Review: Petal Fresh Organics Shampoo & Conditioner

Fijn dat er zoveel positieve reacties waren op de eerste ‘Natuurlijke & Dieproefvrije producten’ post. Blijkbaar zijn er dus meer mensen geïnteresseerd in dierproefvrije beauty producten, mooi! De vorige keer kocht ik een nieuwe dagcrème, deze keer een nieuwe shampoo en conditioner. De producten die je op de onderstaande foto ziet zijn slechts een greep uit alle shampoo en conditioners die ik had, oeps. Mijn badkamer oogt dus alweer een stuk opgeruimder nu er slechts twee producten voor in de plaats zijn gekomen.

Naast normale shampoo gebruik ik ook zilvershampoo om mijn lichtblonde haar een grijze gloed te geven. Hier heb ik nog héél veel flessen van thuis dus ik heb gelukkig nog even om daar een goed dierproefvrij alternatief voor te vinden. Hier zal ik in de toekomst dus nog een aparte blogpost voor aanmaken.

De oude producten:

De nieuwe producten:
Petal Fresh Organics Shampoo Conditioner

Petal Fresh Organics shampoo & conditioner review:

Prijs: Beide 6,99 euro per fles

Hoeveelheid:
Beide bevatten 475 ml. per fles

Te koop bij:
De Tuinen

Productinformatie:
Proefdiervrij en bevat geen dierlijke ingrediënten. Vrij van parabenen, sulfaten en genetisch gemodificeerde ingrediënten. Bevat certified organic ingrediënten (rozemarijn- en tijmextract). Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Beoordeling: Wat mij als eerste opviel was de geur, deze vond ik in eerste instantie niet zo lekker maar gelukkig merkte ik daar na het douchen niet veel meer van. Mijn haar ruikt nu gewoon lekker fris en een heel klein beetje mint-achtig. De shampoo schuimt wel maar niet zo erg als de shampoo die ik gewend ben, doordat deze geen sulfaten bevat waarschijnlijk, waardoor het wat lastig is om een kleine hoeveelheid goed door je hele haar te verdelen.
De conditioner kon ik daarentegen juist wel heel goed door mijn haar verdelen en ik had dus ook maar een klein beetje nodig om mijn haar lekker zacht te krijgen. Ik heb de conditioner een paar minuten in laten trekken en mijn haar was uiteindelijk heel zacht en goed doorkambaar, wat niet veel conditioners voor elkaar krijgen omdat mijn haar best onhandelbaar is door al het blonderen.
Op de verpakking staat dat het je haar volume zou geven, dit klopt, mijn haar is minder slap en futloos dan normaal. Maar verwacht niet te veel van het volumizing effect hoor. Al met al ben ik heel tevreden! De conditioner zou ik sowieso weer kopen, de shampoo weet ik nog niet. Het is in ieder geval een goede shampoo voor zijn prijsklasse maar persoonlijk vind ik hem niet heel bijzonder. Ik ben wel heel blij dat ik nu eindelijk een shampoo heb zonder enge stofjes als parabenen en sulfaten.

Cijfer:
7/10

Op Green Beauty Blog vond ik wat informatie over parabenen en sulfaten. Daar word je niet blij van! Ik had er wel eens van gehoord dat deze stofjes ‘verkeerd’ waren maar waarom wist ik eigenlijk niet. Waren jullie hier al van op de hoogte en houden jullie hier rekening mee als je shampoo of andere verzorgingsproducten koopt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties op “Review: Petal Fresh Organics Shampoo & Conditioner

 1. Daphne schreef:

  Nice! Goed alternatief gevonden, hoewel ik toch bij mijn geliefde Rehab shampoo van de Lush blijf. Je zegt trouwens dat je nog een dierproefvrije zilvershampoo zoekt? Bij de Lush heb je er een die speciaal voor blond haar is: Daddy O. Als het goed is, is dat ook een zilvershampoo. Ik gebruik ‘m zelf niet, maar dat was het eerste wat me te binnen schoot. 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik heb hier een klein flesje van in mijn badkamer staan, maar bedankt voor de tip! Ik kan nog steeds niet goed zien of hij goed werkt omdat ik mijn normale zilvershampoo ook nog steeds gebruik. Ik zal hem uitvoerig gaan testen als m’n Schwarzkopf zilvershampoo op is 🙂

   | Reageer op deze reactie
 2. Ik vind dit echt een goeie catagorie, ik heb laatst ook besloten dat ik geen sulfaten en parabenen meer wil in m’n shampoo dus ik zal ‘m zeker eens uitproberen!

  | Reageer op deze reactie
 3. Nadine schreef:

  Die conditioner klinkt goed! Ik gebruik als shampoo een solid shampoo bar van de Lush en daar ben ik wel tevreden over, al is het soms wel een gedoe in gebruik. Als mij conditioner op is ga ik deze eens proberen, bedankt voor de tip!

  | Reageer op deze reactie
 4. Annouska schreef:

  Ik ga heel eerlijk zijn; “ik heb er nog nooit over nagedacht” En als ik naar de prijzen kijk vind ik het best wel een aanslag op het kleine budget dat ik heb, dus ik zie mezelf het nog niet gaan kopen. Hoe wel ik het wel zou willen, misschien eens kijken of er ook goedkopere opties zijn.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   No worries, ik had er zelf ook nog nooit eerder over nagedacht 😉 Het is inderdaad erg jammer dat veel natuurlijke producten veel duurder zijn dan de reguliere merken. Je zou toch verwachten dat dit ook wat goedkoper zou moeten kunnen! Je zou eens bij de Tuinen kunnen kijken, producten van het eigen merk zijn (dacht ik) altijd dierproefvrij en bevatten misschien ook geen sulfaten en parabenen. Ze hebben er ook vaak wel acties (1+1 gratis, etc.) dus misschien dat het op die manier net wat budgetvriendelijker kan zijn 🙂

   | Reageer op deze reactie
 5. Eva schreef:

  Ik gebruik sinds een paar maanden de shampoo en conditioner van dr organic. Mijn veeeeels te vaak geverfde haar is er enorm van opgeknapt. Iedere keer probeer ik een andere te nemen om erachter te komen welke het beste bij mijn haar past. Ben momenteel vooral fan van de aloe vera variant.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Bedankt voor de tip! De producten van Dr. Organic lijken me allemaal erg fijn, omdat de dagcreme van dit merk me ook super goed bevalt. Ik denk dat ik de shampoo en conditioner van Dr. Organic ga proberen als deze op zijn. Hoewel ik er heel tevreden mee ben, kan ik denk ik beter wat meer verzorgende producten gebruiken (ipv volumizing) omdat mijn haar net als dat van jou ook veeel te vaak is geverfd 😉

   | Reageer op deze reactie
 6. Pingback: Review: Hairwonder Wax-Therapy | IKBENIRISNIET
 7. LonisDuBarn schreef:

  Hi!

  Sinds een tijdje gebruik ik ook een Petal Fresh shampoo, dat is de tea tree (scalp treatment) voor bijv. een jeukende, geïrriteerde of schilferige hoofdhuid.

  In het begin wat het geen Je van Het, maar nadat ik er langer gebruik van ging maken, beviel het mij steeds beter. Ik wil niks anders meer.
  Ik overweeg nu ook de conditioner aan te schaffen!

  Mij tip is dus, volhouden! Je haar heeft enige tijd nodig om te wennen… 😉

  | Reageer op deze reactie
Back to Top