Kristen Stewart: mijn droomvrouw

Wat ben ik een idioot. Tot voor kort dacht ik dat Kristen Stewart eigenlijk Kirsten heette. Gelukkig kon Google mij er op wijzen dat ze toch echt Kristen heet, om mij voor verdere gênante typefouten te behoeden. Maar om even to the point te komen; Kristen Stewart is mijn droomvrouw (ook al typte ik haar naam dus blijkbaar altijd fout, sorry Kristen).

Ik vind het leuk dat ze zo bad ass is en niet zo’n Barbie-poppetje als de meeste Hollywood sterren. Ik heb daarom ook vrijwel al haar films gezien. Inclusief alle Twilight films, zelfs dat heb ik voor haar over. En ik háát Twilight. Maar verder heeft ze wel in absurd goede films gespeeld, die zeker het zien waard zijn. Dus vooral even de onderstaande films downl.. euh. Correctie: kopen.

#3 Speak (2004)

“All that crap you hear on TV about communication and expressing feelings is a lie. No one really cares what you have to say.”

In een eerdere blogpost heb ik al een korte samenvatting over deze film geschreven, zie hier. Dus dat ga ik niet alsnog herhalen. Het enige dat ik er nog aan toe wil voegen is dat dit een must see is als je van drama films houdt.

#2 Into The Wild (2007)

“Some people feel like they don’t deserve love. They walk away quietly into empty spaces, trying to close the gaps of the past.”

Kristen heeft maar een relatief klein rolletje in deze film, maar toch is hij het zien waard. Christopher, gespeeld door Emile Hirsch (ook zo’n geweldige acteur), geeft al zijn materiële bezittingen op en gaat liftend naar Alaska. Onderweg komt hij interessante mensen tegen die zijn leven veranderen. De film is ontzettend mooi. Vooral de scenes in Salvation Mountain, daar wil ik super graag een keer naar toe.

#1 The Runaways (2010)

“I like your style. A little Bowie, a little Bardot, and a look on your face that says I could kick the shit out of a truck driver.”

De beste film waar Kristen tot nu toe in heeft gespeeld, naar mijn mening. In de film speelt Kristen de zangeres Joan Jett (bekend van het nummer ‘I love to rock N roll‘) in de periode dat zij nog hard aan het werk is om famous te worden. De film focust voornamelijk op de band waar Joan Jett in die tijd lid van is; The Runaways. De film heeft een hoog sex, drugs en rock ’n roll gehalte, ik hou er van.

Andere films waar Kristen Stewart in speelt en die ook zeker op je ‘films die ik nog moet zien’-lijstje thuis horen zijn Adventureland en In The Land Of Women. Welcome To The Rileys moet ook een goede film zijn maar die moet ik nog zien. Iemand die film al wel gezien?

Back to Top