Review: Hairwonder Wax-Therapy

Alweer een product opgemaakt! Ik ging weer op zoektocht naar natuurlijke en dierproefvrije beauty producten, deze keer was ik op zoek naar een budgetvriendelijk product om mijn haar wat minder pluizig en droog te laten ogen.

Omdat mijn haar nogal dun en droog is door het regelmatige doodblonderen bij de kapper, is mijn haar vaak een beetje pluizig. Vooral als het weer iets kouder wordt en de verwarming op volle toeren draait. Ik gebruikte altijd de Miracle Cream van John Frieda om mijn haar wat soepeler te laten vallen en was altijd erg tevreden over de werking van het product. Ik kan niet zo snel vinden of John Frieda op dieren test, ik lees er veel dubbele berichten over op internet. Maar door even naar het ingrediëntenlijstje op de verpakking te kijken, kwam ik er achter dat er toch een hoop vervelende stofjes in dit producten zitten (parabenen all over the place). Nu mijn geliefde Miracle Cream op is, is die dus aan vervanging toe!

Het oude product:

Het nieuwe product:

Hairwonder wax-therapy review:

Prijs: 8,50 euro

Hoeveelheid: 100 ml.

Te koop bij: De Tuinen

Productinformatie: Dierproefvrij en bevat geen parabenen. Verrijkt met 8 gecertificeerd biologische ingrediënten. Bevat dierlijke ingrediënten: bijenwas, visolie, glycerin (dierlijk vet). Oei, dat zie ik dan pas in het ingrediëntenlijstje als ik thuis ben en het product al in mijn bezit heb, jammer.

Ingrediënten: Paraffinum Liquidum, PEG-6 Beeswax, Paraffin, Isostearyl Alcohol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Panthenol, Persea Gratissima, Prunus Amygdalus Dulcis, Simmondsia Chinensis, Triticum Vulgare, Carthamus Tinctorius, Sesamum Indicum, Helianthus Annuus, Oryza Sativa, Parfum, Limonene, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Linalool, Gadi Lecur, Butylphenyl Methylpropional, Amyl Cinnamal, Citronellol, BHT.

Beoordeling: Het product belooft zeer droog, beschadigd en kroezig haar te herstellen, te versterken en ‘superior’ glans te geven. Glans geeft het zeker maar iets te superieur voor mij. Na een heel klein beetje op mijn handen te hebben uitgesmeerd en alleen in mijn haarpunten verdeeld te hebben, zag mijn haar er heel slap en vet uit. Dit spul is véél te vettig. Hoe weinig ik ook gebruikte, het resultaat was geen succes. Jammer dat ik hier mijn geld aan heb uitgeven, een miskoop dus. Ik denk doordat mijn haar van nature al erg dun en slap is, dit product sowieso niet voor mij bestemd is. Misschien dat het bij iemand met ontzettend pluizig en krullend haar wel goed werkt?

Cijfer: 5/10

Hierboven zie je hoe mijn haar werd na het gebruiken van de Hairwonder Wax Therapy. Het hangt er een beetje slap en slierterig (is dat een woord?) bij. Op de foto ziet het er nog wel redelijk uit maar in het echt leek mijn haar wat vetter. Maar het pluist in ieder geval niet! Desondanks ga ik wel opzoek naar een ander product wat mijn haar soepel kan maken zonder dat het heel vet wordt. En dan ga ik wél goed op het ingrediëntenlijstje kijken zodat ik niet weer per ongeluk iets koop met een hoop dierlijke ingrediënten erin. Iemand tips voor een wondermiddel voor mijn arme droge lokken?

Update: Het wondermiddel heb ik inmiddels gevonden!

Andere reviews van dierproefvrije & natuurlijke producten:
Dagcrème van Dr. Organic
Shampoo & Conditioner van Petal Fresh Organics

Back to Top