Review: Petal Fresh Organics Shampoo & Conditioner

Fijn dat er zoveel positieve reacties waren op de eerste ‘Natuurlijke & Dieproefvrije producten’ post. Blijkbaar zijn er dus meer mensen geïnteresseerd in dierproefvrije beauty producten, mooi! De vorige keer kocht ik een nieuwe dagcrème, deze keer een nieuwe shampoo en conditioner. De producten die je op de onderstaande foto ziet zijn slechts een greep uit alle shampoo en conditioners die ik had, oeps. Mijn badkamer oogt dus alweer een stuk opgeruimder nu er slechts twee producten voor in de plaats zijn gekomen.

Naast normale shampoo gebruik ik ook zilvershampoo om mijn lichtblonde haar een grijze gloed te geven. Hier heb ik nog héél veel flessen van thuis dus ik heb gelukkig nog even om daar een goed dierproefvrij alternatief voor te vinden. Hier zal ik in de toekomst dus nog een aparte blogpost voor aanmaken.

De oude producten:

De nieuwe producten:
Petal Fresh Organics Shampoo Conditioner

Petal Fresh Organics shampoo & conditioner review:

Prijs: Beide 6,99 euro per fles

Hoeveelheid:
Beide bevatten 475 ml. per fles

Te koop bij:
De Tuinen

Productinformatie:
Proefdiervrij en bevat geen dierlijke ingrediënten. Vrij van parabenen, sulfaten en genetisch gemodificeerde ingrediënten. Bevat certified organic ingrediënten (rozemarijn- en tijmextract). Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Beoordeling: Wat mij als eerste opviel was de geur, deze vond ik in eerste instantie niet zo lekker maar gelukkig merkte ik daar na het douchen niet veel meer van. Mijn haar ruikt nu gewoon lekker fris en een heel klein beetje mint-achtig. De shampoo schuimt wel maar niet zo erg als de shampoo die ik gewend ben, doordat deze geen sulfaten bevat waarschijnlijk, waardoor het wat lastig is om een kleine hoeveelheid goed door je hele haar te verdelen.
De conditioner kon ik daarentegen juist wel heel goed door mijn haar verdelen en ik had dus ook maar een klein beetje nodig om mijn haar lekker zacht te krijgen. Ik heb de conditioner een paar minuten in laten trekken en mijn haar was uiteindelijk heel zacht en goed doorkambaar, wat niet veel conditioners voor elkaar krijgen omdat mijn haar best onhandelbaar is door al het blonderen.
Op de verpakking staat dat het je haar volume zou geven, dit klopt, mijn haar is minder slap en futloos dan normaal. Maar verwacht niet te veel van het volumizing effect hoor. Al met al ben ik heel tevreden! De conditioner zou ik sowieso weer kopen, de shampoo weet ik nog niet. Het is in ieder geval een goede shampoo voor zijn prijsklasse maar persoonlijk vind ik hem niet heel bijzonder. Ik ben wel heel blij dat ik nu eindelijk een shampoo heb zonder enge stofjes als parabenen en sulfaten.

Cijfer:
7/10

Op Green Beauty Blog vond ik wat informatie over parabenen en sulfaten. Daar word je niet blij van! Ik had er wel eens van gehoord dat deze stofjes ‘verkeerd’ waren maar waarom wist ik eigenlijk niet. Waren jullie hier al van op de hoogte en houden jullie hier rekening mee als je shampoo of andere verzorgingsproducten koopt?

Back to Top