Boek: Mannen Die Vrouwen Haten

Het boek is mij meer dan tien keer aangeraden en ik heb er ontzettend goede recensies over gelezen, dus ik moest er ook maar eens aan beginnen. Deel 1 van de Millenium trilogie¬† genaamd ‘Mannen die vrouwen haten‘.

Ik begon vol frisse moed aan dit boek. Na 50 bladzijden vond ik het nog steeds geen hol aan. En na 200 bladzijden vond het ik het nog steeds niet leuk om te lezen. Het zal wel aan mij liggen, maar ik vond dit boek Waardeloos. Met een hoofdletter. Ik moet toegeven, de laatste paar hoofdstukken zijn best leuk om te lezen. Maar het was een hel om door dit boek heen te komen. Volgens mij heb ik er meer dan een maand over gedaan om tot de laatste bladzijde te komen.

“Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harri√ęt Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort.”
Bron: Bol.com

Ik snap de hype niet helemaal. Het verhaal is best aardig om te lezen uiteindelijk, maar meer dan dat is het ook niet. Driekwart van het boek is zo saai en langdradig en de personages spraken me ook totaal niet aan. Ik denk dat ik van wat meer diepgang houd, dit soort boeken zijn niet aan mij besteed. Ik ga dus ook zeker niet de andere twee delen nog lezen.

Pluspunten: De laatste paar hoofdstukken waren best spannend en ook leuk om te lezen, het plot was ook goed verzonnen.

Minpunten: Trage opbouw van het verhaal en moeilijk om in te komen, weinig diepgang, heel “Amerikaans” en soms leek het niet helemaal goed vertaald te zijn door gekke zinnen.

Cijfer: 5+

Back to Top