Boek: Het Raadsel Van De Liefde

Het was dat hij uit zo’n kortingsbak bij de Abert Heijn kwam waardoor hij maar 5 euro kostte. Maar zelfs dan vind ik het nog jammer van mijn geld. Mijn god. Wat een vreselijk zoetsappig oninteressant boek.

“(..) Jan is wetenschapper. Hij is ervan overtuigd dat het de genen zijn die het wezen van de mens bepalen. Feiten tellen. Intuïtie bestaat niet voor hem, omdat het ongrijpbaar en dus onbegrijpelijk is.  Angelika gelooft juist dat dromen, gedachten en gevoelens het kompas vormen waardoor we ons leven moeten laten leiden.”
Bron: Bol.com

Met veel moeite heb ik dit boek uitgelezen. Ik heb het vaak weg gelegd, maar wilde het dan toch weer een kans geven. Misschien dat het verhaal in de loop van de bladzijdes beter zou worden. Verkeerd gedacht.
Ik vond het buitengewoon slecht geschreven (of vertaald?) door de korte zinnen en de kinderachtige manier van het beschrijven van de dialogen. Ook vond ik er weinig diepgang in zitten. Het is gewoonweg een totaal oninteressant boek, het kon me niet boeien. Het einde was daarentegen heel dramatisch en verrassend vergeleken met de rest van het zoetsappige verhaal. Dat is een pluspunt, maar dat is ook meteen het enige positieve wat ik er over kan zeggen.
Tip: als je last hebt van een slaapprobleem dan zou je dit boek kunnen kopen. Het lezen van dit verhaal is zo vermoeiend dat je gegarandeerd eerder slaap vat.

Pluspunten: Het boek was maar 5 euro.

Minpunten: Saai, langdradig, vieze zoetsappigheid.

Cijfer: 4

Back to Top