Eet Geen Dieren Dag: Challenge

Morgen is het Dierendag, leuk! Dan geven we – als het goed is – wat extra aandacht aan onze huisdieren. Maar de dieren in de vee-industrie moeten we ook niet vergeten. Wakker Dier roept daarom mensen op om van Dierendag een ‘Eet Geen Dieren Dag’ te maken. Want de dieren uit de vee-industrie kunnen we natuurlijk het beste helpen door ze niet op te eten. Als jij wel één dagje zonder vlees en vis kan, kan je hier op de website van Wakker Dier aangeven dat je mee doet. Nog niet helemaal overtuigd? Misschien kunnen deze tien redenen om wat vaker vegetarisch te eten je overhalen. En hΓ©, het is maar voor een dagje. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn lijkt mij!

 

Voor mij is het elke dag al een Eet Geen Dieren Dag, dus om het iets meer toegevoegde waarde te geven, maak ik van morgen een totally vegan dagje. Geen eieren, melk, kaas of andere dierlijke producten komen op mijn bord te liggen, alleen maar smaakvol plantaardig spul. “Jezus, wat eet je dan nog wΓ©l?” werd mij wel eens gevraagd toen ik een tijdje mijn vega lifestyle omgooide naar volledig vegan. Het antwoord: heel veel! Juist omdat je minder producten kan gebruiken in je voeding, ga je er veel creatiever mee om. Ik vind het juist hartstikke leuk om allemaal nieuwe dingen uit te proberen waar ik eerder nog nooit van had gehoord. Ik denk dat je er juist alleen maar gevarieerder en gezonder door gaat eten, mits je een beetje kan koken uiteraard.

Omdat ik morgen ook nog andere dingen te doen heb dan alleen maar met eten bezig zijn (helaas), heb ik vandaag alvast een “menu” bedacht voor morgen zodat ik alle boodschappen en recepten dan alvast bij de hand heb.

Vegan ontbijt, lunch en diner

Culinair, of niet? Ik ben benieuwd of het allemaal gaat lukken. Morgen of overmorgen zal ik alle foodporn van mijn Eet Geen Dieren Dag posten. Ik heb er in ieder geval zin in, want i loooove food!

Weten jullie al wat je morgen op Dierendag gaat eten? Iets vegetarisch of toch een vertrouwd lapje vlees naast je groenten en aardappels? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 reacties op “Eet Geen Dieren Dag: Challenge

 1. Marlies schreef:

  Wat een goed idee! πŸ™‚ Ik ga meedoen! Weet alleen nog niet wat ik dan ga eten, maar ik ga eens even op onderzoek uit!

  | Reageer op deze reactie
 2. Zina schreef:

  Mag ik wel een Vales vleesje eten? Ahh pleaseee zΓ³ lekker! Ik eet eigenlijk (als ik zelf kook) bijna nooit vlees, alleen maar ‘nepvlees’.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Natuurlijk! Wauw, ik dacht juist dat je zo’n vleesliefhebber was?

   | Reageer op deze reactie
   1. Zina schreef:

    Mwah, af en toe een kroket of frikandel vind ik wel lekker. Maar ik eet niet meer zo vaak patat dus ook geen kroketten/frikandellen meer. En als ik bij Roy eet, eet ik inderdaad ook wel vlees. Maar als ik zelf kook of alleen eet eigenlijk bijna altijd nepvlees.

    | Reageer op deze reactie
 3. Sophie schreef:

  Yummy, jouw menu! Ik eet ook geen vlees meer, dus morgen ook niet, en ik doe met je mee dat ik morgen ook geen eieren of zuivel eet. Wat ik precies ga eten weet ik nog niet, ik denk dat ik ’s avonds ga wokken met udon noodles en lekker veel groenten, tussendoor uiteraard een gezonde smoothie maken. En als ik ze tegen kom op straat: een kat of hond even aaien/knuffelen hihi, zelf heb ik namelijk nog geen huisdieren πŸ˜‰

  | Reageer op deze reactie
 4. Anne schreef:

  Dat menu ziet er lekker uit! Ik eet sowieso maar 1 dag per week vlees, en dan een heel klein beetje. Morgen zal ik dus ook geen vlees eten. Vind het een heel goed initiatief die ‘eet geen dierendag’ want ik ken genoeg mensen die serieus elke dag een stuk vlees ‘nodig’ denken te hebben…

  | Reageer op deze reactie
 5. Eva schreef:

  Ik ben 8 jaar vegetariΓ«r geweest. 1,5 jaar geleden ging ik samenwonen en toen ben ik weer begonnen met af en toe een stukje geknuffeld vlees. Nu ben ik weer heerlijk vrijgezel sinds 2 weken en ik heb besloten om maar weer te stoppen met vlees eten. πŸ™‚ Je menu ziet er goed uit! Eet smakelijk.

  | Reageer op deze reactie
 6. ioon schreef:

  Ik denk telkens als ik dit hoor “kun je dierendag eten dan?”. πŸ˜›

  Maar verder. Ik denk dat mensen mee doen die toch al (af en toe) geen dieren eten en de verstokte carnivoren zullen toch wel gewoon hun lappie vlees willen. Ik ga me er niet bewust aan houden in ieder geval.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Eet-Geen-Dieren Dag dan πŸ˜‰
   Ik denk het inderdaad ook, vind ik jammer!

   | Reageer op deze reactie
 7. Nadine schreef:

  Heel erg culinair! Ben benieuwd naar de foto’s en evt recepten :D. Voor mij is het ook al elke dag eet geen dieren dag, jeej!

  | Reageer op deze reactie
 8. Femke schreef:

  Je vegan menu ziet er erg goed uit! Ik vind het altijd zo knap als mensen hun leefstijl zo omgooien, want ik zou zelf eerlijk gezegd wel heel moeilijk vinden. Ik ben vΓ³Γ³r Eet Geen Dierendag, vind het een mooie gedachte. Ben al een tijdje geen fulltime-vleeseter meer, dat krijg je als je samenwoont met een vegetarier. Dacht altijd dat ik een enorme vleesliefhebber was, maar ik blijk prima zonder te kunnen haha! πŸ™‚

  Ben wel heel benieuwd wat ik mijn (superkieskeurige) lieve poezewoes te eten zou moeten geven. Die is het vast niet zo eens met een vegetarisch/vegan menu, haar hele verwendierendag naar de ***. :’)

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahaha, o ja dilemma! Daar had ik nog niet eens aan gedacht. Ach, er bestaat ook vast wel biologisch kattenvoer toch? Goede middenweg lijkt me zo πŸ˜‰ Ook een beetje sneu om je kat op wat blaadjes sla te laten kauwen.

   | Reageer op deze reactie
   1. Femke schreef:

    Ik ga serieus eens even kijken bij de dierenwinkel. Heb er nooit eerder over nagedacht, maar misschien bestaat het inderdaad wel! Ben benieuwd. πŸ˜€

    | Reageer op deze reactie
 9. Milou schreef:

  Zozo, dat is zeker culinair! haha ik zou zoiets niet kunnen bedenken! Ik eet eigenlijk weinig tot geen vlees. Vandaag staat er ook geen vlees op het menu, dus ik ben eigenlijk onbewust goed bezig πŸ˜€ haha.

  | Reageer op deze reactie
 10. bianca schreef:

  Wat een mooi idee ! Ik heb over eten eigenlijk niet echt nagedacht… Wel heb ik mijn kat onwijs vertroeteld met lekkere dingen en knuffels.

  | Reageer op deze reactie
 11. Pingback: Eet Geen Dieren Dag: Eetdagboek | IKBENIRISNIET
Back to Top