Mariabeeldje

Het lijkt wel of er geen einde aan de cadeautjes komt en ik ben niet eens jarig! Eerder deze week kreeg ik al een bosje rozen, gisteren een plantenkaartje en nu een Mariabeeldje van de moeder van mijn vriend. Nu heb ik best wel een afkeer tegen religies, maar altijd als ik religieuze kitsch beeldjes in een kringloop tegen kwam, wilde ik er zo graag een mee nemen voor thuis. Helaas zijn deze beeldjes altijd best wel prijzig dus ik had er tot nu toe nog geen een in mijn interieur kunnen verwelkomen.

Waarschijnlijk kon ik het Mariabeeldje niet nog ethisch onverantwoorder plaatsen dan dat ik nu heb gedaan: naast een Boeddhabeeld op een kast waar posters van naakte meisjes op zijn geplakt en waar het boek The God DelusionΒ op ligt. Sorry Maria, ik ga nog een beter plekje voor je bedenken. Maar mijn kabouterhuisje is zo klein en ik heb al zo veel spullen! Nog even geduld, ik hoop dat jij en Boeddha vriendjes kunnen worden in de tussentijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 reacties op “Mariabeeldje

 1. Anne schreef:

  Hehe inderdaad wel opvallend dat t beeldje bij The God Delusion ligt πŸ˜€ De kaart met de schedel is trouwens ook goed geplaatst haha.

  | Reageer op deze reactie
 2. Daphne schreef:

  hihi ik vind ‘m juist leuk geplaatst. Ik heb zelf ook helemaal niks met gelovige beeldjes, hoewel ik maria beeldjes dan wel weer interessant vind ogen. Ik ben zelf dan ook totaal niet gelovig hoewel ik bepaalde geloofsovertuigingen wel interessant vind om te lezen, maar niks meer. Wat heb jij trouwens een leuke foto muur! Ik zou dat ook eens moeten doen met mijn instax foto’s. Hoe heb jij ze opgeplakt, nog met speciaal tape of gewoon plakband? πŸ™‚ xo

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Thanks! Gewoon met plakband (zo dubbel gevouwen en aan de achterkant geplakt) ze zitten er nu zo’n anderhalf jaar en volgens mij zijn er slechts drie achter m’n bed gevallen omdat het plakband los liet πŸ˜‰

   | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Die van 750 euro? Wow, Sebas, je bent zo’n goede mattie!! Hihi.

   | Reageer op deze reactie
 3. Veggie Sara schreef:

  Haha, ik dacht al bij het zien van de eerste foto, ‘mooi geplaatst met de boeddha erlangs en het boek ervoor’. Ik vind het wel leuk staan zo πŸ˜‰

  | Reageer op deze reactie
 4. Elise schreef:

  Omdat ik je net volg mag ik deze vraag vast wel stellen: wÑÑrom dat plaatje van een halfnaakt meisje? Het lijkt zo vreselijk random!
  Verder een heel mooi beeldje, ik zou ‘m daar lekker laten staan ^^

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Het is ook eigenlijk vreselijk random, ik vond het gewoon een mooi plaatje. Net als dat ik de kaart van die schedel bijvoorbeeld een mooi plaatje vond πŸ˜‰

   | Reageer op deze reactie
 5. Sophie schreef:

  Haha ik kan me er ook wel een beetje in vinden, ik geloof ook niet in een religie, maar ik vind bepaalde symbolen juist wel weer mooi en ik neem ook graag dit soort cadeautjes aan, de vriendin van mijn vader gaf me laatst iets voor aan de muur met 3 engelen, staat prima in de keuken hihi. Trouwens geloof ik wel in “iets”, maar ik heb het altijd raar gevonden om dan 1 religie uit te kiezen en daar in te geloven en de rest als ‘slecht’ te zien.. ik ga nu je ‘see you in hell’ post die je hierboven linkte even lezen πŸ˜€

  | Reageer op deze reactie
 6. Liliane schreef:

  Hahaha, ik moest er wel even om lachen hoor πŸ˜€
  Volgens mij zoek jij graag de grens op van dingen. Leuk!

  | Reageer op deze reactie
 7. Femke schreef:

  Ik vind het contrast juist mooi! Vind Mariabeeldjes ook altijd erg mooi, hoewel ik er tegelijkertijd helemaal niks mee heb. Maar goed dat ze altijd zo duur zijn, anders had ik er ongetwijfeld al heel veel staan…

  | Reageer op deze reactie
 8. Rosanneke schreef:

  Hm, een afkeer van religie heb ik juist niet, ik ben al heel mijn leven best wel gelovig maar niet op een enge-ik-ga-je-bekeren-of-anders-manier πŸ™‚ Ik moest echt lachen om de plaatsing van het Maria-beeldje, wel grappig juist.

  | Reageer op deze reactie
Back to Top