Recept: Goddelijke Nutella & Oreo taart

Recept Nutella en Oreo taart

Gisternacht toen ik in bed lag, had ik ineens een ontzettende drang naar taart. Omdat ik toch al niet kon slapen, begon ik meteen met het zoeken naar recepten op mijn telefoon. Toen had ik nóg meer zin in taart en kon ik al helemaal niet meer slapen. Het was vandaag dan ook mijn missie om mijn eerste (niet mislukte) taart ooit te bakken.
Mission accomplished, de taart is verrukkelijk! De ingrediënten waren onder andere Nutella chocoladepasta en verkruimelde Oreo koekjes, met twee van zulke hemelse ingrediënten kan een taart ook onmogelijk niet lekker worden.

Puntje chocoladetaart met laagjes

Ik vind hem ook heel mooi geworden, kijk die laagjes! Ik ben trots, want koekjes, cakejes, taartjes (eigenlijk alles wat in de oven moet, behalve diepvriespizza’s) willen mij normaal nooit lukken. Voordat ik het recept geef, een waarschuwing: de taart in zijn geheel bevat maar liefst 4486 calorieën (!) en is absoluut niet vegan-friendly (eieren, roomboter, roomkaas, alles zit erin). Maar hij is zó lekker. Als je dan aan het zondigen bent, zondig dan ook goed.

Ingrediënten voor de taart (ø 25 cm):
330 g chocolade biscuitmix (5,25 euro bij SweetyCake, Enschede & Hengelo)
4 eieren
75 ml water

Ingrediënten voor de vulling & frosting:
170 g roomboter
250 g roomkaas (ik gebruikte 1 bakje Philadelphia naturel)
170 g Nutella chocoladepasta
4-6 eetlepels poedersuiker
1 rol Oreo-cookies, fijn gestampt
Decoratie: parels en een bloemetje

Klop de eieren, water en biscuitmix in een kom met een mixer, eerst 7-8 minuten op de hoogste stand en daarna nog even 2-3 minuten namixen op de laagste stand. Doe het mengsel in een ingevette springvorm, niet voller dan 1/2 of 2/3! En laat hem 35-40 minuten in de oven bakken (ovendeur tussendoor niet openen!) op 175 graden of 160 graden als je een heteluchtoven hebt.

Zie voor de verdere bereiding van de taart het recept op Tarte taart An, daar heb ik het recept gevonden. Een hele leuke blog trouwens, met nog veel meer lekkere taartjes en andere recepten.

Bereidingswijze chocoladetaart bakkenNutella en Oreo taartpuntje

Weten jullie nog meer makkelijke recepten voor de beste taartjes?

Bron: Mannentaart @ Tarte taart An

Back to Top