Nationale Natuurwerkdag 2010

“De Natuurwerkdag is dé dag om je samen uit te leven in het Nederlandse landschap.” Klinkt exciting, niet? Nee, ik vond het ook niet erg spannend klinken. Ik ging er vanochtend ook met tegenzin heen. Vreselijk leek me het. Maar uiteindelijk was het nog best leuk! Ik denk dat ik wel potentie heb om een echt natuurmens te worden.

Op het Needse Achterveld vond het hele gebeuren plaats. Dit gebied is één van de laatste natte heideterreinen van de Achterhoek. Dit moet een open heidegebied blijven, maar als we de natuur zijn gang laten gaan ontkiemen er ook boompjes, waardoor er niet meer veel van de heide over zal blijven. Dus tijdens de natuurwerkdag mochten we deze miniboompjes (berkboompjes en braamstruiken) verwijderen zodat het een open heidegebied blijft.

Ik heb ik-weet-niet-hoeveel miniboompjes uit de heide getrokken, we hebben een salamander gespot en ik heb voor het eerst in mijn leven een boom omgezaagd, awesome! Ik was super trots op mijzelf, zoals te zien is op de onderstaande foto. De bijbehorende video vind je op mijn YouTubekanaal.

Back to Top