Wat mij deze week blij maakte

Ik ben de hele week maar grieperig thuis gebleven, niet dat ik zo ziek was dat ik me niet op de universiteit kon begeven maar ik vond dat ik ook best wel een weekje rust had verdiend na vorige week. Dus ik heb ook niet erg veel nuttigs gedaan (als ik niet ziek ben doe ik trouwens ook niet erg veel nuttige dingen maar dat terzijde). Gelukkig bracht deze week ook leuke dingen met zich mee! Hier werd ik de afgelopen dagen heel erg blij van:

Warme chocolademelk – Jaaa, ik ben zo blij dat het niet meer zomer is! De Tequila Sunrises en gintonics ruil ik graag in voor warme chocolademelk, mjam. Met uiteraard heel veel slagroom en wat geschaafde pure chocolade. Ik maak altijd chocolademelk uit zo’n zakje waar je alleen gekookt water bij hoeft te doen. Schandalig, niet? Maar dat blijft de lekkerste chocolademelk ooit.

ZuurkoolI love zuurkool. Heel intens. Ik heb het deze week dan ook drie dagen achter elkaar gegeten. Eerst als stamppot (met gehakte amandelen, zongedroogde tomaatjes en wat bieslook) en vega-rookworst, de volgende dag op een pizza (op de foto ziet het er heel nasty uit maar het was serieus heel erg lekker) en vandaag als lunch op de boterham omdat ik nog iets van het zuurkoolmengseltje van gisteren over had. Je kan me ’s nachts wakker maken voor zuurkool.

Nog meer warme chocolademelk – en een lief vriendje, een warm bed en een film. De film die we op de foto keken was ‘Bellflower‘, een super arty edgy hipster arthouse film. Geen aanrader trouwens.

Kopjes thee – Groene thee, rooibos, earl grey: mijn favorieten. Ik hou net zoveel van thee als van zuurkool.

Roze rozen – Een tijd geleden begon ik met het drogen van wat bloemen die ik had geplukt. Jep, ik weet vaak niet zo heel erg goed wat ik met mijn tijd moet doen. Al snel had ik het idee om allemaal gedroogde bloemen in een leeg notitieboek te verzamelen. Niet op een suffe oma manier maar meer op een toffe arty manier. Super enthousiast zei ik tegen het vriendje: “Ah, tof! Dan kan ik er allemaal bloemen in plakken en er een verhaaltje bij schrijven waar ik ze vandaan heb of van wie ik ze heb gekregen!!” (ik word snel overenthousiast van dingen die stiekem best lame zijn). Maar toen bedacht ik me ineens dat ik nooit bloemen krijg, dus mijn gezichtsuitdrukking ging in één tiende seconde van overenthousiast naar licht beteuterd.
Mijn vriend vond dit zo sneu dat hij gisteren een bosje roze rozen voor me mee nam, aahhh cute! Tevens de eerste keer dat ik een bosje bloemen kreeg van iemand anders dan mijn moeder en de eerste keer dat hij een bosje bloemen gaf aan iemand anders dan zijn moeder. Schattig hè?

Toch best een geslaagde week ook al voelde ik me redelijk beroerd. Waar werden jullie blij van deze week?

Back to Top