Mariabeeldje

Het lijkt wel of er geen einde aan de cadeautjes komt en ik ben niet eens jarig! Eerder deze week kreeg ik al een bosje rozen, gisteren een plantenkaartje en nu een Mariabeeldje van de moeder van mijn vriend. Nu heb ik best wel een afkeer tegen religies, maar altijd als ik religieuze kitsch beeldjes in een kringloop tegen kwam, wilde ik er zo graag een mee nemen voor thuis. Helaas zijn deze beeldjes altijd best wel prijzig dus ik had er tot nu toe nog geen een in mijn interieur kunnen verwelkomen.

Waarschijnlijk kon ik het Mariabeeldje niet nog ethisch onverantwoorder plaatsen dan dat ik nu heb gedaan: naast een Boeddhabeeld op een kast waar posters van naakte meisjes op zijn geplakt en waar het boek The God Delusion op ligt. Sorry Maria, ik ga nog een beter plekje voor je bedenken. Maar mijn kabouterhuisje is zo klein en ik heb al zo veel spullen! Nog even geduld, ik hoop dat jij en Boeddha vriendjes kunnen worden in de tussentijd.

Back to Top