschoven.

Bah, ik baal gewoon van mijzelf vandaag. Want ik weet dat ik het best wel kan, maar ik ben gewoon lui. Nee, lui is niet eens het goede woord. Ik wil te veel. Ik wil zo veel meteen doen en kunnen en af hebben dat het totaal niet realistisch is. En omdat ik dan al wel aan zie komen dat het mij niet gaat lukken, geef ik maar op. Maar morgen is er weer een nieuwe dag, ik ga dan écht proberen om te beginnen en ook door te zetten met het studeren. Maar het vertrouwen in mijzelf ben ik inmiddels wel een beetje kwijt. Blehh..

Hoe studeren (of studeerden) jullie? En hoe hou je jezelf gemotiveerd?
Ik ben wanhopig op zoek naar studeer-tips.

Back to Top