Nothing gold can stay

Wesseltje is in de konijnenhemel.

In mijn blogpost van gisteren schreef ik al dat Wesseltje erg ziek was. Vanochtend merkte ik dat zijn toestand nog slechter was geworden. Vanmiddag wilde hij zelfs zijn dwangvoeding niet meer doorslikken en kon hij zijn hoofdje niet meer omhoog houden. Soms probeerde hij nog wat te bewegen, maar ik zag dat hij het daar ontzettend moeilijk mee had. Hij worstelde. Ik heb toen besloten om de dierenarts te bellen om hem in te laten slapen. Hoe moeilijk ik het ook vond, ik wilde hem sowieso niet onnodig pijn laten lijden.

Ik heb hem voor een tijdje vastgehouden en geknuffeld, als afscheid. Hij lag slapend op mijn buik. Toen ik hem weer terug zette in het kratje wilde ik Bunny von D (Wesseltje’s wederhelft) ophalen zodat zij hem ook nog even kon zien voordat hij naar de dierenarts zou gaan. Maar toen ik samen met Bunny von D. bij Wesseltje aankwam zag ik dat het al te laat was. Hij was gestopt met ademhalen.

Ik ben ontroostbaar. Stoppen met huilen kan ik niet. Ik vind het zo vreselijk dat Wesseltje nog geen jaar bij ons heeft gewoond en nu al is overleden. Ik had graag gewild dat hij nog wat langer van zijn konijnenleven had kunnen genieten. Maar het is niet anders. Ik vind het wel erg fijn dat hij gewoon thuis is overleden en dat het niet door middel van een spuitje moest gebeuren. Hij was helemaal op en ik weet dat het beter is zo.

How terrible it is to love something that death can touch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 reacties op “Nothing gold can stay

 1. Pingback: Arme Wesseltje | IKBENIRISNIET
 2. Lisa schreef:

  Ohh Iris volgens mij was en ben je de beste konijnenmoeder die Wesseltje zich had kunnen wensen. Sterkte!

  | Reageer op deze reactie
 3. Marleen schreef:

  Veel sterkte lieverd. Je was inderdaad een top konijnenmams. Hij is goed verzorgd en veel geknuffeld.

  Nu een knuffel voor jou,

  | Reageer op deze reactie
 4. Chantal schreef:

  Ik las het op twitter en vind het zo super sneu voor je πŸ™ Echt lieverd, ik wens je zoveel sterkte toe de komende tijd! *dikke knuffel*

  | Reageer op deze reactie
 5. None// schreef:

  Je hebt alles voor hem gedaan wat je kon doen, je hebt hem liefde en zorg gegeven tot het laatste moment.

  Namens mijn moeder & ik heel veel sterkte gewenst met het verlies van Wesseltje.

  | Reageer op deze reactie
 6. Saskia schreef:

  Argh jeetje zeg. Sterkte meis, een huisdier die zoveel voor je betekend verliezen is nooit leuk.. Een dikke knuffel! <3

  | Reageer op deze reactie
 7. Wijnand Bruggink schreef:

  Iris,

  Huppel, huppel, huppeldepup.
  Ken je dat, dat je even niet weet hoe je iets uitspreekt en dan zegt:
  (puntje) (puntje) (puntje) huppeldepup?
  Nou, dat ik voor het eerst vorig jaar toen ik je naam probeerde te twitteren naar je.
  Ik heb zelf ook konijntje gehad, FOX heette hij en hij was gangsta. Ik ben ooit met hem naar een dierenwinkel geweest die een fotoshoot hield voor mensen met huisdieren. De prijs was 2 euro 50, ik ging dus met mijn konijn op de fiets naar de dierenwinkel die aan de andere kant van het dorp was. (Drachten) Mijn ouders toen, keken nooit naar me om dus ik moest het helemaal zelf doen. Geen probleem, ik deed het. Dus, FOX in een doos met gaten, gaatjes in de doos, sla en gras in de doos en gaan. Ik fietste zo voorzichtig als ik kon door het dorp en iedereen keek me vaag aan, ik was zo trots als een pauw want ik was denk ik de eerste in de geschiedenis die een sticker verdiende: ‘VEEVERVOER’, dat had op mijn fiets moeten staan en iedereen zou ontzag voor me hebben.

  Mijn punt is hier, ik ben nu 23, ik was toen 11 en ik kan me dit nog als de dag herinneren. Ik vond het geweldig, mijn ouders lachten mij uit. Dat deerde me -0,768127718246. Het gaat er om Iris, herinneringen zijn zo belangrijk en ze moeten zo gekoesterd worden soms en vaak, en vooral in jouw geval nu. Snap je?

  Ik zeg, neem de tijd om te rouwen, maar denk aan herinneringen en koop gauw een nieuw konijn en geef hem een hele vette naam, die ik weer (puntje) (puntje) (puntje) huppeldepup kan noemen πŸ™‚

  Sterkte!!!

  | Reageer op deze reactie
 8. Ivo schreef:

  Wat vreselijk Iris, ik ken weinig mensen die zo gek op hun huisdieren zijn en zo ontzettend goed zo’n hummeltje verzorgen als jij. Wesseltje trof het met jou en heeft zonder enige twijfel een geweldig leven gehad. Heel veel sterkte.

  | Reageer op deze reactie
 9. Martine schreef:

  Wat ontzetten sneu… Hoeveel mensen van dieren kunnen houden zegt iets over hoe ze zijn πŸ™‚ Sterkte meis!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top