Dille & Kamille in Enschede!

Dille & Kamille bezocht ik voor het eerst in Deventer, het was liefde op het eerste gezicht toen ik alle eenvoudige maar toch heel unieke producten zag staan. Sindsdien is het mijn favoriete winkel als het gaat om leuke spulletjes voor in de keuken en de rest van het huis. Ik was dus ook helemaal blij toen ik een paar maanden geleden hoorde dat er een Dille & Kamille in Enschede zou komen, mijn woonplaats! Vandaag was het zover: Dille & Kamille’s nieuwe vestiging in Enschede is vanochtend officieel geopend. Ik heb er goed gebruik van gemaakt want met de bovenstaande volle tas kwam ik thuis. Ik ben dolgelukkig met al mijn mooie nieuwe spulletjes!  (Koopziek? Ik? Wel nee.)

What’s in my D&K bag?

01: Een klein bakblik voor cake stond al een tijdje op mijn wishlist, die ging dus ook als eerste in mijn winkelmandje. 02: Het pronkstuk! Ik ben helemaal verliefd op deze rode weegschaal. Ik had een heel cheapass klein weegschaaltje van plastic die absoluut niet praktisch was, dus deze kon ik wel gebruiken in mijn keuken. Het staat ook heel leuk!

03: Een zeepje op basis van Argan olie. 04: Een olijfolie-zeepje. 05: Dit mintgroene kaartje met vogeltjesprint kon ik écht niet laten liggen. 06: En dit kaartje ook niet, ik denk dat ik ze ga inlijsten en ergens aan de muur ga hangen, cute! 07: Een mens kan nooit te veel kruidenpotjes hebben, dit kleine beugelpotje is zo schattig. 08: Gerookte paprikapoeder had ik een keer nodig voor een recept uit een kookboek maar ik kon het toen nergens vinden, dus ik was erg blij dat ik het hier tegenkwam. Het ruikt alleen een beetje naar bacon (?). 09: Bij het afrekenen kreeg ik deze speculaaskruiden als welkomstcadeautje er gratis bij, leuk! 10: Ras el Hanout kwam ik tegen in een recept op Last Days of Spring, dus die moest ook sowieso mee.

11: Een groene theedoek, ik vond het kleurtje wel fris en goede theedoeken komen altijd wel van pas (huisvrouw Iris spreekt hier). 12: Een combinatie van de nummers 07 en 10. Het etiket priegelde ik heel voorzichtig van de verpakking en plakte ik op het potje. 13: Nog meer gratis spullen! Ook deze canvas tas (die ik eigenlijk zelf al wilde kopen) kreeg ik gratis bij mijn aankopen. Handig als boodschappentas!

In totaal was ik zo’n 30 euro kwijt. Oops, dat was niet helemaal de bedoeling. Gelukkig sleepte het vriendje mij op tijd mee (die had het wel gezien na ruim een uur tussen de kookspullen en de menopauze-vrouwen te hebben gestaan) anders had ik vast nog véél meer gekocht. Want oh, wat hebben ze veel leuke spullen!

Oh, en als er iets tussen staat wat je ook graag zou willen hebben, ik heb zoveel mogelijk producten naar de webshop van Dille & Kamille proberen te linken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

40 reacties op “Dille & Kamille in Enschede!

 1. Benthe schreef:

  Zoveel leuke dingen! Ik ben nog nooit in een Dille & Kamille geweest, maar ik denk dat ik het helemaal geweldig zou vinden.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja, precies 😉 Mijn bankrekening wordt er ook niet echt vrolijk van!

   | Reageer op deze reactie
 2. Femke schreef:

  Ah! De Dille&Kamille, heeeerlijke winkel! Ze verkopen er zulke leuke ansichtkaarten (die heb je al ontdekt zag ik, haha) en ik krijg er vaak veel inspiratie voor cadeautjes. Ooit, als ik een normale keuken heb, ga ik daar serious money spenden vrees ik. Kom ik thuis met mini-ovenschaaltjes, kleine botermesjes, tapasschaaltjes en tachtig glazen potten in alle maten.

