Moleskine + Star Wars <3

Moleskine notitieboekjes en agenda’s overpriced en overrated? Wel nee. Ik heb mijn kast volstaan met deze mooie zwarte boekjes. Ik heb er enkele met blanco pagina’s om in te tekenen (iets wat ik nooit meer doe eigenlijk) en om gedroogde bloemen en andere frutsels in te plakken. Wat gelinieerde voor aantekeningen tijdens colleges én twee passion journals, één voor al mijn favo films en één voor mijn lievelingsrecepten. En elk jaar koop ik standaard een Moleskine weekagenda. Ik ben helemaal fan (en ik word niet betaald voor deze blogpost).

Ik was vooral fan van de Star Wars themed notebooks (die ik alle vier meteen heb gekocht toen ik ze tegenkwam, oops) dus toen ik vandaag een Moleskine Star Wars themed agenda tegenkwam in de boekhandel was ik helemaal om. De ‘Do. Or do not. There is no try.’ quote van Yoda is ook erg toepasselijk voor dit collegejaar aangezien ik alle – of in ieder geval de meeste – vakken sowieso moet halen. Het grootste voordeel van deze agenda’s is dat je op elke rechterpagina heel veel schrijfruimte hebt, die gebruik ik altijd voor wekelijkse to do lists, extra notities en om leuke dingen op te plakken. Wat dat betreft ben ik net een brugklasser, ik schrijf er nog net geen “Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw..”-quotes in. Ook schrijft het papier súperfijn en sowieso is het hele Moleskine-imago best wel hipster, I like.

Oeh, en bij elke agenda zit ook een leuk kaartje met een quote van Jedi Master Yoda en een simpel adressenboekje met galaxy print.

Hij is nog zo leeg! Ik wil dat 2013 heel snel begint zodat ik er van alles in kan schrijven.

De agenda kost overal rond de 23 tot 25 euro en is te koop bij de Bijenkorf en bij de wat grotere boekhandels. Online zou je hem ook hier kunnen bestellen.

Hebben jullie je agenda voor het aankomende jaar al binnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

28 reacties op “Moleskine + Star Wars <3

 1. Sabine schreef:

  Wat leuk zeg! Helemaal jouw ding, haha. Ik ben zelf nog niet gezwicht voor de Moleskine boekjes, ook al hoor ik dat mensen die ze eenmaal kopen er bij zweren. Misschien als ik een keer geld over heb (ha!).

  | Reageer op deze reactie
 2. Lisa schreef:

  Ik gebruik altijd een schoolagenda, dus ik hoef er geen voor 2013! Maar die agenda is ook van Moleskine, omdat er zoveel ruimte is voor aantekeningen. Verder vind ik het eerlijk gezegd inderdaad maar overpriced en overrated 😛

  | Reageer op deze reactie
 3. t schreef:

  aaah. Yoda is awesome en de agenda is awesome.

  Ik heb er nog geen op het oog.

  | Reageer op deze reactie
 4. Harmke schreef:

  Ik vind het onwijs mooie boekjes, maar ik vind €25 veel voor een agenda. Dat geld steek ik liever in kleding dan in een agenda.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Het is inderdaad wel aan de prijzige kant voor een agenda. Ik gebruik hem best intensief het hele jaar door dus dan vind ik hem die 25 euro meer dan waard. Maar ik kan het ook best begrijpen dat mensen het te duur vinden.

   | Reageer op deze reactie
 5. Mirthe schreef:

  Mooi ook, dat Starwars boekje! Ik heb zelf ook een paar Moleskines, een Woodstockstijl, eentje met Le Petit Prince erop en nog wat ‘gewone’, ben helemaal fan!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ah vet, ik wist niet eens dat er een Woodstockstijl uitvoering was. Cool!

   | Reageer op deze reactie
 6. Anne schreef:

  Moleskine boekjes <3. Als ik er het geld voor zou hebben zou mijn huis er helemaal vol mee liggen! En die spreuk op de voorkant van de agenda is heel tof. Maar schrijven die pagina's echt anders dan de pagina's van andere boekjes? Of is het meer de 'sfeer' die om het boekje heen hangt.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik heb ook nog een neppert van de AH en die vind ik een stuk minder fijn schrijven omdat het papier veel gladder is, dus ik merk wel echt verschil! Maar zal ook best wel versterkt worden door het idee ervan hoor, zoals je al zegt 😉

   | Reageer op deze reactie
 7. Sas schreef:

  Moleskines zijn fijne boekjes, maar heb voor volgend jaar toch een andere agenda gekozen.

  | Reageer op deze reactie
 8. Zina schreef:

  I luv luv LUV Moleskine <3 Heb zelf ook een agenda (zelfde type als die van jou, maar zonder Star Wars theme) en ben er heel tevreden over.
  Stiekem wil ik ook heel graag een notitieboekje, maar daar wacht ik maar mee totdat mijn financiële crisis voorbij is :')

  | Reageer op deze reactie
 9. Liz schreef:

  Ik vind de agenda’s ook zo fijn! Ik wil graag die van Le Petit Prince 🙂

  | Reageer op deze reactie
 10. mw ekster schreef:

  Ook een groot fan van moleskine en Star Wars. Dus je raad het al mijn moleskine agenda is al binnen!

  | Reageer op deze reactie
 11. Benthe schreef:

  Ik heb ook een Moleskine agenda, maar die van 1,5 jaar omdat ik natuurlijk eindige in juli met mijn oude agenda. Hierna kan ik dus ook een jaaragenda en dan heb je veel meer keus! Ik heb nu gewoon de simpelste en ook dat is al erg leuk.

  | Reageer op deze reactie
 12. Jesdiny schreef:

  I loveeee Moleskine. Heb er zelf ook een agenda van en een aantal notitieboekjes. Zo fijn. Vind deze ook wel erg tof met die quote!

  | Reageer op deze reactie
 13. bianca schreef:

  Wat een schattige boekjes en agenda.. de mijne heb ook al gekocht en is er weer gewoon één van de Hema… Ze hadden zoveel leuke maar zo niet pracktisch als je VEEL moet kunnen opschrijven 🙁

  | Reageer op deze reactie
 14. Lyanne schreef:

  Ik ben ook zooooo fan van de Moleskine boekjes! Heb ook al mijn agenda voor 2013 van Moleskine en heb twee schrijfboekjes voor notities. Ik hou ervan! Jij hebt de grotere versie van 2013 zie ik. Misschien nog wel veel handiger! Maar wel lastig mee te nemen? Of valt dat mee?

  | Reageer op deze reactie
 15. Sophie schreef:

  Cute! Mijn vriend en ik zijn een beetje Star Wars geeks, dit zou echt een leuk cadeautje voor hem zijn met kerst 😀

  | Reageer op deze reactie
 16. Olga schreef:

  Ik heb er nog nooit 1 in mijn bezit gehad, toch maar eens uitproberen. Kerstkadootje misschien?

  | Reageer op deze reactie
 17. Touch of Buddha schreef:

  Leuk! Ik heb helaas een hele simpele zwarte werk-agenda omdat ik veel op huisbezoeken ga… Dit jaar had ik ook nog een eigen Pink Ribbon agenda, maar ik ben erachter gekomen dat twee agenda’s niet werken! :p

  | Reageer op deze reactie
 18. Elise schreef:

  Oeh, ik heb een vraag aan jou. Ik hoor namelijk al jarenlang van iedereen dat ik de Star Wars films eens moet gaan kijken, maar ik raak altijd zo in de war. Is het nou handiger om bij 1 te beginnen? Of toch bij 4? Wat zou jij me aanraden?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik ben zelf bij 4 begonnen, omdat dit de volgorde is van hoe ze gemaakt zijn. Maar als je niet alvast spoilers wil dan kan je beter gewoon bij 1 beginnen! Ik vond 1, 2 en 3 ook een beetje een anti-climax na 4, 5 en 6 te hebben gezien. Die oude films vind ik veeeel toffer.

   | Reageer op deze reactie
 19. witchke schreef:

  Hallo Iris,

  ik ben fan van moleskine maar ben het pas geworden na hun star wars boekjes. Ik ben echter ook fan van star wars. En ben benieuwd welke boekjes je buiten de agenda nog hebt van star wars… wil je dit ook showen aan ons? Heb je trouwens nog notitieboekjes? Ik ben er verslaafd aan en altijd benieuwd naar welke anderen gebruiken.

  | Reageer op deze reactie
Back to Top