Ik ruik naar kokosnoot

Ik hou niet van opdringerige verkoopsters met een Telsell glimlach. Ik word meteen sceptisch als een verkoopster mij vertelt over een bepaald wondermiddel. Yeah right, denk ik dan. Maar toen een V&D mevrouw vroeg of ik een body scrub wilde proberen kon ik daar geen nee tegen zeggen. Ach, proberen kan altijd. Ik sta sterk genoeg in mijn schoenen om het niet te kopen en dan vrolijk de winkel uit te lopen. Niet dus.

Ik ben helemaal niet zo van de beauty producten, maar na het proberen van de Sabon Body Scrub en Butter Cream was ik helemaal om. Alleen al omdat het in zulke leuke glazen potjes zit met een schattig vintage label er op. En omdat het mega super lekker ruikt.

De Body Scrub bestaat uit mineralen en zouten uit de Dode Zee en diverse soorten oliën zoals amandel- en sojaolie. Een combinatie van ingrediënten die een zijdezachte huid beloven. Met een houten schepje (die kan je er bij kopen voor €1,25, afzetters..) meng je het zeezout met de olie waarna je het onder de douche op je huid kan aanbrengen. Je hebt er niet veel voor nodig, wat altijd fijn is. De zoutkorrels zijn behoorlijk grof, maar ik vond dit niet storend. Mijn huid werd er super zacht van. En het ruikt ook nog eens super lekker! Deze scrub kan je 1 a 2 keer in de week gebruiken.

Omdat er zo veel olie in de scrub zit, is het niet pure noodzaak om na de tijd nog een bodylotion aan te brengen. Maar omdat de verkoopster zo lief lachte heb ik er wel een Butter Cream bij gekocht. Dit is een crème op basis van sheabutter en cacao, deze kan je dagelijks gebruiken. Ook deze bevalt heel goed, ruikt lekker en maakt mijn huid nóg zachter.

Ook al is dit spul behoorlijk prijzig, het is zijn geld zeker waard. Het doet in ieder geval wat het belooft. En had ik al gezegd dat het lekker ruikt?

  • Sabon Body Scrub 250ml: €19,95
  • Sabon Butter Cream 200ml: €18,95

Te koop bij Sabon shops en Sabon corners in diverse V&D’s. De producten zijn ook te verkrijgen in de online shop.
Als je trouwens niet zo weg bent van vanille- en cocosgeur; er zijn ook nog vele andere geuren zoals patchoulli of jasmijn.

Back to Top