Eet Geen Dieren Dag: Challenge

Morgen is het Dierendag, leuk! Dan geven we – als het goed is – wat extra aandacht aan onze huisdieren. Maar de dieren in de vee-industrie moeten we ook niet vergeten. Wakker Dier roept daarom mensen op om van Dierendag een ‘Eet Geen Dieren Dag’ te maken. Want de dieren uit de vee-industrie kunnen we natuurlijk het beste helpen door ze niet op te eten. Als jij wel één dagje zonder vlees en vis kan, kan je hier op de website van Wakker Dier aangeven dat je mee doet. Nog niet helemaal overtuigd? Misschien kunnen deze tien redenen om wat vaker vegetarisch te eten je overhalen. En hé, het is maar voor een dagje. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn lijkt mij!

 

Voor mij is het elke dag al een Eet Geen Dieren Dag, dus om het iets meer toegevoegde waarde te geven, maak ik van morgen een totally vegan dagje. Geen eieren, melk, kaas of andere dierlijke producten komen op mijn bord te liggen, alleen maar smaakvol plantaardig spul. “Jezus, wat eet je dan nog wél?” werd mij wel eens gevraagd toen ik een tijdje mijn vega lifestyle omgooide naar volledig vegan. Het antwoord: heel veel! Juist omdat je minder producten kan gebruiken in je voeding, ga je er veel creatiever mee om. Ik vind het juist hartstikke leuk om allemaal nieuwe dingen uit te proberen waar ik eerder nog nooit van had gehoord. Ik denk dat je er juist alleen maar gevarieerder en gezonder door gaat eten, mits je een beetje kan koken uiteraard.

Omdat ik morgen ook nog andere dingen te doen heb dan alleen maar met eten bezig zijn (helaas), heb ik vandaag alvast een “menu” bedacht voor morgen zodat ik alle boodschappen en recepten dan alvast bij de hand heb.

Vegan ontbijt, lunch en diner

Culinair, of niet? Ik ben benieuwd of het allemaal gaat lukken. Morgen of overmorgen zal ik alle foodporn van mijn Eet Geen Dieren Dag posten. Ik heb er in ieder geval zin in, want i loooove food!

Weten jullie al wat je morgen op Dierendag gaat eten? Iets vegetarisch of toch een vertrouwd lapje vlees naast je groenten en aardappels? Ik ben benieuwd!

Back to Top