Vaarwel Lowlands

De virtuele wachtrij van Lowlands, het beeld waar menigeen sinds 11 uur al naar kijkt. Want om 11 uur vandaag begon de voorverkoop van het geliefde festival in Biddinghuizen, dat pas over 9 maanden van start zal gaan. In die tijd kan je nog een kind verwekken en bevallen. Absurd. Maar ik moet toegeven; goede publiciteitsstunt. Want als ik zo de twitterberichten lees, is Lowlands 2011 nu al uitverkocht.

Terwijl ik vanochtend op het puntje van mijn stoel zat, wachtte ik met smart tot het balkje eindelijk vol zou lopen. Om vervolgens weer van de website afgeflikkert te worden. Fijn systeem van Ticketmaster. Ik voelde me nu al niet echt welkom. Hoe vaker ik de melding kreeg dat ik het maar weer even opnieuw moest proberen omdat de website te druk zou zijn, hoe minder zin ik had om überhaupt nog naar Lowlands te gaan.

Nick zat ook te wachten tot zijn balkje eindelijk vol zou lopen. Terwijl het balkje 1 millimeter per half uur voorbij streek besproken we op MSN hoe bagger weinig zin we er eigenlijk in hadden. Dus.. Breaking news: wij zijn volgend jaar niet in Biddinghuizen te vinden maar in freaking Budapest op het nog meer geliefde festival Sziget! Ook al duurt het nog hartstikke lang voor dat daar de voorverkoop van begint; ik heb er zin in.

Na vijf keer Lowlands heb ik het wel gezien en ben ik toe aan iets anders. En zeg nou zelf, de line-up van Lowlands was de laatste twee jaar ook een stuk minder sterk dan voorheen. Ook is door alle publiciteit Lowlands veranderd in een soort van TMF awards. Als je volgend jaar Justin Bieber in de Alpha ziet swingen zou mij dat niets verbazen. Ik wil ruige mensen en cheapass bier. Geen giechelende meisjes en een half bekertje lauw bier voor 2,50 euro. Sziget it is.


Hebben jullie je festivalplannen voor aankomend zomer al vast staan?

Back to Top