La cuisine de Iris: tomatengroentebasilicumroomsoep

“Ik zoek een goedkope staafmixer zodat ik de beste soep van de wereld kan maken” zei ik tegen de Mediamarkt mevrouw toen ze vroeg of ze me kon helpen. Ze liet me allemaal ultraturbo roestvrijstalen staafmixers van minstens vijftig euro zien. Met de rode getallen van mijn bankrekening in mijn achterhoofd ben ik uiteindelijk de winkel uitgelopen met een plastic ding van 19,95 euro. Maar dat mag de pret niet bederven. Want I love mijn nieuwe staafmixer.

Ik heb weer een nieuw doel in mijn leven; soepen maken. Ik heb wel vaker van die impulsieve ideeΓ«n waarvan ik denk dat ik er de wereld mee ga veroveren. Zoals die keer dat ik voor honderd euro aan kralen en andere troep kocht om sieraden te maken. Of toen ik schilder wilde worden en allemaal mismaakte konijnenportretjes maakte. Maar deze keer ga ik dus voor de soep, tot ik weer een ander geweldig idee krijg.

Met trots presenteer ik u de eerste soep die ik met mijn plastic staafmixer heb gemaakt:

Het is een tomatengroente-basilicum-soep met wortel, bleekselderij, linzen en een wolkje room. Helemaal zelf bedacht! Hoe je hem maakt? Heel simpel:

  • Snij een grote ui, een paar wortels en wat bleekselderij in kleine stukjes.
  • In een soeppan wat olie verwarmen en de ui erbij inflikkeren, eventueel met wat knoflook.
  • Als de ui gefruit is (dat is als die een beetje glimmerig is) gooi je de wortels en bleekselderij erbij in. Dit hoef je maar heel even mee te bakken.
  • Dan doe je er 1 liter gekookt water bij met twee groentebouillonblokjes en een blikje gepelde tomaten en een aardappel in grove stukken (dit is om de soep te binden). Dit laat je 20 minuten koken onder af en toe roeren.
  • Als de soep klaar is met koken een half blikje linzen er aan toevoegen, wat basilicumblaadjes en peper en zout en kruidenshizzle.
  • Joepie, nu komt mijn favoriete deel: ALLES HARDCORE MIXEN.
  • En dan doe je het in een soepkom, scheutje room in het midden, en leg je heel chique er een basilicumblaadje ter garnering op. Klaar!!

Ik ben niet zo’n kookwonder, dus als jullie nog meer recepten weten waar ik mijn staafmixer voor kan gebruiken dan moeten jullie dat even roepen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 reacties op “La cuisine de Iris: tomatengroentebasilicumroomsoep

  1. Nckeatworld schreef:

    hihihihi. eerst de uit laten fruiten, en daarna de ui erbij in flikkeren. dus je moet 2 uieren gebruiken?

    | Reageer op deze reactie
  2. Sophie schreef:

    Ik kwam een tijdje geleden op je blog terecht toen ik zocht naar foto’s van septumpiercings, en sindsdien lees ik mee πŸ™‚

    Je soep ziet er erg lekker uit, en quite frankly heb ik nu ook zin om soep te maken. Ga ik binnenkort zeker doen! Eet smakelijk, verder πŸ™‚

    | Reageer op deze reactie
  3. Iris Anastasia schreef:

    Ahhh, yummie! Dit moet ik ook eens proberen! En dan ook eerst naar de Mediamarkt voor een staafmixer… Onze is de laatste keer (wat ook de eerste keer was) op wonderbaarlijke manier gesneuveld…

    | Reageer op deze reactie
  4. Frank schreef:

    Je verloor me bij “ALLES HARDCORE MIXEN.” De foto ziet er echter prima uit, dus enige jaloezie en bewondering is hier wel op z’n plek.

    | Reageer op deze reactie
Back to Top