Eet Geen Dieren Dag: Eetdagboek

Zoals jullie in mijn vorige blogpost konden lezen, eet ik vandaag volledig veganistisch. Ik heb gekozen voor gerechten die ik nog nooit eerder heb gemaakt of gegeten zodat ik wat nieuwe dingen kan proberen en die ik misschien vaker ga eten. Ook beloofde ik om alle foodporn van vandaag te posten, hier is ‘ie dan, mijn eetdagboek van vandaag:

Ontbijt

9:00 uur Ik stond vroeg op om vandaag voor het eerst sinds drie weken weer naar een college te gaan. Twee minuten voordat ik naar de bus wilde lopen, realiseerde ik me dat deze week het college niet door gaat. Oeps! Maar ik heb gelukkig wel lekker ontbeten: muesli met rijstmelk (de hazelnootmelk vond ik toch iets te prijzig voor mijn budget), geraspte peer, gehakte amandelen en agave siroop. En een soja latte, thank god dat koffie vegan is! De peer had ik gisterenavond al geraspt en met een scheutje vers citroensap (dan wordt de peer niet bruin) in een bakje gedaan. Jammie, lekker fris en zoet. Normaal neem ik niet echt de tijd om ’s ochtends goed te ontbijten, vaak sla ik het ontbijt helemaal over (dat is héél slecht, weet ik!) maar dit is wel iets waar ik vaker de dag mee wil beginnen.

Lunch

13:00 uur Omdat ik al zo vroeg wakker was, probeerde ik nog wat van de ochtend te maken door mijn houten bureau te verven. Jeetje, dat schuren was echt een bitch. Best vermoeiend ook eigenlijk, dus ik kon wel een stevige lunch gebruiken. Gisterenavond had ik alvast de wortelhummus gemaakt, op basis van kikkererwten en met 3 wortels en wat kardemom. Ik vond het nog wat flauw van smaak dus roerde ik er vandaag nog wat gesneden bosui en verse platte peterselie doorheen die ik nog in mijn koelkast had liggen. Ik smeerde het op een plak vijf zaden brood van de natuurwinkel (2,50 euro, auw! Maar wel héél lekker én voedzamer dan standaard supermarktbrood).
Ik had nog veel wortels in huis en ook nog wat gember van de supersoep. Hier maakte ik een sinaasappel/wortel/gember-smoothie van. Dit idee heb ik stiekem een beetje gejat van Bagels & Beans, deze smoothie staat daar op de kaart als het ‘Geen Stress Drankje’. Daar krijg je er Royal Jelly (van honing) bij, ik wil geen boete van de vegan politie dus verving ik dit door een eetlepel agave siroop.

Diner

19:30 uur Een beetje laat avond gegeten, ik kreeg tussendoor een beetje trek en werkte een halve chocoladereep (op basis van rijstmelk, ja ja!) weg. Toen ik eenmaal weer honger kreeg, wat gelukkig altijd wel snel weer gebeurd want ik heb áltijd “honger”, kookte ik een mainstream risotto met wortel, tuinbonen en citroen waarbij ik plantaardige boter gebruikte, vegan wijn (ja, zelfs daar hield ik rekening mee!) en edelgistvlokken om de Parmezaanse kaas te vervangen. En het was lékker! Vooral met dat wijntje erbij. Ik hou wel van een wijntje (of vijf) namelijk.

Nu ga ik de rest van mijn rijstmelk-chocolade op eten terwijl ik warme chocolade-havermelk drink met zelf opgeklopte soja-slagroom. Met een arty film over monniken erbij. Dat was me het super ecologische, biologische, übergezonde, diervriendelijke, veganistische dagje wel weer. Vooral ook een duur dagje. Ik zou makkelijk voor de rest van mijn leven zo kunnen blijven eten, ik denk alleen niet dat het roodgekleurde saldo op mijn bankrekening daar erg blij van wordt.

Zit er trouwens iets bij waar je een gedetailleerder recept van wil? Let me know! Dan zal ik het volledige recept alsnog op mijn blog plaatsen of ik mail het je.

Wat aten jullie vandaag?

Back to Top