  Ik verheug me er nu al op.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja dát! Dat heb ik ook heel erg, haha. Bij alles wat ik zie in die winkel, zie ik het al voor me hoe het in mijn droomhuis + droomkeuken staat. Vooral die tachtig glazen potten vol met allemaal dingetjes, oehh.

   | Reageer op deze reactie
 3. Kim schreef:

  Dille & Kamillle is zoooo leuk! Wel een beetje duur, maar zoooo leuk.

  | Reageer op deze reactie
 4. Laura schreef:

  Eindelijk een winkel die gerookte paprikapoeder en ras el hanout verkoopt! Ik weet waar ik vandaag mijn zakgeld op ga maken 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Inge schreef:

  Hahaaaa, zo toevallig! Ik wou jou net een berichtje sturen dat de Dille&Kamille geopend is en dat ze daar shampoo/conditioner etc verkopen die niet op dieren getest is 🙂 Toevalluuuug!

  | Reageer op deze reactie
 6. Jesdiny schreef:

  Ik ben helemaal verliefd op Dille&Kamille .. kan dan ook niet wachten totdat ik een eigen huisje heb en helemaal los kan gaan in die winkel hahahaha. Vind je weegschaal echt geweldig!

  | Reageer op deze reactie
 7. Djoeke schreef:

  Ooh wat veel leuke spullen. Die weegschaal! 🙂
  Ik vraag me nu af of er wel een Dille & Kamille in Amsterdam zit. :s

  | Reageer op deze reactie
 8. Jeffrey schreef:

  Iris, wat een leuke dingetjes allemaal ! Vooral die tas, suuuuper leuk ! Heb je nooit een leuke weegschaal kunnen vinden bij de kringloop 😉 Ik heb er al 2 ^^ !

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Nee, nog nooit! Alleen die ene hele grote bij de Wawollie in Almelo toen. Maar die zou nooit in m’n huis passen en hij was kapot 🙁

   | Reageer op deze reactie
 9. Karin schreef:

  Oh die weegschaal zag ik laatst ook staan bij Dille & Kamille, heel leuk inderdaad! Maar hij neemt mij net iets teveel ruimte in!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hij past hier eigenlijk ook niet zo goed, ik heb al ruimtegebrek, haha! Maar dat is iets waar ik nooit over nadenk als ik iets leuks tegenkom. Pas als ik thuis ben, denk ik, oei.. Waar ga ik het nu neerzetten. Oeps 😀

   | Reageer op deze reactie
 10. Rosie schreef:

  Ik moet ook elke keer een uur in de Dille & Kamille wanneer ik er passeer, haha. Tot grote spijt van mijn vriend die het er na vijf minuten natuurlijk al beu is. Maar het is gewoon zo’n leuke winkel! Die weegschaal wil ik ook al tijden maar ik kan het voor mezelf niet verantwoorden omdat ik gewoon een goed werkende weegschaal heb 🙂
  Ik heb je blog trouwens net ‘ontdekt’ en ben helemaal fan! Ik vind de vormgeving erg mooi en je hebt zo te zien dezelfde interesses als ik (kringloop, eten, diervriendelijke shizzle). Je hebt er een nieuwe trouwe lezer bij!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ah, superleuk! Thanks! Ik ga je blog zo ook even bekijken, leuk dat we dezelfde interesses hebben 🙂

   | Reageer op deze reactie
   1. Rosie schreef:

    Mijn blog beperkt zich nu tot bakken 😉 maar wie weet wordt dat in de toekomst nog uitgebreid!

    | Reageer op deze reactie
 11. Ik ben serieus nog nooit in een Dille en Kamille winkel geweest…. :O En nou ligt Enschede ook niet echt naast de deur. Maar ik ga even opzoeken welke vestiging voor mij het meest dichtbij is en dan ga ik ook LOS! 😉

  | Reageer op deze reactie
 12. Harmke schreef:

  Wij hebben ook die weegschaal thuis! 🙂 Dille en Kamille is zo leuk. Ik ben zo blij dat wij ook een vestiging in mijn stad hebben.

  | Reageer op deze reactie
 13. Louise van Gend schreef:

  Ik hou van Dille en Kamille (= dikke liefde!)! Ik liep er laatst nog lekker te snuffelen, maar ben snel weggegaan, omdat ik aan Buy Nothing New meedoe. Kwam er trouwens ook achter dat ze daar die beroemde ‘smoked paprika’ hebben (Jamie Oliver gebruikt het ontzettend vaak in z’n programma’s) en ik maar zoeken en zelfs gevraagd uit iemand in Engeland of ze het mee wilde brengen. Heeft Dille en Kamille het gewoon 😀 Briljant!
  En ik denk dat ik verliefd ben geworden op die weegschaal. Echt verliefd om op te worden die spulletjes die je gekocht heb! 30 euro valt trouwens nog hartstikke mee voor deze prachtstukken! Veel (kook)plezier 🙂

