3 Lovely Food Blogs

Hipsterfood

Vegan food klinkt altijd een beetje ingewikkeld. En heel hipster! Hipsterfood speelt hier op in met allemaal vegan recepten die echt niet heel erg ingewikkeld zijn. Je kan er ook allemaal leuke tips vinden én cocktails. Daarnaast brengen ze elk kwartaal het magazine Chickpea uit met nog mooiere foto’s, recepten en leuke verhaaltjes. Chickpea kan je hier trouwens (gratis!) bekijken.

Boven: Rich chocolate peanut butter cream / Good vegan waffle recipe
Beneden: Breakfast at the campsite / Kewl smoothie

 

101 Cookbooks

Op Pinterest zag ik een mooie foto van een tomatensoep (links boven) die ik maar al te graag zelf wilde maken, zodoende kwam ik een tijd geleden op 101 Cookbooks uit. Een foodblog die absoluut niet mag ontbreken in je favorieten als je van lekker eten houdt. Wat een geweldig mooie website met zó veel recepten. Er staat ook een groot aantal vega(n) recepten op, nice! De tofuburger links onder wil ik sowieso een keer maken. En de tomatensoep die ik net noemde heb ik al eens gemaakt, zie hier het resultaat daar van. De schrijfster achter het blog heeft ook twee kookboeken uitgebracht die ik beide wel in mijn boekenkast zou willen hebben staan: Super Natural Cooking & Super Natural Every Day.

Boven: A simple tomatosoup / Amazing black bean brownies
Beneden: Tofu Burgers / Mast-o-Khiar Yogurt Dip Recipe

 

White On Rice Couple

Ik moet bekennen dat ik nog nooit een recept van White On Rice Couple heb uitgeprobeerd, ik vind alles er altijd een beetje ingewikkeld uit zien en dan heb ik er vaak al helemaal geen zin meer in om het te maken. Ik ben wel een zelfbenoemd keukenprinsesje maar geen chef-kok. Maar toch heb ik volgens mij al wel uren op deze website doorgebracht omdat de food photography zo mooi is! Je kan er zoveel verschillende recepten vinden, en in het recepten archief kan je ook selecteren op enkel vega recepten. Binnenkort die No-Bake Fruit Bar (rechts onder) maar eens proberen, die zien er zó lekker uit.

Boven: Soba noodles with parsley pesto / Sea Salt and Black Pepper Kale Chips
Beneden: Blood Orange Pops / No-Bake Fruit and Nut Bars with Nutella

Oké. En nu heb ik honger.

Wat zijn jullie favo food blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

24 reacties op “3 Lovely Food Blogs

 1. Femke schreef:

  OEF, mijn buik begint er spontaan van te rommelen! Vooral bij de foto’s van Hipsterfood, mygoodness: HEBBEN, NU. Vind jouw foodfoto’s er ook altijd supermooi uitzien trouwens!

  | Reageer op deze reactie
 2. Deborahschrijft schreef:

  Ik ben altijd super jaloers op bloggers die mooie foto’s van eten maken! Dat wil ik ook! Ik volg bijna geen food blogs, maar ik volg op Youtune wel twee food kanalen, Sorted Food en Laura Vitale. Ook niet geheel vervelend om te zien. 😀

  Groetjes
  Deborah
  Deborahschrijft.blogspot.com

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Jaa, ik ook!! Het ziet er altijd zo mooi en lekker uit. Dat je er spontaan honger van krijgt. Oeh ja, op Youtube staat ook veel moois wat lekker eten betreft. Die twee kanalen kende ik nog niet, thanks voor de tips!

   | Reageer op deze reactie
 3. Daan schreef:

  Die ijsjes zien er wel awesome uit. Zeker met dit regenachtig weer zou je bijna willen dat het weer zomer was!

  | Reageer op deze reactie
 4. Leuke post! Ik volg de bovenste twee al, de laatste kende ik nog niet. De foto´s van die laatste blog zien er super uit, lekker fris, mooie kleuren!

  | Reageer op deze reactie
 5. Anne schreef:

  Thanks voor de leuke post! Ben hipsterfood meteen gaan volgen. Het enige probleem is dat ik als ik een leuk recept vind, de ingredienten koop en dan in de keuken alsnog alles uit de losse pols bij elkaar gooi… 😛

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha, herkenbaar! Maar als het maar lekker wordt toch 😉

   | Reageer op deze reactie
 6. Marlies schreef:

  Mmmm wat lekker en mooi allemaal! Bedankt voor het delen ik ga de blogs binnenkort even lekker doorspitten 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Eva schreef:

  Eet je altijd vegan? Ik probeer nu ook natural cooking maar ik vind het allemaal een beetje smakeloos. Kan ook aan de recepten liggen hoor.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Nee, lang niet altijd hoor. Ik eet op dit moment een chocoladekoekje 😉 Maar ik probeer wel zoveel mogelijk vegan te koken en als ik echt zin heb in bijv. room door mijn linzensoep dan doe ik dat wel gewoon (sojaroom vind ik heul vies namlijk). Als het gaat voelen dat ik mijzelf beperk in dingen dan heb ik er al helemaal geen zin meer in, dus ik probeer een beetje een balans te vinden 🙂

   Ik ben zelf best een moeilijke eter qua dat ik snel iets smaakloos vindt, maar superveel vegan recepten die ik heb gemaakt vond ik heel goed te doen! Maar ik doe dan ook altijd wel veel kruiden door alles heen, anders vind ik het zo saai. Dus ik denk dat het misschien aan de recepten ligt? Of je moet nog aan de smaak wennen, als je eerst hele andere dingen at. Ik weet het ook niet!

   | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Die kende ik beide nog niet. Tof! Ik ga ze allebei volgen. Ik krijg er nu al honger van.

   | Reageer op deze reactie
 8. Nadine schreef:

  Ik ben zelf meer van de kookboeken maar deze blogs zijn wel mooi. Vooral die bovenste spreekt me erg aan. Bedankt voor het delen!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top