Film: The Social Network

Ik kijk heul veel films, maar ik ga vrijwel nooit naar de bioscoop. Waarom weet ik eigenlijk ook niet, iets met geldgebrek waarschijnlijk. De laatste film die ik in de bios heb zien draaien was geloof ik Wanted met Angelina Jolie, dat is alweer een hele tijd geleden. Dus toen Anne vroeg of ik mee ging naar de bios om de nieuwe film over Facebook te zien, kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Ik hou van een groot scherm, zoute popcorn en een mega goede geluidsinstallatie waar je kriebels van in je buik krijgt.

Na wat rondjes te hebben gelopen in Utrecht, want Anne en ik hebben niet zo’n goed gevoel voor richting (understatement), kwamen we net op tijd aan in PathΓ©. En dus nog net op tijd om de trailer van die horror Sint film te zien, waar ik bijna een hartverzakking door kreeg. Jesus effing Christ, die film wil ik nooit van mijn leven zien, wat eng!

Maar goed, we kwamen uiteraard niet voor de trailers van de films die we toch nooit zouden gaan kijken, maar voor de nieuwe op waarheid gebaseerde film over Facebook genaamd The Social Network. Wat een topfilm! Van begin tot eind is de film ontzettend boeiend om te kijken en de acteurs zijn ook heel goed, zelfs Justin Timberlake waar ik mijn twijfels over had.

The Social Network focust op het leven van Mark Zuckerberg. In zijn studententijd op Harvard komt hij met het ingenieuze idee om een profielennetwerk op te zetten dat uiteindelijk het welbekende Facebook wordt. Dit gaat niet zonder slag of stoot, want ook Harvard-nerds zijn goed in drama maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties op “Film: The Social Network

 1. Laura schreef:

  Ik zit erg te twijfelen om naar deze film te gaan. Als ik zo jouw review lees blijkt het dus wel een goede film te zijn? πŸ™‚ Ik ben best benieuwd!!

  | Reageer op deze reactie
 2. ioon schreef:

  Ik ben ook wel benieuwd naar deze film. Maar in hoeverre is het de waarheid want ik had begrepen dat het idee Facebook eigenlijk gejat was van een roommate?
  Ik ga hier geen geld aan uitgeven (dat gun ik Facebook niet) maar ik ga ‘m wel downloaden als hij beschikbaar is in een goeie versie. πŸ˜€

  | Reageer op deze reactie
 3. Manon schreef:

  Ik ben super benieuwd naar deze film! Weet nog niet of ik hem in de bios ga kijken, maar zien zal ik hem. πŸ˜›

  | Reageer op deze reactie
 4. Anne schreef:

  De film was super hΓ¨. Jammer van die kleine bakjes popcorn en de missende bekertjeshouders waardoor je je drinken op een schuin-aflopende vloer moest zetten. πŸ˜‰

  | Reageer op deze reactie
 5. justm3 schreef:

  Lijkt me ook een erg goede film, hoop hem snel eens te kunnen zien πŸ™‚

  Leuke weblog heb je trouwens

  | Reageer op deze reactie
 6. Roxanne schreef:

  Ik wil deze echt zo graag zien! Maar iedereen in mijn omgeving heeft ‘m al gedownload en ik weet niet hoe dat werkt πŸ™

  | Reageer op deze reactie
Back to Top