3 Lovely Food Blogs

Hipsterfood

Vegan food klinkt altijd een beetje ingewikkeld. En heel hipster! Hipsterfood speelt hier op in met allemaal vegan recepten die echt niet heel erg ingewikkeld zijn. Je kan er ook allemaal leuke tips vinden én cocktails. Daarnaast brengen ze elk kwartaal het magazine Chickpea uit met nog mooiere foto’s, recepten en leuke verhaaltjes. Chickpea kan je hier trouwens (gratis!) bekijken.

Boven: Rich chocolate peanut butter cream / Good vegan waffle recipe
Beneden: Breakfast at the campsite / Kewl smoothie

 

101 Cookbooks

Op Pinterest zag ik een mooie foto van een tomatensoep (links boven) die ik maar al te graag zelf wilde maken, zodoende kwam ik een tijd geleden op 101 Cookbooks uit. Een foodblog die absoluut niet mag ontbreken in je favorieten als je van lekker eten houdt. Wat een geweldig mooie website met zó veel recepten. Er staat ook een groot aantal vega(n) recepten op, nice! De tofuburger links onder wil ik sowieso een keer maken. En de tomatensoep die ik net noemde heb ik al eens gemaakt, zie hier het resultaat daar van. De schrijfster achter het blog heeft ook twee kookboeken uitgebracht die ik beide wel in mijn boekenkast zou willen hebben staan: Super Natural Cooking & Super Natural Every Day.

Boven: A simple tomatosoup / Amazing black bean brownies
Beneden: Tofu Burgers / Mast-o-Khiar Yogurt Dip Recipe

 

White On Rice Couple

Ik moet bekennen dat ik nog nooit een recept van White On Rice Couple heb uitgeprobeerd, ik vind alles er altijd een beetje ingewikkeld uit zien en dan heb ik er vaak al helemaal geen zin meer in om het te maken. Ik ben wel een zelfbenoemd keukenprinsesje maar geen chef-kok. Maar toch heb ik volgens mij al wel uren op deze website doorgebracht omdat de food photography zo mooi is! Je kan er zoveel verschillende recepten vinden, en in het recepten archief kan je ook selecteren op enkel vega recepten. Binnenkort die No-Bake Fruit Bar (rechts onder) maar eens proberen, die zien er zó lekker uit.

Boven: Soba noodles with parsley pesto / Sea Salt and Black Pepper Kale Chips
Beneden: Blood Orange Pops / No-Bake Fruit and Nut Bars with Nutella

Oké. En nu heb ik honger.

Wat zijn jullie favo food blogs?

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

24 reacties op “3 Lovely Food Blogs

 1. Femke

  OEF, mijn buik begint er spontaan van te rommelen! Vooral bij de foto’s van Hipsterfood, mygoodness: HEBBEN, NU. Vind jouw foodfoto’s er ook altijd supermooi uitzien trouwens!

 2. Ik ben altijd super jaloers op bloggers die mooie foto’s van eten maken! Dat wil ik ook! Ik volg bijna geen food blogs, maar ik volg op Youtune wel twee food kanalen, Sorted Food en Laura Vitale. Ook niet geheel vervelend om te zien. 😀

  Groetjes
  Deborah
  Deborahschrijft.blogspot.com

  • iris

   Jaa, ik ook!! Het ziet er altijd zo mooi en lekker uit. Dat je er spontaan honger van krijgt. Oeh ja, op Youtube staat ook veel moois wat lekker eten betreft. Die twee kanalen kende ik nog niet, thanks voor de tips!

 3. Daan

  Die ijsjes zien er wel awesome uit. Zeker met dit regenachtig weer zou je bijna willen dat het weer zomer was!

 4. Leuke post! Ik volg de bovenste twee al, de laatste kende ik nog niet. De foto´s van die laatste blog zien er super uit, lekker fris, mooie kleuren!

 5. Anne

  Thanks voor de leuke post! Ben hipsterfood meteen gaan volgen. Het enige probleem is dat ik als ik een leuk recept vind, de ingredienten koop en dan in de keuken alsnog alles uit de losse pols bij elkaar gooi… 😛

  • iris

   Haha, herkenbaar! Maar als het maar lekker wordt toch 😉

 6. Marlies

  Mmmm wat lekker en mooi allemaal! Bedankt voor het delen ik ga de blogs binnenkort even lekker doorspitten 🙂

 7. Eva

  Eet je altijd vegan? Ik probeer nu ook natural cooking maar ik vind het allemaal een beetje smakeloos. Kan ook aan de recepten liggen hoor.

  • iris

   Nee, lang niet altijd hoor. Ik eet op dit moment een chocoladekoekje 😉 Maar ik probeer wel zoveel mogelijk vegan te koken en als ik echt zin heb in bijv. room door mijn linzensoep dan doe ik dat wel gewoon (sojaroom vind ik heul vies namlijk). Als het gaat voelen dat ik mijzelf beperk in dingen dan heb ik er al helemaal geen zin meer in, dus ik probeer een beetje een balans te vinden 🙂

   Ik ben zelf best een moeilijke eter qua dat ik snel iets smaakloos vindt, maar superveel vegan recepten die ik heb gemaakt vond ik heel goed te doen! Maar ik doe dan ook altijd wel veel kruiden door alles heen, anders vind ik het zo saai. Dus ik denk dat het misschien aan de recepten ligt? Of je moet nog aan de smaak wennen, als je eerst hele andere dingen at. Ik weet het ook niet!

  • iris

   Die kende ik beide nog niet. Tof! Ik ga ze allebei volgen. Ik krijg er nu al honger van.

 8. Nadine

  Ik ben zelf meer van de kookboeken maar deze blogs zijn wel mooi. Vooral die bovenste spreekt me erg aan. Bedankt voor het delen!

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten