Film: The Social Network

Ik kijk heul veel films, maar ik ga vrijwel nooit naar de bioscoop. Waarom weet ik eigenlijk ook niet, iets met geldgebrek waarschijnlijk. De laatste film die ik in de bios heb zien draaien was geloof ik Wanted met Angelina Jolie, dat is alweer een hele tijd geleden. Dus toen Anne vroeg of ik mee ging naar de bios om de nieuwe film over Facebook te zien, kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Ik hou van een groot scherm, zoute popcorn en een mega goede geluidsinstallatie waar je kriebels van in je buik krijgt.

Na wat rondjes te hebben gelopen in Utrecht, want Anne en ik hebben niet zo’n goed gevoel voor richting (understatement), kwamen we net op tijd aan in Pathé. En dus nog net op tijd om de trailer van die horror Sint film te zien, waar ik bijna een hartverzakking door kreeg. Jesus effing Christ, die film wil ik nooit van mijn leven zien, wat eng!

Maar goed, we kwamen uiteraard niet voor de trailers van de films die we toch nooit zouden gaan kijken, maar voor de nieuwe op waarheid gebaseerde film over Facebook genaamd The Social Network. Wat een topfilm! Van begin tot eind is de film ontzettend boeiend om te kijken en de acteurs zijn ook heel goed, zelfs Justin Timberlake waar ik mijn twijfels over had.

The Social Network focust op het leven van Mark Zuckerberg. In zijn studententijd op Harvard komt hij met het ingenieuze idee om een profielennetwerk op te zetten dat uiteindelijk het welbekende Facebook wordt. Dit gaat niet zonder slag of stoot, want ook Harvard-nerds zijn goed in drama maken.

Back to Top