Blackberry vs. iPhone

Mijn liefje is al bijna twee jaar aan mijn zijde. Zelfs nadat ik hem ontelbare keren heb laten vallen, laat hij mij nooit vallen. Mijn Blackberry is mijn beste vriend. We hebben al vele avonturen meegemaakt. Maar hij begint het moeilijk te krijgen. Hij wordt langzaam, zit vol met krasjes en zijn zilveren verflaagje is aan het afbladeren. Het wordt tijd voor een nieuw exemplaar. “Noa dissen, wier nen frissen” zou mijn moeder zeggen.

In Januari is het eindelijk zo ver. Gelukkig loopt dan mijn (veel te dure) abonnement af, waardoor ik een nieuw toestel mag uitzoeken. Maar zo makkelijk is dat helemaal niet, tegenwoordig zijn er zo veel mooie mobieltjes te koop, ik zie door de bomen het bos niet meer. Ik ben altijd heel tevreden met mijn Blackberry geweest, maar ik ben ook wel toe aan iets nieuws. Ik kan niet kiezen!

Blackberry Torch

Een goede vervanging voor mijn oude Curve is de nieuwe Torch, hij ziet er nog leuk uit ook. Ik ben niet zo’n fan van touchscreen, daarom vind ik het heel fijn dat je bij deze het oude vertrouwde toetsenbord te voorschijn kan halen als je hem openschuift. Maar met schuif-mobieltjes heb ik niet zo’n goed ervaring, want vaak schuift hij al open als je hem uit je broekzak haalt waardoor hij meteen opneemt als je gebeld wordt. Maar al met al denk ik dat ik best happy kan worden met deze eventuele toekomstige soulmate.

iPhone 4

Maar dat hele Apple-virus begint ook wel bij mij te kriebelen. Ik ben super tevreden met mijn Macbook Pro en was heel tevreden met mijn inmiddels overleden iPod classic. Een iPhone zal het plaatje dan wel helemaal compleet maken. Ook vind ik het leuk dat je er veel meer spelletjes en andere apps voor kan krijgen. Het enige nadeel is dat ik dus niet zo’n fan ben van touchscreen. En ik weet niet of ik zonder mijn oldskool toetsenbordje kan.

Ik weet het nog niet zo goed. Ik nijg meer naar de iPhone, ondanks het touchscreen. Maar ik wil graag een 1-jarig abonnement, omdat ik meestal niet zo zuinig met mijn spullen om kan gaan, en dan het liefst zo laag mogelijk qua kosten. En een iPhone als toestel daar bij wordt dan wel erg prijzig. Ook heb ik geen ervaring met het gebruik van een iPhone, dus ik heb geen idee of het wel iets voor mij is. Gelukkig heb ik nog een maandje om dit dilemma uit te vogelen.

Ik heb hulp nodig bij het kiezen! Voor welke zouden jullie gaan; iPhone of toch een Blackberry? Of misschien een heel ander toestel?

UPDATE: Ik heb uiteindelijk gekozen voor de iPhone 4 (zie blogpost). En ik ben er super blij mee. Een Blackberry is een heel fijn toestel, maar valt in het niets bij de iPhone. Ik kan nu allemaal leuke spelletjes doen, apps downloaden, etc. Enige nadeel van de iPhone ten opzichte van de Blackberry is, is dat een iPhone veel duurder is, het touchscreen erg wennen is en de accu minder lang mee gaat.

Back to Top