Dagje Dierentuin

Wij gaan ook een keer naar de dierentuin hoor, hele dag non-stop regen. Gelukkig had ik een paraplu (die ik onderweg al kapot maakte) en mijn geliefde poncho (die ik uiteindelijk niet heb aangedaan). Maar ondanks het typische Nederlandse k├║tweer was het hartstikke leuk! Want ik houd van dieren, ondanks dat ik het soms wel zielig vond om ze opgesloten in hokjes te zien zitten, en de kidz met wie ik meeging naar de dierentuin zijn totally awesome.

Ik zag een baby aapje, een dwergnijlpaardje die leek op mijn knuffel waar ik altijd mee slaap, een depressieve pelikaan en heel veel vogeltjes (je had Sebas en Sharon moeten horen gillen in de jungle toen er ineens een vogel vanuit de bosjes kwam gevlogen, spanning en sensatie was dat, volgens mij dachten alle bezoekers dat er een tijger was ontsnapt). Vooral het Ocean-gedeelte was tof, met visjes met lichtgevende ogen en hamerhaaien. Oh! En de zeekoeien. Zeekoeien zijn lief. Wist je dat de zeekoe het duurste dier in de dierentuin van Burgers’ Zoo is? Dat vertelde een medewerker terwijl hij 3736842 kroppen sla in het water van de zeekoeien gooide. Enige anticlimax was dat de stokstaartjes niet buiten waren, want die zijn zo leuk.

P.S. Waarom zijn er geen konijnen in Burgers’ Zoo?! Ze vergeten de mooiste schepsels.

Back to Top