Blondeer Drama

Ben ik weer! Met nieuw haar, zoals op bovenstaande foto te zien is, waar ik zeer tevreden mee ben. Maar dat hele verven ging niet geheel zonder slag of stoot. Vrijdagavond begon het met een pishumeur en dodelijke verveling. Ik wil dan nog wel eens tot impulsieve acties overgaan. Ik kwam op het geniale idee om eens een potje haarverf te kopen, want ik wilde weer een blondine worden. ‘Blondes have more fun’ zeggen ze, en ik kon wel wat fun gebruiken.

Nou, zo ‘fun’ werd het uiteindelijk helemaal niet. Je hoort wel eens horrorverhalen van dames die te eigenwijs zijn om naar de kapper te gaan, hun haren zelf blonderen en dat het dan knal oranje uitvalt. Maar dat kon me niet tegen houden, want als ik iets in mijn hoofd heb zitten, moet ik het ook meteen uitvoeren. “En oranje haar, ach, dat gebeurt heus niet bij mij!” dacht ik. Toen ik thuis kwam met mijn potje haarverf, vloog ik naar de badkamer om meteen met mijn verf-avontuur te beginnen. Vol spanning liet ik de ontkleuring zijn werk doen. Ik zag mijn haar verzuren naar een enge piskleur, maar hé, het moest er nog uitgespoeld worden. Goede hoop.

Maar aan goede hoop heb je blijkbaar niet zo veel. Het resultaat: pisgeel haar met een vleugje fluor-oranje. FAIL. Ik kon wel janken, wat had ik mijzelf nu weer aangedaan? Het was vreselijk. Natuurlijk had ik zelf ook wel kunnen bedenken dat het niet perfect zou worden, ik betaalde de vorige keer uiteraard niet voor niets 120 euro (!) bij de kapper om van donker naar blond te gaan. Maar ik ben nu eenmaal een beetje eigenwijs.

Gelukkig zitten er lieve en behulpzame mensen tussen mijn followers op Twitter. In tijden van crisis, wanneer de nood hoog is, komt dat altijd van pas. Iemand twitterde mij dat een asblonde kleuring wonderen zou kunnen verrichten. Dus de volgende dag ben ik meteen op de fiets gesprongen, met een muts over mijn hoofd, voor een nieuw potje haarverf.
En voilà, het is al stukken beter!

Het is nog steeds niet perfect, ik wil het nog een stuk witter hebben (op de eerste foto lijkt het iets lichter dan in real life). Maar waarschijnlijk komt dat nog wel als ik het wat vaker met zilvershampoo heb gewassen. En dat het nu voelt alsof ik herpes op mijn hoofd heb en dat er wondvocht uit mijn oren loopt (ik heb een haarverf-allergie) is ook niet erg prettig. Maar woehoe, ik ben in ieder geval al heel blij dat mijn haar niet meer oranje is.

En, wat vinden jullie?

Back to Top