Recept: Luchtige pannenkoeken met banaan

Ik ben een (zelfbenoemde) heldin in de keuken. Ik maak de beste risotto, de lekkerste chocoladetaarten en de gezondste soepjes. Maar simpele pannenkoeken bakken? Ho maar. Ik heb het een paar keer geprobeerd, het had altijd wat weg van rauw deeg of van een roerei (toen ik pannenkoeken probeerde te bakken in een wokpan, oeps). Enkele weken geleden waagde ik me weer in de keuken met een pak pannenkoekenmix en een recept voor vegan pannenkoeken met banaan. Bah! Geen succes.

Dat hele pannenkoeken bakken werd een uitdaging, het moest en zou me lukken. Dus vroeg ik vega(n) keukenprinses Laura of zij niet een goed recept voor me had. Ze was zo lief om het me te mailen met allemaal tips erbij om de kans op wederom mislukte pannenkoeken te verkleinen. Lief! En ik ben Laura superdankbaar, want jawel: I did it! Met trots presenteer ik mijn allereerste gelukte pannenkoeken:

En zoals ik in mijn fotodagboekje al beloofde, bij deze het recept voor deze superlekkere pannenkoeken zonder ei, melk of standaard pannenkoekenmix. Ook nog eens heel budgetvriendelijk!

Ingredienten:

250 gram gezeefd tarwemeel (Tip van Laura: echt door de zeef halen, anders krijg je klonterbeslag)
1 eetlepel olijfolie
Mespunt verse vanille (Kan vervangen worden door een theelepeltje vanille aroma)
Mespunt zout
1/4 zakje bakpoeder (Tip van Iris: gebruik iets meer bakpoeder als je extra luchtig pannenkoeken wil)
600 ml sojamelk
2-3 bananen in plakjes gesneden
Optioneel: poedersuiker en (agave)siroop voor op tafel, jummie.

Bereiding:

Eerst de droge ingrediënten goed door elkaar roeren en dan de natte ingrediënten er door mixen en je bent klaar om pannenkoeken te bakken!

Ik wilde eigenlijk een bananenmengsel door het beslag heen mengen maar omdat dit de vorige keer niet zo goed ging, durfde ik niet meer dus sneed ik de bananen in plakjes en legde ik deze op de pannenkoek terwijl die aan het bakken was. Wat je dus ook kan doen is de banaan pureren en dit door het beslag mengen maar ik weet niet zo goed hoeveel banaan je dan zou moeten gebruiken, misschien dat iemand anders dit weet?

Bron: uit het kookboek ‘Lisette in luilekkerland: Het Ecofabulous Bakboek‘ met tips van Laura!

Back to Top