  PS ik heb de keep cup even uitgetest, ik zou hem niet in je tas doen. Ik liep opeens een spoor van thee door de bibliotheek toen de deksel opeens een beetje los zat (kan ook zijn geweest omdat ik de deksel niet goed dicht had gedaan)

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha, grappig he! Ik dacht ook dat ik het nergens zou kunnen vinden. De gerookte paprika is erg lekker! Ik heb de zoete gekocht, je hebt er ook nog een pikante variant van.

   Oh, en goed om te weten, dan is die cup niets voor mij! Het leek me wel handig om iets anders te hebben dan zo’n grote suffe thermofles. Want ik haal normaal alleen koffie als ik net op de uni ben en naar het college ga, dan zou zo’n keep cup ideaal zijn. Maar als die lek-potentie heeft, dan is dat toch iets minder ideaal :’)

   | Reageer op deze reactie
   1. Louise van Gend schreef:

    Ja, het is wel handig voor snel mee te nemen 🙂 Dat doe ik dus vaak ook even langs Douwe Egberts om een kop koffie te halen. Dan kan dit prima want negen van de tien keer hou je zo’n beker toch vast (een to-go beker doe je ook niet in je tas). Maar als je echt een wil die heel lang warm blijft en je zeker weet dat hij niet lekt, dan zou ik voor een thermoskan gaan 🙂

    | Reageer op deze reactie
 14. Marlous schreef:

  Ja, ik ben ook zo blij dat nu ik in Utrecht woon ik zo naar D&K kan! Heerlijke winkel vind ik het, al die mini schepjes en frutsels haha!

  | Reageer op deze reactie
 15. Annouska schreef:

  Dille & kamille is zo een fijne willen. Ik hou van die zaak en als ik zie wat jij gekocht heb krijg ik meteen weer zin om te gaan 😀

  | Reageer op deze reactie
 16. Deborahschrijft schreef:

  leuk!! Ik probeer Dille&Kamille altijd te mijden, ben bang dat ik veeeeeel te veel leuke dingen zie en geen weerstand kan bieden tegen mijn hebberigheid haha

  Ik vind het leuk hoe je het met het kruidenpotje hebt gedaan, met het etiket 😀

  Nu wil ik ook naar Dill&Kamille!

  Groetjes
  Deborah

  | Reageer op deze reactie
 17. Olga schreef:

  Hier word ik blij van! Ik ben helaas zo blut dat het woord een hoofdletter verdiend 🙁 dus het blijft bij digitaal windowshoppen deze keer..

  | Reageer op deze reactie
 18. Dimphy schreef:

  Leuke post!
  Dille & Kamille is ook één van mijn favoriete winkels. Ze hebben ook een boekje dat de ‘huishoudbijbel’ heet. Echt een aanrader!
  De kaartjes zijn ook mijn favoriet.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Die heb ik niet gezien, ga ik de volgende keer eens naar zoeken!

   | Reageer op deze reactie
 19. Suzanne schreef:

  Wat een fijne winkel he, hier zit ook een filiaal in Rotterdam. Toevallig heb ik die paprikakruiden ook gekocht. Heb zitten klooien met een blikopener om het blikje open te krijgen 🙁 toen kwam ik erachter dat er gewoon een dekseltje op zit. Vind het blikje leuk maar het ruikt inderdaad naar bacon waardoor ik het eigenlijk niet gebruik. Wat ik wel veel gebruik is een juliennerasp, die kostte maar 3 euro en werkt heel fijn. Op mijn weblog kun je hem zien. Veel plezier met je spulletjes! Die weegschaal is gaaf. Ook een eyecatcher in de keuken lijkt me.

  | Reageer op deze reactie
 20. Elise schreef:

  Wow, wat een gave weegschaal! En hij is niet eens duur, ik dacht dat zo’n hippe analoge weegschaal best duur zou zijn.

  | Reageer op deze reactie
 21. Birgit schreef:

  Door jou ben ik nu ook een beetje verliefd op deze winkel. Te veel spulletjes gekocht daar 🙂

  | Reageer op deze reactie
Back to Top